• home
 • video
 • pas verschenen

  Scorende Dendoncker schenkt Wolves laatste thuiszege van het seizoen

  einde
  10
  1. 32' - Geel - Maxime Le Marchand
  2. 22' - Geel - Calum Chambers
  3. 7' - Geel - Diogo Jota
  1. 90+4' - Verv. Jonny Castro door Rúben Vinagre
  2. 90+4' - Verv. Rui Patrício door Will Norris
  3. 90+3' - Verv. Willy Boly door Max Kilman
  4. 88' - Verv. André Zambo Anguissa door Harvey Elliott
  5. 83' - Verv. Ryan Sessegnon door Floyd Ayité
  6. 75' - Doelpunt - Leander Dendoncker (1 - 0)
  7. 73' - Geel - Cyrus Christie
  75'Leander Dendoncker1 - 0

  Leander Dendoncker heeft zich tot matchwinnaar gekroond in zijn laatste thuismatch bij Wolverhampton Wanderers dit seizoen. Zijn doelpunt na de rust was voldoende om Fulham met lege handen naar huis te sturen.

  Fulham is al zeker van degradatie en op het veld was ook te zien waarom. De Wolves domineerden, maar het duurde lang voor er een bal tegen de netten vloog. Diogo Jota vond de doelman op zijn weg, een kopbal van Dendoncker spatte uiteen op de dwarslat, Boly kopte naast en ook Moutinho kon met zijn poging de score voor de pauze niet openen.

   

  Pas een kwartier voor het einde kreeg de ploeg van trainer Nuno loon naar werken. Dendoncker liep goed in op de voorzet van Doherty en schoot raak. Het doelpunt van de Rode Duivel was genoeg om de drie punten over de streep te trekken.

  Jongste speler ooit in de Premier League

  De Engelse jeugdinternationale Harvey Elliott maakte zijn debuut. Met een leeftijd van 16 jaar en 30 dagen werd de aanvaller zo de jongste speler ooit die in de Premier League speelde.

   

  De voetballer uit Londen, geboren in 2003, mocht invallen bij Fulham in de 88e minuut. Het vorige record stond ook op naam van een Fulham-speler: in 2007 was de eer aan Matthew Briggs, toen met een leeftijd van 16 jaar en 65 dagen.

  Fase per fase