• home
 • video
 • pas verschenen

  "Man van de Match" De Bruyne dirigeert City naar zege (video)

  einde
  20
  1. 44' - Doelpunt - Leroy Sané (2 - 0)
  2. 35' - Geel - Lee Peltier
  3. 19' - Verv. Oleksandr Zinchenko door Kyle Walker
  4. 8' - Geel - Joe Bennett
  5. 6' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 0)
  1. 83' - Verv. Víctor Camarasa door Bobby Reid
  2. 81' - Verv. Aron Gunnarsson door Leandro Bacuna
  3. 60' - Verv. Josh Murphy door Nathaniel Mendez-Laing
  4. 53' - Geel - Joe Ralls
  6'Kevin De Bruyne1 - 0
  44'Leroy Sané2 - 0

  Manchester City heeft bijzonder makkelijk de maat genomen van Cardiff en springt opnieuw over Liverpool naar de leidersplaats in de Premier League. City kan zich bovendien verheugen over het feit dat Kevin De Bruyne naar zijn beste vorm lijkt te groeien voor de laatste matchen van de titelstrijd.

  Geen ploeg in de Premier League die dit seizoen meer scoort in het openingskwartier dan City. Vanaf de eerste minuut was de dominantie van City opnieuw compleet en dat resulteerde in de 1-0 na 6 minuten. Niet toevallig kwam die van de voet van De Bruyne (zie video).

   

  Tegen Fulham afgelopen weekend had de Rode Duivel zijn comeback gevierd na zijn blessure, maar toen was hij nog niet helemaal de oude. Tegen Cardiff, een plaats hoger gerangschik dan Fulham, had hij een voet in zowat elke gevaarlijke actie.

   

  De Bruyne was aanwezig, strooide als vanouds met precisie passes en had in de eerste helft aan zijn openingsdoelpunt twee assists en een goal kunnen toevoegen als het vizier en het overzicht van Jesus minder troebel was geweest. De Braziliaan maakte het goed met de assist voor de 2-0 van Sané.
   

  Cardiff moest wachten tot 71e minuut voor het de bal eens tussen de palen van City kreeg en daarmee was alles zowat gezegd. De Bruyne was net daarvoor nog dicht bij de 3-0 gekomen met een afstandsschot, maar net als tegen Fulham in het weekend scoorde City niet meer na de rust. Vincent Kompany bleef de hele match op de bank. De Bruyne werd door de fans van City uitgeroepen tot "Man van de Match".

  Fase per fase

  1. Einde match

   City heeft met groot overwicht het duel tegen Cardiff gewonnen. De Bruyne scoorde en was bijzonder aanwezig. Niet toevallig riepen de fans hem uit tot "Man van de Match".
  2. Twee extra minuten

   Er komen nog twee totaal overbodige minuten bij. Het biedt De Bruyne de kans nog eens een corner te trappen, maar dat levert niets op.
  3. Slecht verdedigen van City

   City is dan toch niet feilloos. Niemand denkt bij City aan verdedigen bij een vrije trap net voor het doel van Cardiff. De bezoekers kunnen met twee tegen een counteren. Ederson mag zich op de borst kloppen dat hij de tegengoal voorkomt.
  4. De Bruyne biedt Jesus opnieuw een kans aan. Jesus duwt naast en stond ook buitenspel, maar De Bruyne was toch weer dicht bij een assist.
  5. Mahrez wil een penalty, maar krijgt die niet. Er is geen VAR om ref Moss bij te staan. Er was contact, maar in Engeland zou dit waarschijnlijk door de vingers worden gezien.
  6. Het is gebeurd...

   Ongelooflijk, maar waar. De eerste poging tussen de palen van Cardiff is een feit. Een probleem voor Ederson is het wel totaal niet.
  7. Ook Foden krijgt Etheridge niet klein. De doelman zweeft ook een afzwaaiend schot van het jeugdproduct uit zijn doel.
  8. City schakelt toch een versnelling hoger. Zonder doelman Etheridge was het ondertussen 4-0 of 5-0. Hij redt kort na elkaar pogingen van Mahrez en Sané.