• home
 • video
 • pas verschenen

  "Man van de Match" De Bruyne dirigeert City naar zege (video)

  1. 44' - Doelpunt - Leroy Sané (2 - 0)
  2. 35' - Geel - Lee Peltier
  3. 19' - Verv. Oleksandr Zinchenko door Kyle Walker
  4. 8' - Geel - Joe Bennett
  5. 6' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 0)
  1. 83' - Verv. Víctor Camarasa door Bobby Reid
  2. 81' - Verv. Aron Gunnarsson door Leandro Bacuna
  3. 60' - Verv. Josh Murphy door Nathaniel Mendez-Laing
  4. 53' - Geel - Joe Ralls

  Manchester City heeft bijzonder makkelijk de maat genomen van Cardiff en springt opnieuw over Liverpool naar de leidersplaats in de Premier League. City kan zich bovendien verheugen over het feit dat Kevin De Bruyne naar zijn beste vorm lijkt te groeien voor de laatste matchen van de titelstrijd.

  Geen ploeg in de Premier League die dit seizoen meer scoort in het openingskwartier dan City. Vanaf de eerste minuut was de dominantie van City opnieuw compleet en dat resulteerde in de 1-0 na 6 minuten. Niet toevallig kwam die van de voet van De Bruyne (zie video).

   

  Tegen Fulham afgelopen weekend had de Rode Duivel zijn comeback gevierd na zijn blessure, maar toen was hij nog niet helemaal de oude. Tegen Cardiff, een plaats hoger gerangschik dan Fulham, had hij een voet in zowat elke gevaarlijke actie.

   

  De Bruyne was aanwezig, strooide als vanouds met precisie passes en had in de eerste helft aan zijn openingsdoelpunt twee assists en een goal kunnen toevoegen als het vizier en het overzicht van Jesus minder troebel was geweest. De Braziliaan maakte het goed met de assist voor de 2-0 van Sané.
   

  Cardiff moest wachten tot 71e minuut voor het de bal eens tussen de palen van City kreeg en daarmee was alles zowat gezegd. De Bruyne was net daarvoor nog dicht bij de 3-0 gekomen met een afstandsschot, maar net als tegen Fulham in het weekend scoorde City niet meer na de rust. Vincent Kompany bleef de hele match op de bank. De Bruyne werd door de fans van City uitgeroepen tot "Man van de Match".

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde match. City heeft met groot overwicht het duel tegen Cardiff gewonnen. De Bruyne scoorde en was bijzonder aanwezig. Niet toevallig riepen de fans hem uit tot "Man van de Match".
  2. tweede helft, minuut 91. Twee extra minuten. Er komen nog twee totaal overbodige minuten bij. Het biedt De Bruyne de kans nog eens een corner te trappen, maar dat levert niets op.
  3. tweede helft, minuut 86. Slecht verdedigen van City. City is dan toch niet feilloos. Niemand denkt bij City aan verdedigen bij een vrije trap net voor het doel van Cardiff. De bezoekers kunnen met twee tegen een counteren. Ederson mag zich op de borst kloppen dat hij de tegengoal voorkomt.
  4. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Cardiff City, Bobby Reid erin, Víctor Camarasa eruit
  5. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Cardiff City, Leandro Bacuna erin, Aron Gunnarsson eruit
  6. tweede helft, minuut 78. De Bruyne biedt Jesus opnieuw een kans aan. Jesus duwt naast en stond ook buitenspel, maar De Bruyne was toch weer dicht bij een assist.
  7. tweede helft, minuut 75. Mahrez wil een penalty, maar krijgt die niet. Er is geen VAR om ref Moss bij te staan. Er was contact, maar in Engeland zou dit waarschijnlijk door de vingers worden gezien.
  8. tweede helft, minuut 71. Het is gebeurd... Ongelooflijk, maar waar. De eerste poging tussen de palen van Cardiff is een feit. Een probleem voor Ederson is het wel totaal niet.
  9. tweede helft, minuut 69. Ook Foden krijgt Etheridge niet klein. De doelman zweeft ook een afzwaaiend schot van het jeugdproduct uit zijn doel.
  10. tweede helft, minuut 68. City schakelt toch een versnelling hoger. Zonder doelman Etheridge was het ondertussen 4-0 of 5-0. Hij redt kort na elkaar pogingen van Mahrez en Sané.