• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Klinisch City klopt zwak Watford na hattrick Sterling

  einde
  31
  1. 18' - Geel - Tom Cleverley
  2. 6' - Geel - Kyle Walker
  1. 90' - Verv. Riyad Mahrez door Phil Foden
  2. 82' - Verv. Miguel Britos door Craig Cathcart
  3. 80' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  4. 66' - Doelpunt - Gerard Deulofeu (3 - 1)
  5. 66' - Verv. Kiko door Gerard Deulofeu
  6. 66' - Verv. Isaac Success door Troy Deeney
  7. 65' - Verv. Raheem Sterling door Leroy Sané
  8. 59' - Doelpunt - Raheem Sterling (3 - 0)
  9. 50' - Doelpunt - Raheem Sterling (2 - 0)
  10. 46' - Doelpunt - Raheem Sterling (1 - 0)
  46'Raheem Sterling1 - 0
  50'Raheem Sterling2 - 0
  59'Raheem Sterling3 - 0
  66'Gerard Deulofeu3 - 1

  Op de 30e speeldag in de Premier League heeft Manchester City vanavond het Watford van Rode Duivel Christian Kabasele met 3-1 over de knie gelegd. Raheem Sterling mocht na z'n hattrick de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

  VIDEO: Sterling scoort zuivere hattrick in dertien minuten

  City na vijftien minuten in tweede periode zegezeker

  Watford-coach Gracia hield smaakmakers Deulofeu en Deeney, met het oog op de kwartfinales van de FA Cup tegen Crystal Palace van volgende week, op de bank, en dat zal de neutrale voetballiefhebber geweten hebben.

   

  In het Etihad Stadium kropen de bezoekers meteen achteruit, lieten City de bal en waren zelf nooit gevaarlijk. Maar niet alleen Watford had boter op het hoofd voor die lamlendige eerste helft, want ook City speelde (door afwezigheid De Bruyne?) zonder vertrouwen en op wandeltempo. Bovendien maakte het zijn weinige kansen niet af. De brilscore bij de rust was dus niet meer dan logisch.

   

  Groot contrast met het begin van de tweede helft, waar we City eindelijk zagen sprankelen. Bernardo Silva toonde meermaals z'n goede voetjes, maar Sterlings ster fonkelde het felst: de Engelse winger met een neus voor goals prikte er drie binnen, en dat in amper dertien minuten.

   

  Voor Gracia zat er niets beters op dan zijn gouden duo het veld op te sturen, en dat loonde meteen. Deeney kopt een verre bal goed door, waarop Deulofeu met zijn eerste baltoets de 3-1 tegen het net prikte. Maar verder kwam Watford niet meer.

   

  Manchester City blijft door deze zege dus ook na deze speeldag zeker leider in de Premier League. Het heeft nu vier punten voorsprong op eerste achtervolger Liverpool, dat morgen Burnley ontvangt.

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 20. Einde. Manchester City wint met 3-1 van Watford. Na een belabberde eerste helft had de thuisploeg slechts vijftien minuten nodig in periode twee om Watford knock-out te slaan. Sterling maakte een hattrick, Deulofeu kon nog milderen. Door de overwinning staat City ook na speeldag 30 zeker aan de leiding in de Premier League.
  2. tweede helft, minuut 95. Deulofeu pegelt de vrije trap op de knikker van onze Rode Duivel. Eerste corner van de wedstrijd -u leest het goed- voor Watford.
  3. tweede helft, minuut 94. Kompany buffelt Deeney nog omver en dat heeft die geweten. De spits van Watford moet er toch eventjes van bekomen. De bezoekers krijgen nog een vrije trap op een leuke plek. .
  4. tweede helft, minuut 93. Vier minuten extra tijd. Er zijn er al twee verstreken. Krijgen we nog een kans te zien?
  5. tweede helft, minuut 91. Jonkie Phil Foden mag nog een paar minuten met de grote jongens meedoen. Voor Foden, die Mahrez komt vervangen, is het zijn tiende invalbeurt in de Premier League.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Riyad Mahrez eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Kabasele duldt geen 4-1. Het zoveelste doorsteekpasje van Bernardo Silva zet Jesus op weg naar de 4-1. De Braziliaanse spits omspeelt Foster, maar had niet gerekend op een glijdende Kabasele, die met doodsverachting de 4-1 nog nét voorkomt.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Watford, Craig Cathcart erin, Miguel Britos eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Sergio Agüero eruit