Ga naar de inhoud

"Man van de Match" De Bruyne dirigeert City naar zege (video)

 1. 44' - Doelpunt - Leroy Sané (2 - 0)
 2. 35' - Geel - Lee Peltier
 3. 19' - Verv. Oleksandr Zinchenko door Kyle Walker
 4. 8' - Geel - Joe Bennett
 5. 6' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 0)
 1. 83' - Verv. Víctor Camarasa door Bobby Decordova-Reid
 2. 81' - Verv. Aron Gunnarsson door Leandro Bacuna
 3. 60' - Verv. Josh Murphy door Nathaniel Mendez-Laing
 4. 53' - Geel - Joe Ralls
6'goalKevin De Bruyne1 - 0
44'goalLeroy Sané2 - 0

Manchester City heeft bijzonder makkelijk de maat genomen van Cardiff en springt opnieuw over Liverpool naar de leidersplaats in de Premier League. City kan zich bovendien verheugen over het feit dat Kevin De Bruyne naar zijn beste vorm lijkt te groeien voor de laatste matchen van de titelstrijd.

Geen ploeg in de Premier League die dit seizoen meer scoort in het openingskwartier dan City. Vanaf de eerste minuut was de dominantie van City opnieuw compleet en dat resulteerde in de 1-0 na 6 minuten. Niet toevallig kwam die van de voet van De Bruyne (zie video).

 

Tegen Fulham afgelopen weekend had de Rode Duivel zijn comeback gevierd na zijn blessure, maar toen was hij nog niet helemaal de oude. Tegen Cardiff, een plaats hoger gerangschik dan Fulham, had hij een voet in zowat elke gevaarlijke actie.

 

De Bruyne was aanwezig, strooide als vanouds met precisie passes en had in de eerste helft aan zijn openingsdoelpunt twee assists en een goal kunnen toevoegen als het vizier en het overzicht van Jesus minder troebel was geweest. De Braziliaan maakte het goed met de assist voor de 2-0 van Sané.
 

Cardiff moest wachten tot 71e minuut voor het de bal eens tussen de palen van City kreeg en daarmee was alles zowat gezegd. De Bruyne was net daarvoor nog dicht bij de 3-0 gekomen met een afstandsschot, maar net als tegen Fulham in het weekend scoorde City niet meer na de rust. Vincent Kompany bleef de hele match op de bank. De Bruyne werd door de fans van City uitgeroepen tot "Man van de Match".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 93. Einde match. City heeft met groot overwicht het duel tegen Cardiff gewonnen. De Bruyne scoorde en was bijzonder aanwezig. Niet toevallig riepen de fans hem uit tot "Man van de Match".
 2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 3. Sean Morrison (Cardiff City) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 93.
 4. Junior Hoilett neemt de hoekschop voor Cardiff City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 93.
 5. tweede helft, minuut 91. Twee extra minuten. Er komen nog twee totaal overbodige minuten bij. Het biedt De Bruyne de kans nog eens een corner te trappen, maar dat levert niets op.
 6. Fernandinho (Manchester City) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 91.
 7. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kevin De Bruyne (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
 8. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 9. De ref fluit voor een fout, Phil Foden (Manchester City) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 88.
 10. tweede helft, minuut 86. Slecht verdedigen van City. City is dan toch niet feilloos. Niemand denkt bij City aan verdedigen bij een vrije trap net voor het doel van Cardiff. De bezoekers kunnen met twee tegen een counteren. Ederson mag zich op de borst kloppen dat hij de tegengoal voorkomt.
 11. Junior Hoilett (Cardiff City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kyle Walker (Manchester City). tweede helft, minuut 85.
 12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Cardiff City, Bobby Decordova-Reid erin, Víctor Camarasa eruit
 13. Aymeric Laporte (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
 14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Cardiff City, Leandro Bacuna erin, Aron Gunnarsson eruit
 15. Gabriel Jesus (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 79.
 16. tweede helft, minuut 78. De Bruyne biedt Jesus opnieuw een kans aan. Jesus duwt naast en stond ook buitenspel, maar De Bruyne was toch weer dicht bij een assist.
 17. Sean Morrison (Cardiff City) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 76.
 18. Víctor Camarasa neemt de hoekschop voor Cardiff City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 76.
 19. tweede helft, minuut 75. Mahrez wil een penalty, maar krijgt die niet. Er is geen VAR om ref Moss bij te staan. Er was contact, maar in Engeland zou dit waarschijnlijk door de vingers worden gezien.
 20. Leroy Sané (Manchester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 75.