• home
 • video
 • pas verschenen

  Twee strafschoppen van Pogba loodsen mak United voorbij West Ham

  einde
  21
  1. 34' - Geel - Juan Mata
  2. 19' - Doelpunt strafschop - Paul Pogba (1 - 0)
  1. 80' - Doelpunt strafschop - Paul Pogba (2 - 1)
  2. 79' - Geel - Ryan Fredericks
  3. 76' - Verv. Pablo Zabaleta door Ryan Fredericks
  4. 75' - Verv. Marcos Rojo door Andreas Pereira
  5. 75' - Verv. Romelu Lukaku door Mason Greenwood
  6. 73' - Verv. Javier Hernández door Michail Antonio
  7. 62' - Verv. Manuel Lanzini door Grady Diangana
  8. 55' - Verv. Juan Mata door Marcus Rashford
  9. 49' - Doelpunt - Felipe Anderson (1 - 1)
  19'Paul Pogba1 - 0
  49'Felipe Anderson1 - 1
  80'Paul Pogba2 - 1

  Manchester United heeft de drie punten thuisgehouden tegen West Ham. Lukaku en co hadden het lang niet onder de markt met een stevig West Ham, maar twee strafschoppen van Pogba beslisten de partij: 2-0. 

  Na een evenwichtige start op Old Trafford kwam United na tien minuten wel heel goed weg. Anderson opende de score, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af voor buitenspel. Onterecht, zo bleek uit de beelden achteraf. Geen VAR in de Premier League, dus het bleef 0-0.

   

  Aan de overkant zat het United ook best mee. Na een vederlicht contact in de zestien ging Mata tegen het gras: strafschop, oordeelde scheidsrechter Scott. Pogba eiste de elfmeter op en knalde de 1-0 droog in het midden voorbij Fabianski. 

   

  Na de openingstreffer hadden Lukaku en co het best moeilijk met een aanvallend West Ham, dat met de voorzetten bleef strooien, maar geen ploegmaats kon bereiken. Een 1-0-voorsprong was de gevleide ruststand.

   

  De tweede helft kon niet beter beginnen voor de bezoekers. Anderson maakte zijn tweede van de avond, deze keer ging zijn feestje wel door. Nadien bleef West Ham nadrukkelijk zoeken naar de gelijkmaker, die er niet meer zou komen. 

   

  United voelde dat er nog iets meer in zat en zette alles op alles om zijn slappe prestatie nog op te smukken met een driepunter. Een nieuwe strafschop, deze keer wel na een overduidelijke overtreding, werd opnieuw keurig in doel gejast door Pogba. Eindstand: 2-1. United behoudt met 64 punten de voeling met de andere concurrenten bovenaan de linkertabel. 

  Paul Pogba

  Pogba scoorde beide doelpunten vanop de stip.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. EINDE. Manchester United had het niet onder de markt met West Ham, maar houdt de drie punten toch op Old Trafford. Twee strafschoppen van Pogba bleken voldoende.
  2. tweede helft, minuut 91. we krijgen 5 minuten extra tijd.
  3. tweede helft, minuut 87. United-verdediger Jones moet even naar de zijlijn. Zijn hoofd is helemaal bebloed, een diepe snee in het voorhoofd is de boosdoener, een (onopzettelijke) elleboog van Rice is de dader.
  4. tweede helft, minuut 80. Pogba doet het weer: 2-0. Opnieuw zet Pogba United op voorsprong vanop de stip. De Fransman houdt ook nu zijn ministapjes achterwege en knalt in de linkerhoek: 2-0.
  5. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 80 door Paul Pogba van Manchester United. 2, 1.
  6. Gele kaart voor Ryan Fredericks van West Ham United tijdens tweede helft, minuut 79
  7. tweede helft, minuut 79. Opnieuw strafschop United! . United krijgt een tweede strafschop toegewezen. Martial stormt op Fabianski af en wordt onderuitgehaald door Fredericks. .
  8. tweede helft, minuut 78. Parade De Gea. David De Gea houdt z'n ploeg recht. Opnieuw verschijnt Antonio voor het doelkader van de Spanjaard. Deze keer kiest hij voor een venijnige kopbal, De Gea pakt uit met een knappe parade.
  9. tweede helft, minuut 76. Antonio knalt op de lat. Manchester United komt met de schrik vrij. Invaller Antonio legt aan voor een schot en vlamt op de deklat, De Gea stond aan de grond genageld.