• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Met de groeten van Kompany: Rode Duivel trapt City weergaloos naar poleposition

  1. 44' - Geel - Vincent Kompany
  2. 35' - Geel - Harry Maguire
  3. 22' - Geel - David Silva
  1. 90+1' - Verv. David Silva door John Stones
  2. 90' - Geel - Kelechi Iheanacho
  3. 89' - Geel - Gabriel Jesus
  4. 87' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  5. 85' - Verv. Marc Albrighton door Demarai Gray
  6. 80' - Verv. James Maddison door Kelechi Iheanacho
  7. 75' - Verv. Youri Tielemans door Harvey Barnes
  8. 70' - Doelpunt - Vincent Kompany (1 - 0)
  9. 56' - Verv. Phil Foden door Leroy Sané

  Manchester City begint als leider aan de slotspeeldag van de Premier League. City beet lange tijd zijn tanden stuk op Leicester, maar 20 minuten voor tijd lanceerde Vincent Kompany een kruisraket richting de winkelhaak. 1-0, City heeft een bonus van 1 punt op uitdager Liverpool. Zondag speelt het bij Brighton, Liverpool ontvangt Wolverhampton.

  VIDEO: Het mooiste doelpunt uit de carrière van Kompany?

  Kompany is de verlosser

  Hoe groter de spanning en de belangen, hoe groter de ontlading als dat ene doelpunt waarop je fans zitten te wachten dan toch valt. Zeker als het een pareltje is.

   

  Dat had Vincent Kompany allemaal misschien wel in zijn achterhoofd toen hij na 70 minuten verwoestend uithaalde. De Rode Duivel combineerde techniek, kracht en klasse in een kanonskogel, die heerlijk in de winkelhaak verdween. De oerknal zorgde voor een enorme vreugde-explosie in de tribunes, waar de City-fans tot dat doelpunt al een groot deel van hun nagels hadden afgebeten.

   

  City was na een sterk wedstrijdbegin van Leicester wel duidelijk baas geworden, maar het eenrichtingsverkeer resulteerde in veel te weinig kansen. Schoten vanop afstand, dat wel, maar uitgespeelde kansen konden we amper noteren.

   

  Op het halfuur was Agüero er wel bijzonder dicht bij, maar zijn buffelstoot op een corner werd via de lat en de hand van Schmeichel weer in het veld gekaatst. Ook net voor die befaamde 70e minuut verdiende een puntertje van Agüero meer, maar uiteindelijk was Vincent Kompany dus de verlosser. En dat met zijn eerste goal van het seizoen. Het was ook de eerste keer dat hij in de Premier League scoorde van buiten de 16.

   

  Een zakelijk City ontsnapte daarna nog één keer na een flinke misser van ex-speler Iheanacho en mocht dus een flinke kaars branden voor zijn aanvoerder. Zondag valt het doek over de Engelse titelstrijd, maar na vanavond is King Kompany nog wat meer de koning van Manchester.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Daar is het laatste fluitsignaal. Manchester City zag af, maar mag een stevige kaars branden voor Vincent Kompany. Met een fenomenale oerknal trapte hij de 1-0 op het scorebord, meteen de eindstand. City trekt dankzij deze zege als leider naar de slotspeeldag. Zondag wordt de titelstrijd beslist. City heeft een bonus van 1 punt op Liverpool. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Manchester City, John Stones erin, David Silva eruit
  4. Gele kaart voor Kelechi Iheanacho van Leicester City tijdens tweede helft, minuut 90
  5. tweede helft, minuut 90. De extra tijd bedraagt 3 minuten.
  6. Gele kaart voor Gabriel Jesus van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 87. Iheanacho... Een zucht van opluchting bij het thuispubliek. Iheanacho wordt helemaal uit het oog verloren, maar de ex-City-speler plaatst de bal nogal onbeholpen naast. Dit mag je veel beter afwerken, beste vriend.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Sergio Agüero eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Leicester City, Demarai Gray erin, Marc Albrighton eruit
  10. tweede helft, minuut 83. B.Silva wil het voorbeeld van Kompany volgen. Hij aarzelt niet na een ontzette corner, maar zijn strak schot waait over. .
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Leicester City, Kelechi Iheanacho erin, James Maddison eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Bij Leicester lijkt de veer nu helemaal gebroken. Die stond al een hele tijd op springen en City zal deze driepunter toch niet meer uit handen geven. Of dat denken we toch...
  13. Vincent Kompany schreeuwt zijn vreugde uit na zijn goal. tweede helft, minuut 78.
  14. tweede helft, minuut 77. Intussen is een bleke Tielemans naar de kant gegaan. Hij kon zijn stempel niet drukken op de match. .
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Leicester City, Harvey Barnes erin, Youri Tielemans eruit
  16. tweede helft, minuut 75. De vlam zit nu helemaal in de pan bij City. We krijgen maar niet genoeg van het doelpunt van Kompany, die de winkelhaak met een kruisraket bijna aan flarden trapte. Zet hij City nu echt op weg naar een zesde landstitel?