85'
Raheem Sterling
1 - 3
85'

Everton heeft stadsgenoot Liverpool geen dienst kunnen bewijzen. Het verloor in eigen huis van Manchester City met 1-3. De Bruyne deelde opnieuw een assist uit, goed voor zijn 8e van het seizoen.

In evenwicht de kleedkamer in

Voor Theo Walcott begon de wedstrijd dramatisch. Bij zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg hij de bal keihard op de achterkant van zijn hoofd. Hij werd minutenlang verzorgd, maar moest uiteindelijk toch het veld verlaten op een draagbaar.

City nam daarna de wedstrijd in handen. Gündogan kon op een goede voorzet van Mahrez niet meer missen, maar deed dat verrassend toch.

Halfweg de eerste helft was het moment van De Bruyne dan gekomen. Hij schilderde de bal perfect op de knikker van Jesus, die naast Pickford in doel kopte. Voor De Bruyne was het de 8e assist van het seizoen.

Na de openingsgoal bleef City komen. Mahrez probeerde het een paar keer, telkens lag Pickford in de weg. Zijn collega aan de overkant was zo goed als werkloos, maar plots moest Ederson zich toch omdraaien na een listige stiftbal van Coleman. Het was uiteindelijk Calvert-Lewin die de bal over de doellijn dook.

City duwt door na de rust

Na de thee ging City meteen op zoek naar de drie punten. Toch was het Everton dat meteen dichtbij een goal kwam. Mina werd vrijgelaten voor doel, zijn kopbal werd door Ederson gekeerd. Het antwoord kwam van Sterling: hij miste oog in oog met Pickford onbegrijpelijk.

De verlossing kwam er niet veel later toch via Mahrez. De vrije trap van de Algerijn verdween perfect in het hoekje. De thuisploeg was niet aangeslagen en reageerde via Calvert-Lewin en weer Mina (2x). Ederson greep drie keer goed in.

City kwam goed weg en het was uiteindelijk uitblinker Sterling die de wedstrijd helemaal besliste met een keihard schot. Even was er twijfel, maar dankzij de doellijntechnologie ging de bal toch opnieuw op de middenstip. Dankzij de moeizame zege komt City terug tot op 5 punten van leider Liverpool.

Bij City weten ze het doel staan dit seizoen:

90+5'

Manchester City doet wat het moet doen bij Everton. Het pakt de drie punten na twee goals in de tweede helft en komt terug tot op vijf punten van leider Liverpool.
90+2'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Bernardo Silva (Manchester City) stond buitenspel.
90+1'
Gylfi Sigurdsson neemt de hoekschop voor Everton. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'
De 90 minuten zijn voorbij. We krijgen nog vier minuten toegevoegde tijd. Zit er nog een mirakel in voor de thuisploeg?
90+1'

90'
90'
Rodri (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Michael Keane (Everton).
89'
De wedstrijd sleept zich nu wat naar het einde. City is blij met de drie goals, in de stand komt het team van De Bruyne terug tot op 5 eenheden van Liverpool, stadsgenoot van Everton.
87'
De wedstrijd van Sterling zit er meteen ook op. David Silva komt erin. Wat een luxe voor Guardiola.
86'
86'
Kyle Walker (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Richarlison (Everton).
86'

Sterling beslist de wedstrijd

Sterling heeft zijn doelpunt te pakken en beslist de wedstrijd in het voordeel van City. Zijn schot ging via de lat in doel. Even was er twijfel, maar scheidsrechter Oliver wees snel naar de middenstip.