• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Liverpool zet 2020 in met overtuigende zege en is al 1 jaar ongeslagen

  1. 4' - Doelpunt - Mohamed Salah (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Mohamed Salah door Harvey Elliott
  2. 88' - Verv. Andrew Robertson door Adam Lallana
  3. 78' - Verv. Oliver Norwood door Muhamed Bešic
  4. 78' - Verv. Sadio Mané door Divock Origi
  5. 66' - Verv. David McGoldrick door Billy Sharp
  6. 65' - Verv. Lys Mousset door Oliver McBurnie
  7. 64' - Doelpunt - Sadio Mané (2 - 0)

  Ook in zijn eerste wedstrijd van 2020 heeft Liverpool geen steek laten vallen. Het won op Anfield met 2-0 van promovendus Sheffield United na doelpunten van Salah en Mané. Origi mocht een kwartier invallen. Liverpool pakt 58 op 60 en is nu zelfs 1 jaar ongeslagen in de Premier League.

  Liverpool is aan het nieuwe jaar begonnen zoals het het vorige jaar geëindigd is: met een zege. Bij de eerste de beste prik was het thuis tegen Sheffield United meteen raak. Robertson bracht na een goede loopactie, en een uitglijdende Sheffield-verdediger, perfect voor tot bij Mo Salah. Die kon door de benen van doelman Henderson binnentrappen. Goed voor zijn 10e Premier League-doelpunt dit seizoen en een perfecte start voor de Reds. 

   

  Salah was één van de uitblinkers bij de thuisploeg. Hij loste in de eerste helft meermaals stevige schoten op Henderson, maar die pakte telkens uit met goede reddingen. De doelman was met voorsprong de beste man op het veld bij Sheffield, dat zegt genoeg. 

   

  Na de pauze was het aan die andere Liverpool-ster Sadio Mané om zijn stempel te drukken. Na een snelle tegenaanval en een knappe combinatie met Salah verschalkte hij in twee tijden de doelman. 2-0 voor Liverpool en wedstrijd gespeeld. 

   

  Divock Origi mocht nog 15 minuten invallen, maar de stand bleef ongewijzigd. Liverpool won dus overtuigend voor de 11e wedstrijd op een rij in de Premier League. Het is nu zelfs 1 jaar ongeslagen in de eigen competitie. De laatste nederlaag dateert van 3 januari 2019 tegen Manchester City. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. EINDE: 2-0. Liverpool boekt eenvoudig zijn 11e competitiezege op een rij na doelpunten van Salah en Mané. De Reds zijn door de zege 1 jaar ongeslagen in de Premier League. In het klassement tellen ze 13 punten voorsprong op de nummer 2 Leicester.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Liverpool, Harvey Elliott erin, Mohamed Salah eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Origi wil zich tonen met een stevige inspanning, maar zijn voorzet bereikt niemand.
  5. tweede helft, minuut 88. McBurnie maakt het nog bijna spannend in de laatste 5 minuten van deze wedstrijd, maar hij werkt niet goed af.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Liverpool, Adam Lallana erin, Andrew Robertson eruit
  7. tweede helft, minuut 80. Sheffield United heeft deze tweede helft nog geen enkele keer Alisson Becker in de problemen kunnen brengen. De Liverpool-keeper kan vandaag voor de 5e PL-match op een rij de 0 houden. .
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Sheffield United, Muhamed Bešic erin, Oliver Norwood eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Sadio Mané eruit
  10. tweede helft, minuut 77. Origi vervangt Sadio Mané. De man van de 2-0 krijgt een applausvervanging en een dikke knuffel van zijn coach.
  11. tweede helft, minuut 76. Divock Origi staat klaar om in te vallen. Hij mag nog een klein kwartier meespelen.
  12. tweede helft, minuut 74. Goeie actie opnieuw van de competitieleider. Anfield geniet van de kunstjes van Mané, maar zijn poging gaat er niet in.
  13. tweede helft, minuut 69. Liverpool wil meer. Salah vuurt een lage volley af op Henderson, maar die is bezig aan een uitstekende wedstrijd. Zonder hem was de voorsprong van de Reds als groter geweest.
  14. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Sheffield United, Billy Sharp erin, David McGoldrick eruit
  15. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Sheffield United, Oliver McBurnie erin, Lys Mousset eruit
  16. tweede helft, minuut 65. Daar is toch de 2-0! Sadio Mané legt een lange rush af, combineert dan met Salah en raakt in twee tijden voorbij Henderson. Liverpool op weg naar zijn 11e competitiezege op een rij. Voor Mané is het zijn 11e goal van het seizoen en daarmee is hij de topschutter van zijn ploeg.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 64 door Sadio Mané van Liverpool. 2, 0.