Arsenal gunt Arteta in topper tegen Manchester United zijn eerste zege

wo 1 januari 2020 20:54
    1. 58' - Verv. Daniel James door Mason Greenwood
    Premier League - speeldag 21 - 01/01/20 - 21:00

Mikel Arteta heeft in de kraker tegen Manchester United zijn eerste zege behaald als coach van Arsenal. De Gunners klopten United met 2-0, dankzij doelpunten voor de rust van Pépé en Papastathopoulos.

Arsenal-Manchester United is een affiche die de jongste jaren wat glans verloren heeft, maar blijft niettemin een mooi duel om het nieuwe jaar in te luiden. In twee wedstrijden onder nieuwe coach Mikel Arteta kon Arsenal nog niet winnen, maar daar kwam woensdagavond verandering in.

Pépé zette de thuisploeg al vroeg op rozen. De Franse Ivoriaan prikte in de 8e minuut de 1-0 binnen na voorbereidend werk van Kolasinac. De aanvaller flirtte nog voor de rust ook met de 2-0, maar vond de paal op zijn weg. Toch was 2-0 de ruststand: Papastathopoulos was bij de les na een corner.

Manchester United had nauwelijks wat klaargemaakt in de 1e helft en probeerde de bakens te verzetten in het tweede deel van de wedstrijd. De beste kans was voor invaller Pereira. De Belgische Braziliaan plofte de bal in het zijnet. Arsenal hield vast en de 2-0 en schuift weer schoorvoetend de top 10 binnen. De Gunners tellen wel al 9 punten achterstand op nummer 4 Chelsea.

90+4'
    Fred (Manchester United) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    90+3'
    Granit Xhaka (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fred (Manchester United).
    90+3'
    Redding van Bernd Leno (Arsenal), die de bal al duikend kan pareren.
    90+3'
    Marcus Rashford (Manchester United) haalt uit met zijn rechter...
    90+1'

90'
    Andreas Pereira (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mattéo Guendouzi (Arsenal).
    90'
    Fred (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sokratis Papastathopoulos (Arsenal).
    87'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Fred (Manchester United), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
    87'
    Fred (Manchester United) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    80'
    Reiss Nelson (Arsenal) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    79'
    De poging wordt gered door David De Gea (Manchester United). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
    79'
    Bukayo Saka (Arsenal) haalt uit met zijn rechter...
    78'
    Alexandre Lacazette (Arsenal) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    75'
    Hoekschop voor Manchester United. Fred trapt die naar de tweede paal.
    73'
    De poging wordt gered door Bernd Leno (Arsenal). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
    73'
    Mason Greenwood (Manchester United) haalt uit met zijn linker...
    72'
    Hoekschop voor Manchester United. Andreas Pereira trapt die naar de tweede paal.