• home
 • video
 • pas verschenen

  Topschutter Vardy houdt Tielemans en Praet stevig op plaats 2

  einde
  02
  1. 16' - Geel - Adam Webster
  1. 83' - Verv. Solly March door Glenn Murray
  2. 82' - Doelpunt strafschop - Jamie Vardy (0 - 2)
  3. 78' - Verv. Harvey Barnes door Demarai Gray
  4. 77' - Verv. Martín Montoya door Ezequiel Schelotto
  5. 77' - Verv. Dale Stephens door Yves Bissouma
  6. 70' - Verv. Ayoze Pérez door Dennis Praet
  7. 64' - Doelpunt - Ayoze Pérez (0 - 1)
  8. 62' - Verv. Jonny Evans door Wes Morgan
  9. 48' - Geel - Dale Stephens
  64'Ayoze Pérez0 - 1
  82'Jamie Vardy0 - 2

  Leicester blijft het verrassend goed doen in Engeland. Bij Brighton & Hove was er vanmiddag andermaal een overtuigende zege, de 9e al dit seizoen: 0-2. Vardy had een voet in beide doelpunten met een assist en een 12e goal. Tielemans (L) en Trossard (B) speelden 90 minuten, Praet (L) de laatste 20.

  De bezoekers controleerden de bal de hele match lang, maar maakten het verschil na de rust. Hun eerste 11 doelpogingen gingen de mist in, pas na het uur leverde een snelle counter de openingsgoal op. Een doorgebroken Vardy op de rechterflank bediende Ayoze Perez, die van dichtbij niet kon missen.

   

  In de 70e minuut kwam Praet de doelpuntenmaker vervangen. 10 minuten later dwong de pas ingevallen Gray een penalty af. Vardy zette die in 2 keer om. Zijn eerste poging werd gered door Ryan, de rebound van Maddison ging binnen. Maar de VAR zag een inbreuk bij de eerste penalty en Vardy moest nog eens trappen. Nu ging de bal wel binnen: zijn 12e goal in 13 matchen. Daarmee is hij topschutter in Engeland.

  Met een 7e zege in hun laatste 8 matchen draaien Tielemans en co helemaal bovenaan mee. Ze staan op 8 punten van leider Liverpool, dat met 1-2 bij Crystal Palace won. Chelsea kan nog naast Leicester komen als het straks City klopt.

  Vardy heeft 2 penalty's nodig om te scoren:

  Fase per fase