• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Agüero legt Arsenal met een hattrick op de pijnbank

  einde
  31
  1. 44' - Doelpunt - Sergio Agüero (2 - 1)
  2. 40' - Geel - Lucas Torreira
  3. 11' - Doelpunt - Laurent Koscielny (1 - 1)
  4. 1' - Doelpunt - Sergio Agüero (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Kevin De Bruyne door Riyad Mahrez
  2. 81' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  3. 79' - Verv. Shkodran Mustafi door Konstantinos Mavropanos
  4. 67' - Verv. Sead Kolašinac door Denis Suárez
  5. 66' - Verv. Alex Iwobi door Aaron Ramsey
  6. 65' - Geel - Ilkay Gündogan
  7. 61' - Doelpunt - Sergio Agüero (3 - 1)
  1'Sergio Agüero1 - 0
  11'Laurent Koscielny1 - 1
  44'Sergio Agüero2 - 1
  61'Sergio Agüero3 - 1

  Manchester City heeft de topper tegen Arsenal overtuigend gewonnen. Man van de match was Sergio Agüero, die de drie City-goals voor zijn rekening nam in de 3-1-zege. In de stand nadert City tot op twee punten van Liverpool, dat maandagavond nog speelt.

  25 seconden had Sergio Agüero eerder deze week tegen Newcastle nodig om de score te openen. Tegen Arsenal deed de Argentijn bijna even straf. Na 46 seconden was het deze keer prijs: in duikvlucht kopte hij de 1-0 binnen.

   

  Wie dacht dat City meteen zou doorstomen, kwam bedrogen uit. Na ruim 10 minuten klom Arsenal al opnieuw op gelijke hoogte. Koscielny stond op de juiste plaats om een doorgekopte corner in doel te verlengen.

   

  Beide ploegen dwongen daarna kansjes af, maar net voor de thee sloeg City keihard toe. Een prachtige combinatie tussen Gündogan en Sterling eindigde bij Agüero, die zo’n assist met zijn ogen dicht kon afmaken.

   

  In het tweede bedrijf kwam Arsenal amper in het stuk voor. City legde onder impuls van een bedrijvige De Bruyne de ene beloftevolle aanval na de andere op de mat, maar Leno kraakte niet.

   

  Dat deed hij op het uur toch. Niemand legde Sterling iets in de weg, Agüero gleed zijn derde van de avond met zijn middenrif in doel. City hield daarna zijn prooi in een wurggreep, Arsenal snakte vooral naar het laatste fluitsignaal.

  VIDEO: De Agüero-show tegen Arsenal

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgefloten! City boekt een verdiende zege tegen Arsenal, dat na de pauze nergens was. Naar de man van de match moeten we niet lang zoeken. .
  2. tweede helft, minuut 91. We krijgen 3 minuten extra tijd.
  3. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Kevin De Bruyne eruit
  4. tweede helft, minuut 87. De Bruyne heeft veel gegeven en zijn tank is leeg. De Rode Duivel geeft aan dat hij krampen heeft en wordt naar de kant gehaald. .
  5. tweede helft, minuut 85. Jesus heeft links en rechts opties, maar is te zelfzuchtig. Hij kiest niet voor een assist, wel voor een schot. Dat eindigt in de handen van Leno. .
  6. tweede helft, minuut 82. City verdient een vierde treffer, maar Leno laat enkele goeie reddingen zien. Ook dit schot van Silva belandt niet tegen de touwen. .
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Sergio Agüero eruit
  8. tweede helft, minuut 80. Applauswissel. Het Etihad Stadium veert recht: man van de match Agüero krijgt een staande ovatie na zijn hattrick. Jesus maakt de slotfase vol. .
  9. tweede helft, minuut 80.