• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Manchester City vernedert Chelsea tot op het bot in topper

  einde
  60
  1. 25' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (4 - 0)
  2. 19' - Doelpunt - Sergio Agüero (3 - 0)
  3. 13' - Doelpunt - Sergio Agüero (2 - 0)
  4. 4' - Doelpunt - Raheem Sterling (1 - 0)
  1. 80' - Doelpunt - Raheem Sterling (6 - 0)
  2. 77' - Geel - Ilkay Gündogan
  3. 75' - Verv. Fernandinho door David Silva
  4. 73' - Verv. Marcos Alonso door Emerson Palmieri
  5. 69' - Geel - Marcos Alonso
  6. 68' - Verv. Kevin De Bruyne door Riyad Mahrez
  7. 65' - Verv. Pedro door Ruben Loftus-Cheek
  8. 65' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  9. 60' - Geel - Jorginho
  10. 56' - Doelpunt strafschop - Sergio Agüero (5 - 0)
  11. 52' - Verv. Ross Barkley door Mateo Kovacic
  4'Raheem Sterling1 - 0
  13'Sergio Agüero2 - 0
  19'Sergio Agüero3 - 0
  25'Ilkay Gündogan4 - 0
  56'Sergio Agüero5 - 0
  80'Raheem Sterling6 - 0

  De affiche van de speeldag in Engeland is uitgedraaid op een bijzonder pijnlijke ervaring voor Chelsea. Na 25 minuten had Manchester City al 4 keer gescoord en daar kwamen na rust nog twee goals bij: 6-0. Agüero maakte een hattrick, City heeft met een match meer weer evenveel punten als koploper Liverpool.

  Bekijk de hattrick van Agüero, de 1e goal is een wereldgoal:

  Blitzstart: 4 City-goals in 21 minuten

  En Chelsea begon niet eens zo slecht aan de match: het eerste gevaar kwam er langs Hazard en winteraankoop Higuain. City sloeg evenwel genadeloos toe. De eerste bal tussen de palen was voor de zoveelste keer raak. 

   

  De Bruyne lag aan de basis van de 1-0 na 4 minuten. Hazard en Alonso stonden te slapen en de City-Belg stak slim een vrijschop door tot bij de doorgelopen Bernardo Silva langs rechts. Die vond de inlopende Sterling voor doel.

   

  Nog geen 3 minuten later had Agüero altijd de 2-0 moeten maken, maar hij tikte moederziel alleen te zelfzeker de bal langs de verkeerde kant van de paal. Als het makkelijk niet kan, dan maar moeilijk, moet de Argentijn gedacht hebben. Net voor het kwartier draaide hij zich mooi vrij en trapte van buiten de 16 in de winkelhaak.

   

  Met zijn 159e competitiegoal werd hij alleen topschutter aller tijden voor City op dat vlak. En meteen volgde zijn 160e: het licht ging uit bij Barkley, die terugkopte richting Kepa. Maar daar stond Agüero: 3-0. En nog was het leed niet geleden: flauw verdedigen van Rüdiger bracht de bal bij Gündogan, die de bal simpel voorbij Kepa draaide.

  " "

  Eden Hazard zit in de tang van de City-spelers.

  Agüero evenaart Alan Shearer met 11e hattrick

  "10, 10, 10", klonk het bij enkele optimistische City-fans. Maar City haalde even de voet van het gaspedaal en voor de rest van de eerste helft was het Chelsea dat nog de beste kansen vergaarde: een sterke Higuain en Pedro konden niet voor een verdiende tegentreffer zorgen. En ook Hazard deed nog zijn uiterste best.

   

  Na de rust was de veer bij Chelsea gebroken, ook Hazard kwam niet meer in het stuk voor. Agüero kopte eerst nog een voorzet van De Bruyne op de lat, maar mocht wat later vanaf 11 meter toch zijn hattrick volmaken. Het was zijn 11e hattrick in de Premier League, waarmee hij op gelijke hoogte komt van recordhouder Alan Shearer.

   

  Het was zijn laatste wapenfeit, want net als De Bruyne mocht Agüero na een dik uur gaan rusten. De 2 kregen een warm applaus. Guardiola liet ook David Silva meegenieten van de unieke match. Enkele minuten na zijn invalbeurt lag "El Mago" aan de basis van de 6-0 van Sterling.

   

  In april 1991 leed Chelsea zijn zwaarste competitienederlaag, 7-0 bij Nottingham Forest. Dat bleef ook zo. Opvallend: bij het laatste fluitsignaal liet Sarri de hand van Guardiola voor wat ze was. De twee zijn nochtans vrienden. Ziet de Italiaan de bui al hangen?

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde: 6-0, Sarri weigert hand van Guardiola. City heeft brandhout gemaakt van Chelsea. Na de rust prikte het er nog 2 bij: 6-0. Agüero maakte een hattrick, zijn 11e al in de Premier League. Evenveel als recordhouder Alan Shearer. City komt weer naast Liverpool op kop, maar heeft wel match meer gespeeld. Chelsea blijft 5e, maar doet een slechte zaak om het 4e CL-ticket.
  2. tweede helft, minuut 92. Higuain wil dat ref affluit. Maar Michael Dean geeft geen krimp.
  3. tweede helft, minuut 91. 3 minuten extra tijd. Chelsea moet nog 180 seconden aftellen en dan mag het met het schaamrood op de wangen de kleedkamer in. Voor een nieuwe tirade van Sarri? Of heeft de Italiaanse coach de boodschap begrepen?
  4. tweede helft, minuut 89. Zintjsenko met krampen. De laatste minuut ligt nog even stil, want Zintsjenko kan niet meer voort met krampen. Gündogan zet de bal buiten. Ondertussen wordt de man van de match omgeroepen: wie anders dan Sergio Agüero. Die kan er hartelijk om lachen en met hem ook de hele bank.
  5. tweede helft, minuut 87. City presenteert zich als titelkandidaat. Het komt weer op gelijke hoogte van koploper Liverpool, maar wel met een match minder. Het is eigenlijk niet te geloven dat dit City al 4 keer verloor in deze competitie.
  6. tweede helft, minuut 86. Nog 5 minuten. De zwaarste nederlaag van Chelsea in de Engelse competitie dateert van april 1991: toen werd het bij Nottingham Forest 7-0. Wie toen scoorde: Roy Keane (2x), Stuart Pearce (2x), Garry Parker, Ian Woan, Nigel Clough.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Raheem Sterling van Manchester City. 6, 0.