• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Ongrijpbare Pogba dirigeert United naar nieuwe overwinning

  einde
  41
  1. 45+2' - Doelpunt - Nathan Aké (3 - 1)
  2. 45' - Doelpunt - Marcus Rashford (3 - 0)
  3. 36' - Geel - Ashley Young
  4. 33' - Doelpunt - Paul Pogba (2 - 0)
  5. 5' - Doelpunt - Paul Pogba (1 - 0)
  1. 82' - Verv. Anthony Martial door Phil Jones
  2. 82' - Verv. Nathan Aké door Tyrone Mings
  3. 79' - Rood - Eric Bailly
  4. 76' - Verv. Ander Herrera door Andreas Pereira
  5. 72' - Doelpunt - Romelu Lukaku (4 - 1)
  6. 70' - Verv. Marcus Rashford door Romelu Lukaku
  7. 66' - Verv. Callum Wilson door Ryan Fraser
  8. 66' - Verv. David Brooks door Lys Mousset
  9. 51' - Geel - Ander Herrera
  5'Paul Pogba1 - 0
  33'Paul Pogba2 - 0
  45'Marcus Rashford3 - 0
  45+2'Nathan Aké3 - 1
  72'Romelu Lukaku4 - 1

  Ole Gunnar Solskjær heeft ook zijn derde opdracht als interim-coach van Manchester United tot een goed einde gebracht. Onder impuls van een ijzersterke Paul Pogba was United een maatje te groot voor Bournemouth. Ook Romelu Lukaku pikte een goaltje mee.

  Manchester United had vertrouwen na de 6 op 6 en nam ook de match tegen Bournemouth meteen in handen. De gretig voetballende thuisploeg werd al vroeg beloond voor de goeie intenties. Na een fabuleuze dribbel van Rashford kon Pogba de 1-0 binnen glijden.

   

  Pogba, nog verguisd onder Mourinho, heerste over de middenstrook en beloonde zichzelf en zijn team op het halfuur met een tweede doelpunt. Met een rake kopbal van de Fransman en een binnentikker van Rashford liept United 3-0 uit, al kon Aké voor de rust nog milderen.

   

  In de tweede periode zakte het tempo mondjesmaat, al bleef United goed voetbal op de mat brengen. De thuisploeg had verschillende kansen om de kloof uit te diepen, maar moest wachten op de entree van Lukaku om een vierde doelpunt te zien. De Belg stond maar net op het veld toen hij Begovic te grazen nam.

   

  Een late rode kaart van Bailly was een kleine smet op de overwinning van United, dat onder Solskjær helemaal ontbolsterd is. Pogba is de exponent van die verrijzenis. Sinds het vertrek van Mourinho was de Fransman in 3 duels goed voor 4 goals en 3 assists.

  VIDEO: Rashford schotelt Pogba de 1-0 voor

  VIDEO: Lukaku komt erin en scoort meteen

  Enkele statistieken:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Scheidsrechter Mason blaast voor het einde van de wedstrijd. Manchester United pakt 9 op 9 onder Ole Gunnar Solskjær, met dank aan een geweldige Pogba.
  2. tweede helft, minuut 94. Fraser gooit de bal in de slotminuut nog eens in de zestien. Daar staat niemand, de bal hobbelt voorlangs over de achterlijn.
  3. tweede helft, minuut 92. De Gea doet ook nog mee. In de toegevoegde tijd moet ook De Gea nog eens aan de bak. De Spanjaard voorkomt met een snelle duik een corner na een afgeweken schot van Fraser.
  4. tweede helft, minuut 90. Lukaku offside. Lukaku breekt uit, maar de Belg was vertrokken uit buitenspel.
  5. tweede helft, minuut 87.
  6. tweede helft, minuut 87. Poging van Surman. We noteren nog een schotje van Surman vanuit de tweede lijn. De Gea kijkt toe hoe de bal een metertje naast gaat.
  7. tweede helft, minuut 82. Aké gewisseld. Uiteindelijk heeft ook Aké het einde van de match niet gehaald. De Nederlander liep al sinds het begin van de tweede helft te grimassen en is nu vervangen door Tyrone Mings.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Manchester United, Phil Jones erin, Anthony Martial eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Bournemouth, Tyrone Mings erin, Nathan Aké eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Solskjær neemt geen risico's en brengt met Jones een nieuwe centrale verdediger. Martial is het slachtoffer.