• home
 • video
 • pas verschenen

  Lelijke blessure Lloris en verlies in Brighton maken week van Tottenham pikzwart

  einde
  30
  1. 32' - Doelpunt - Aaron Connolly (2 - 0)
  2. 8' - Verv. Hugo Lloris door Paulo Gazzaniga
  3. 3' - Doelpunt - Neal Maupay (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Dale Stephens door Glenn Murray
  2. 89' - Geel - Lewis Dunk
  3. 88' - Verv. Steven Alzate door Gaëtan Bong
  4. 80' - Verv. Aaron Connolly door Yves Bissouma
  5. 73' - Verv. Son Heung-Min door Lucas Moura
  6. 65' - Doelpunt - Aaron Connolly (3 - 0)
  7. 57' - Geel - Dale Stephens
  8. 55' - Geel - Eric Dier
  3'Neal Maupay1 - 0
  32'Aaron Connolly2 - 0
  65'Aaron Connolly3 - 0

  Tottenham heeft zich niet kunnen herstellen van de 2-7-pandoering in de Champions League tegen Bayern München vorige week. Integendeel: bij Brighton & Hove werd de miserie alleen nog maar erger. Lloris viel al snel uit met een lelijke armblessure én Vertonghen en Alderweireld en co verloren met 3-0.

  Lloris valt snel uit met zware blessure

  De match kon niet slechter beginnen voor de bezoekers. Lloris schatte na 3 minuten een voorzet van Gross verkeerd in. De Franse doelman pakte de bal, maar verloor zijn evenwicht en viel over zijn lijn. Hij loste de bal, waarop Maupay simpel binnentikte.

   

  Tot overmaat van ramp blesseerde Lloris zich zwaar bij die actie, toen hij zijn val wou breken. Zijn linkerarm plooide naar de verkeerde kant. Heel wat hulpverleners snelden toe. Met een zuurstofmasker en op een draagbaar werd de onfortuinlijke Fransman van het veld gebracht. Gazzaniga komt hem vervangen. Tottenham bevestigde achteraf dat Lloris zijn elleboog ontwrichtte.

  Brighton klopt Tottenham voor het eerst sinds 1983

  Brighton, waar de geblesseerde Trossard nog ontbrak, had sinds 1983 niet meer gewonnen van Tottenham. Dankzij de jonge spits Aaron Connolly - die voor het eerst in de basis mocht starten - werd die lange reeks doorbroken.

   

  Op het halfuur was hij er als een goalgetter als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken, nadat Gazzaniga de bal in zijn voeten weggeduwd had. En na een dik uur deed hij het nog mooier. De 19-jarige Ier pikte een lange bal op op de linkerkant, kapte voorbij Alderweireld en draaide de bal met rechts voorbij de uitgestrekte Gazzaniga.

   

  Tottenham staat 6e met 11 punten uit 8 matchen en wordt bedreigd door 6 teams die dit weekend nog moeten voetballen. Brighton springt van de 16e naar de 12e plaats.

  Foto's van de ongelukkige val:

  Fase per fase