• home
 • video
 • pas verschenen

  Tottenham onderstreept titelambities met grand cru-prestatie

  einde
  26
  1. 42' - Doelpunt - Harry Kane (1 - 3)
  2. 35' - Doelpunt - Dele Alli (1 - 2)
  3. 32' - Geel - Kieran Trippier
  4. 27' - Doelpunt - Son Heung-Min (1 - 1)
  5. 21' - Doelpunt - Theo Walcott (1 - 0)
  1. 83' - Verv. Moussa Sissoko door Lucas Moura
  2. 83' - Verv. Gylfi Sigurdsson door Cenk Tosun
  3. 79' - Verv. Son Heung-Min door Oliver Skipp
  4. 75' - Verv. Richarlison door Bernard
  5. 74' - Doelpunt - Harry Kane (2 - 6)
  6. 71' - Geel - Christian Eriksen
  7. 61' - Doelpunt - Son Heung-Min (2 - 5)
  8. 53' - Verv. André Gomes door Morgan Schneiderlin
  9. 51' - Doelpunt - Gylfi Sigurdsson (2 - 4)
  10. 48' - Doelpunt - Christian Eriksen (1 - 4)
  21'Theo Walcott1 - 0
  27'Son Heung-Min1 - 1
  35'Dele Alli1 - 2
  42'Harry Kane1 - 3
  48'Christian Eriksen1 - 4
  51'Gylfi Sigurdsson2 - 4
  61'Son Heung-Min2 - 5
  74'Harry Kane2 - 6

  Tottenham heeft zwaar uitgehaald op het veld van Everton. De club uit Londen kwam achter, maar scoorde uiteindelijk nog 6 keer. Zo blijft Tottenham in het spoor van Liverpool en City. Toby Alderweireld was de
  enige Belg op het veld.

  We beginnen dit verslag met de vraag uw hersenen even te pijnigen. Herinnert u zich een Premier League-match in 2018 die 75 minuten onafgebroken boeide en 8 goals opleverde ? Everton – Tottenham was zo een wedstrijd.

   

  Everton deed 25 minuten goed mee, speelde energiek en verzorgd. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong na een vlotte combinatie, afgewerkt door Walcott. Het werd ook 2-0, maar Calvert-Lewin had geduwd en zijn goal werd afgekeurd. Daarna zou het steil bergaf gaan voor Everton. 


  Pickford kwam totaal onoordeekundig uit. Son pakte het vroege kerstgeschenk met veel plezier uit (zie video). Opeens was Everton weer de ploeg in vromcrisis van de laatste weken. Het lijkt geen toeval dat Alli, Kane en Eriksen daarna elk konden scoren na centraal uitverdedigen. 

   

  Bij de goal van Eriksen, de 1-4 net na de rust, moet wel opgemerkt worden dat ze thuishoort in het rijtje van mooiste goals van het seizoen. Zijn vluchtschot paste perfect. (zie video)

  Ook Sigordsson scoorde knap met een lage schuiver. Met 2-4 op het bord bleef er nog wat spanning, maar Everton onderging de wet van de sterkste. Tottenham verdiende een pluim omdat het hongerig bleef. Son scoorde de 2-5 wel vanuit buitenspel, maar de 2-6 van Kane was een goal uit het boekje. Van achteruit stond Kane na 3 passes alleen voor Pickford. Pas daarna ging de voet van het gaspedaal bij de bezoekers. 75 minuten waren genoeg geweest.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde van de match. Tottenham heeft zwaar uitgehaald op het veld van Everton. De club uit Londen kwam achter, maar scoorde uiteindelijk nog 6 keer. Zo blijft Tottenham in het spoor van Liverpool en City.
  2. tweede helft, minuut 89. Er komen drie minuten bij. Extra tijd is totaal overbodig, maar er moeten nog drie minuten worden afgehaspeld. De winnaar is bekend.
  3. tweede helft, minuut 88. Eriksen wil ook nog graag een tweede treffer aan zijn statistieken toevoegen, maar trapt een vrije trap een halve meter naast. .
  4. tweede helft, minuut 86. De pit is uit de wedstrijd, maar dat kunnen we eigenlijk niemand kwalijk nemen. 75 minuten barstte de match van de energie. Nu speelt Tottenham het vooral uit.
  5. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Lucas Moura erin, Moussa Sissoko eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Everton, Cenk Tosun erin, Gylfi Sigurdsson eruit
  7. tweede helft, minuut 81. Bijna 3-6. Een afgeweken schot van Sigurosson verrast bijna Lloris. Niet dat de 3-6 nog veel zou uitmaken. Het zou de match alleen nog wat meer ophefmakend maken.
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Oliver Skipp erin, Son Heung-Min eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Everton is de pedalen kwijt. Invaller Bernard verstuurt een hopeloos diepe bal. De thuisploeg ondergaat al de hele tweede helft de wet van de sterkste.