• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea rekent na de rust, dankzij 2 assists van Hazard, af met Watford

  einde
  30
  1. 10' - Verv. N'Golo Kanté door Ruben Loftus-Cheek
  1. 90' - Geel - Abdoulaye Doucouré
  2. 89' - Verv. David Luiz door Gary Cahill
  3. 83' - Verv. Gerard Deulofeu door Isaac Success
  4. 83' - Verv. Troy Deeney door Andre Gray
  5. 79' - Verv. Gonzalo Higuaín door Olivier Giroud
  6. 75' - Doelpunt - Gonzalo Higuaín (3 - 0)
  7. 67' - Verv. Nathaniel Chalobah door Tom Cleverley
  8. 51' - Doelpunt - David Luiz (2 - 0)
  9. 49' - Doelpunt - Ruben Loftus-Cheek (1 - 0)
  49'Ruben Loftus-Cheek1 - 0
  51'David Luiz2 - 0
  75'Gonzalo Higuaín3 - 0

  Chelsea heeft zich van CL-voetbal volgend seizoen verzekerd. Chelsea schoot laat wakker tegen Watford, maar won uiteindelijk toch nog met 3-0. Omdat Arsenal en Manchester United niet konden winnen, is Chelsea nog voor de slotspeeldag zeker van de top 4.

  Chelsea had al een maand niet gewonnen in de Premier League en de tekenen tegen Watford waren in de eerste helft zeker niet hoopgevend. De bezoekers zorgden voor de meeste dreiging. Kepa moest zelfs even zijn klasse tonen op een kopbal van Deeney.

   

  De rust bracht raad voor Chelsea. In de eerste 5 minuten vielen er meteen 2 goals, telkens op een stilstaande fase en telkens met Eden Hazard als aangever.

   

  Watford gaf het niet op, maar het was toch vooral blaffen zonder bijten. Anderzijds had Hazard nog een stuk meer assists achter zijn naam kunnen krijgen, maar zijn ploegmaats werkten niet altijd mee. De splijtende voorzet van Pedro kon Higuain dan weer wel in een doelpunt omtoveren.

   

  Chelsea gaat als de nummer 3 de slotspeeldag in, wanneer het naar het Leicester City van Youri Tielemans trekt. Veel staat er dan niet meer op het spel, want door de draws van Arsenal en United is een plaats in de top 4 (en dus CL-voetbal volgend seizoen) een zekerheid.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. EINDE: 3-0. Een flodderschot van Success betekent het einde van deze match. Chelsea is zo goed als zeker van een ticket voor de Champions League.
  2. tweede helft, minuut 92. Het is bekend dat Giroud stommiteiten kan afwisselen met geniale dingen. Nu vergast hij ons op het laatste, maar Foster had het goed in de smiezen.
  3. tweede helft, minuut 91. De 2e helft van Hazard is een wereld van verschil met de eerste. Een goaltje ontbreekt wel nog en dat vindt hij bijna met een actie op de rechterflank, die uiteindelijk eindigt in het zijnet.
  4. Gele kaart voor Abdoulaye Doucouré van Watford tijdens tweede helft, minuut 90
  5. tweede helft, minuut 90. We eindigen de match dan toch niet zonder kaarten. Hazard speelt eerst een Watford-speler door de benen en wordt daarna aan het truitje getrokken door Cathcart.
  6. tweede helft, minuut 89. Afscheid Cahill. Gary Cahill krijgt nog enkele minuten om afscheid te nemen van zijn Stamford Bridge. Hij komt David Luiz vervangen en krijgt zelfs de aanvoerdersband om. Cahill is onder Sarri helemaal uit beeld verdwenen. Waar speelt hij volgend seizoen?
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Chelsea, Gary Cahill erin, David Luiz eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Nog een misser van Giroud. Opnieuw wordt pijnlijk duidelijk hoeveel assists Hazard dit seizoen nog door de neus gebeurd zag. Zijn perfecte voorzet wordt door Giroud niet naar waarde geschat.
  9. tweede helft, minuut 85. Een lekkere inswinger van Luiz tot bij invaller Giroud. De Fransman wil de bal in één tijd in doel werken, maar hij schampt zijn schot.