• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Chelsea bijt zijn tanden stuk op Southampton

  1. 37' - Verv. Willian door Ruben Loftus-Cheek
  2. 30' - Geel - Jan Bednarek
  1. 90+5' - Verv. Nathan Redmond door Jack Stephens
  2. 89' - Verv. Stuart Armstrong door Charlie Austin
  3. 79' - Geel - Oriol Romeu
  4. 74' - Geel - Antonio Rüdiger
  5. 68' - Verv. Ross Barkley door Cesc Fàbregas

  Chelsea heeft zijn eerste wedstrijd van 2019 niet kunnen winnen. Een kranig Southampton sprokkelde een puntje op Stamford Bridge na een matige wedstrijd.

  Een stug Southampton verdedigde secuur, maar was in aanval slechts sporadisch gevaarlijk. Hetzelfde gold voor Chelsea, dat wel het meeste van het spel had. Toch liet de thuisploeg voor de rust maar één grote kans noteren. Eden Hazard mikte van dichtbij op Southampton-keeper Gunn.

   

  Diezelfde Gunn stond ook na de pauze pal toen Hazard naar binnen kapte en afdrukte met zijn rechter. Twintig minuten voor tijd deed Morata, de vervanger van de geblesseerde Giroud, dan toch het net trillen. Maar het feestje ging niet door: het arendsoog van de lijnrechter had buitenspel gezien.

   

  In de slotminuten volgde nog een bescheiden belegering van het Southampton-doel. Tijdens dat offensiefje claimde Alonso tevergeefs een penalty. Chelsea ziet de kloof met de top 3 zo iets groter worden en ook Southampton schiet niks op met een punt, want de Saints staan op een degradatieplaats.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Scheidsrechter Moss maakt een einde aan de wedstrijd. Een stug Southampton sprokkelt een puntje op het veld van Chelsea, dat al bij al te weinig kon klaarmaken.
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Southampton, Jack Stephens erin, Nathan Redmond eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Alonso claimt penalty. Alonso krijgt een lichte por in de zestien en gaat met iets te veel theater tegen het gras. Geen penalty vindt de scheidsrechter. In het vervolg van de aanval kan Alonso nog uithalen van ver. Gunn geeft geen krimp.
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Southampton, Charlie Austin erin, Stuart Armstrong eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Extra tijd. Er worden 4 minuten bijgeteld. Kan Chelsea alsnog een overwinning uit het vuur slepen?
  7. tweede helft, minuut 86. Chelsea probeert een gaatje te vinden, maar bij Southampton geven ze achterin geen krimp. Kanté en Loftus-Cheek worden van de bal gezet in de zestien. Hazard en co stevenen af op puntenverlies.
  8. tweede helft, minuut 84. Cedric is blijven liggen in de zestien van Chelsea na een lichte botsing met doelman Kepa. De Southampton-speler heeft verzorging nodig, het spel ligt even stil.
  9. tweede helft, minuut 81. Hazard speelt de infiltrerende Fabregas aan met een prima balletje. Helaas voor Chelsea kan de Spanjaard de bal niet goed controleren. Hier zat meer in.
  10. Gele kaart voor Oriol Romeu van Southampton tijdens tweede helft, minuut 79
  11. tweede helft, minuut 79. Chelsea breekt uit. Chelsea komt er bliksemsnel uit op de counter. Loftus-Cheek vindt Morata, maar de hoek is iets te scherp voor de Spanjaard en hij vindt Gunn op zijn weg.
  12. tweede helft, minuut 74. Geel voor Rüdiger. Rüdiger plant zijn elleboog in de nek van Long en krijgt daarvoor een terechte gele kaart.
  13. Gele kaart voor Antonio Rüdiger van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 74
  14. tweede helft, minuut 73. De inbreng van Fabregas heeft in elk geval voor meer schwung gezorgd bij de thuisploeg, die plots weer beter is gaan voetballen. Kan Chelsea nog iets forceren in het slotkwartier.
  15. tweede helft, minuut 71. Afgekeurde goal. De eerste baltoets van Fabregas is meteen goed. Hij speelt Morata aan en die neemt Gunn te grazen, maar er wordt gevlagd voor buitenspel. Millimeterwerk.
  16. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Chelsea, Cesc Fàbregas erin, Ross Barkley eruit
  17. tweede helft, minuut 68. Plant Sarri nog iets om de ban te breken? En is Fabregas dan de oplossing? We zullen het zo dadelijk zien, want de Italiaan stuurt de Spaanse middenvelder het veld op.
  18. tweede helft, minuut 67. Luiz schuwt de risico's niet en glijdt in zijn eigen zestien de bal uit de voeten weg. Kepa bokst de corner weg.