• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne en City vermijden nipt afgang tegen Leicester-speelbal Southampton

  1. 40' - Geel - Raheem Sterling
  2. 19' - Geel - Pierre-Emile Højbjerg
  3. 14' - Doelpunt - James Ward-Prowse (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Ederson
  2. 90+3' - Verv. Sergio Agüero door Nicolás Otamendi
  3. 90' - Geel - Ilkay Gündogan
  4. 88' - Verv. Jan Bednarek door Che Adams
  5. 86' - Doelpunt - Kyle Walker (2 - 1)
  6. 85' - Verv. Danny Ings door Moussa Djenepo
  7. 85' - Verv. Bernardo Silva door Phil Foden
  8. 76' - Verv. Yan Valery door Kevin Danso
  9. 71' - Doelpunt - Sergio Agüero (1 - 1)

  Manchester City heeft zijn fans laten afzien in de affiche tegen Southampton. Kevin De Bruyne en co kwamen al vroeg op achterstand en konden pas in het ultieme slot de driepunter over de streep trekken: 2-1.

  City speelt met vuur, maar komt met de schrik vrij

  Een week geleden kreeg Southampton nog een droge 0-9 om de oren van Leicester City, de grootste nederlaag in de Premier League. Een verplaatsing naar de sterren van Manchester City was dan ook geen cadeau.

   

  Maar van het erbarmelijke spel van vorige week was er niet veel te zien vandaag. Southampton klom zelfs vroeg op voorsprong dankzij een rake knal van Ward-Prowse. City in de problemen en in de verlegenheid voor eigen publiek.

   

  City kwam uiteindelijk goed op stoom en zag hoe een poging van De Bruyne maar net niet in doel verdween. De mannen van Guardiola trokken dan ook verrassend de kleedkamers in met een 0-1-achterstand.

   

  In de tweede helft hetzelfde verhaal: dominantie van de thuisploeg, maar amper goeie kansen. Tot doelpuntenvreter Agüero zijn duivels ontbond. De Argentijn ramde de bal tegen het net. City had nog 20 minuten om de situatie te keren.

   

  En dat lukte ook. Rechtsback Walker wendde puntenverlies voor City in het slot nog af met de verlossende 2-1. De 6 minuten extra tijd brachten geen verandering meer op het scorebord: City pakt zijn 3 punten op de valreep, bij Southampton mogen – ondanks de nederlaag -  de kopjes weer wat omhoog na vorige week.

  Fase per fase