• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City verliest Liverpool niet uit het oog na simpele zege

  einde
  30
  1. 39' - Doelpunt strafschop - Gabriel Jesus (2 - 0)
  2. 19' - Rood - Willy Boly
  3. 14' - Geel - Fernandinho
  4. 10' - Doelpunt - Gabriel Jesus (1 - 0)
  1. 78' - Own goal - Conor Coady (3 - 0)
  2. 76' - Verv. Gabriel Jesus door Sergio Agüero
  3. 74' - Verv. Leroy Sané door Ilkay Gündogan
  4. 72' - Verv. João Moutinho door Morgan Gibbs-White
  5. 62' - Verv. David Silva door Kevin De Bruyne
  6. 59' - Verv. Diogo Jota door Romain Saïss
  10'Gabriel Jesus1 - 0
  39'Gabriel Jesus2 - 0
  78'Conor Coady3 - 0

  In de Premier League heeft Manchester City de kloof met leider Liverpool met sprekend gemak weer op 4 eenheden gezet. City kwam in eigen huis geen enkel moment in de problemen tegen Wolverhampton, dat snel met z’n tienen viel. Invaller De Bruyne leverde de 3-0 aan.

  Wolverhampton had de voorbije maanden een reputatie opgebouwd tegen de Engelse topclubs, maar zat in het Etihad Stadium nooit echt in de match. Na 10 minuten brak Laporte de wedstrijd open met een geniale inspeelpass. Sané snelde weg in de rug van zijn bewaker en legde de 1-0 panklaar voor de rechter van Jesus.

   

  City kroop in zijn zetel en mocht de voetjes helemaal op tafel leggen toen Wolverhampton zich na 20 minuten ook nog eens in de voet schoot. Boly kreeg rood voor een onbesuisde tackle en bezorgde basisspeler Dendoncker en zijn maats op die manier een nog lastigere avond.

   

  Net voor de pauze had City zijn schaapjes helemaal op het droge. Sterling ging tegen de grond in de zestien, Jesus stuurde de doelman de verkeerde kant op.

   

  In een compleet overbodige tweede helft kon Wolverhampton geen vuist meer maken en duwde City niet meer door. Na de invalbeurt van Kevin De Bruyne op het uur kwam er toch weer wat meer dreiging in het spel.

   

  Een kwartiertje voor tijd werd een scherpe voorzet van de Rode Duivel door enkele bezoekende lichaamsdelen in doel verlengd. 3-0, een avondje zonder zorgen en zonder kleerscheuren voor de nummer twee in de Premier League.

  Wolverhampton viel snel met een mannetje minder

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgefloten! Een superieur Manchester City versmachtte Wolverhampton, dat niets in de pap had te brokken. 3-0 is het logische verdict. .
  2. tweede helft, minuut 91. We krijgen drie minuten extra tijd. Compleet overbodig, denken we dan.
  3. tweede helft, minuut 88. Voor het eerst in 10 wedstrijden zit er ook nog eens een clean sheet in voor City. Een nagenoeg perfecte avond dus. .
  4. tweede helft, minuut 86. We waren bijna vergeten dat Ederson nog op het veld stond, maar de doelman laat zijn voetballende kwaliteiten nog eens bewonderen. Hij komt ver uit en gaat dan tot bijna aan de middenlijn meevoetballen. Een tikkeltje arrogant, maar het publiek smult ervan.
  5. tweede helft, minuut 78. "Assist" De Bruyne. Dankzij De Bruyne valt er nog iets te beleven. Een indraaiende voorzet van de Rode Duivel wordt nog door enkele bezoekende lichaamsdelen verlengd voorbij een kansloze Patricio.
  6. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 78 door Conor Coady van Manchester City. 3, 0.
  7. tweede helft, minuut 77. Veel heeft Kevin De Bruyne niet nodig. Hij viseert de korte hoek, maar daar duwt Rui Patricio de bal in corner.
  8. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Manchester City, Sergio Agüero erin, Gabriel Jesus eruit