• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City doet het zuinig in Sheffield, De Bruyne deelt assist uit

  1. 45+2' - Geel - Fernandinho
  2. 43' - Geel - John Fleck
  3. 24' - Geel - Oliver Norwood
  4. 13' - Geel - Muhamed Bešic
  1. 90+2' - Verv. Raheem Sterling door Bernardo Silva
  2. 84' - Geel - Oliver McBurnie
  3. 83' - Geel - Sergio Agüero
  4. 78' - Verv. Muhamed Bešic door John Lundstram
  5. 78' - Verv. Chris Basham door Callum Robinson
  6. 78' - Verv. Aymeric Laporte door Eric García
  7. 73' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 1)
  8. 67' - Verv. Gabriel Jesus door Sergio Agüero
  9. 59' - Verv. Billy Sharp door Lys Mousset
  10. 53' - Geel - Rodrigo
  73'Sergio Agüero0 - 1

  Na het teleurstellende gelijkspel tegen Crystal Palace heeft Manchester City weer aangeknoopt met de zege. City had het niet onder de markt met Sheffield United, maar won wel dankzij een goal van Sergio Agüero, op assist van Kevin De Bruyne.

  Manchester City-coach Josep Guardiola roteerde flink na het 2-2-gelijkspel tegen Crystal Palace. Slechts 4 spelers mochten blijven staan in de basis, Kevin De Bruyne was daar eentje van. Bij de nieuwkomers was Aymeric Laporte de opvallendste naam. De Fransman maakte zijn rentree in de defensie na bijna 5 maanden blessureleed.

   

  Sheffield United begon gretig aan de wedstrijd, maar moest het commando gaandeweg overlaten aan Manchester City. De thuisploeg kon gelukkig wel rekenen op een uitstekend keepende Dean Henderson - geleend van Manchester United - die elke kans uit zijn doel ranselde, zelfs een penalty van Gabriel Jesus.

   

  Ook na de rust hield de thuisploeg behoorlijk stand, maar City had met Agüero wel nog een aardige joker achter de hand. Zoals zo vaak brak de Argentijn de ban voor zijn team: 5 minuten na zijn invalbeurt verzilverde hij een loepzuivere voorzet van De Bruyne. Dat doelpunt volstond voor City om de 3 punten te pakken. De regerende kampioen staat nu op 13 punten van Liverpool, maar de leider heeft wel 2 wedstrijden minder gespeeld.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Lee Mason blaast voor het einde van de wedstrijd. Manchester City neemt de drie punten mee dankzij het doelpunt van Sergio Agüero, met een speciale vermelding voor aangever Kevin De Bruyne.
  2. tweede helft, minuut 93. In de extra tijd is Sheffield nog eens gevaarlijk. De thuisfans hopen nog een strafschop te krijgen nadat de voorzet van Mousset met een sliding gekeerd werd, maar van hands was geen sprake.
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Manchester City, Bernardo Silva erin, Raheem Sterling eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Het is niet het avondje van Sterling. De Engelsman is het eindstation van een snelle counter, maar zijn schot gaat de mist in. Misschien had hij de bal beter voor De Bruyne gelaten.
  5. tweede helft, minuut 86. De Bruyne schuift in. De Bruyne trekt zijn motor nog eens op gang en speelt Agüero aan, die de bal slim laat lopen voor Sterling. Dat geeft de Sheffield-defensie wel de kans om in te grijpen.
  6. tweede helft, minuut 84. Poging van Sterling. Mahrez verstuurt een lange bal richting Otamendi, die aan de tweede paal afgetroefd wordt in het luchtduel. De hoekschop van City levert met wat vertraging een kans op: Sterling mikt van dichtbij naast.
  7. Gele kaart voor Oliver McBurnie van Sheffield United tijdens tweede helft, minuut 84
  8. Gele kaart voor Sergio Agüero van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 83
  9. tweede helft, minuut 80. Mahrez snijdt vanaf rechts de zestien binnen en moet dan even zoeken naar zijn linker. Het schot van de Algerijn spat uiteen op de kloeke borstkas van een Sheffield-verdediger.
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Sheffield United, John Lundstram erin, Muhamed Bešic eruit