• home
 • video
 • pas verschenen

  Onmondig Chelsea loopt een blauwtje tegen Leicester City

  einde
  01
  1. 31' - Geel - Wilfred Ndidi
  1. 84' - Verv. Jamie Vardy door Kelechi Iheanacho
  2. 82' - Verv. James Maddison door Demarai Gray
  3. 81' - Geel - Nampalys Mendy
  4. 75' - Verv. Jorginho door Cesc Fàbregas
  5. 61' - Verv. Willian door Olivier Giroud
  6. 61' - Verv. Mateo Kovacic door Ruben Loftus-Cheek
  7. 51' - Doelpunt - Jamie Vardy (0 - 1)
  51'Jamie Vardy0 - 1

  Chelsea is op eigen veld kopje onder gegaan tegen leicester City. Jamie Vardy maakte de enige goal in een matige partij. Chelsea kon na het openingsdoelpunt amper dreigen. Het was verrassend genoeg Leicester dat nog de beste mogelijkheden had.

  Eden Hazard kon vandaag zijn 100e doelpunt scoren in het shirt van de Blues. Maar de dribbelgrage Belg had geen al te beste dag, al kwam hij in de eerste helft wel nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn poging spatte echter uiteen op de lat. Ook een kopbal van Pedro kende geen succes. Zijn poging ging rakelings voornaast.

   

  Leicester kon daar niet echt veel tegenover zetten, maar gaf ook niet veel weg. Chelsea kwam nog opzetten op het einde van de 1e helft en Schmeichel stond even in een schietkraam, maar het was te pover om Leicester te beroeren. Een matige eerste helft resulteerde in een 0-0-ruststand.

   

  Verrassend genoeg was het Leicester dat in de tweede helft voor de openingsgoal zorgde. Een zeldzame uitbraak van de uitploeg kwam via enkele tussenstationnetjes bij Vardy terecht, die niet twijfelde en in doel joeg.

   

  Chelsea moest nu wel komen en gooide onder meer Giroud in de strijd. De inbreng van de Franse spits bracht echter niet veel soelaas. Meer nog, het was Leicester dat de meest dreigende ploeg bleef. Schoten van onder meer Maddison en Albrighton werden vakkundig gepareerd door Kepa.

   

  Chelsea leek niet meer bij machte nog aanspraak te maken op een gelijkmaker, maar in het slot dook Alonso toch op voor doel. De Spanjaard besloot echter oog in oog met Schmeichel tegen de paal. Chelsea verliest door de nederlaag de voeling met de kop van het klassement en ziet Arsenal naast zich komen in de stand.

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 51. Einde! Chelsea was niet meer bij machte om de situatie om te keren. Vardy is zo de matchwinnaar voor Leicester dat een hold-up pleegt op Stamford Bridge.
  2. tweede helft, minuut 91. Alonso op de paal. Bijna was daar de aansluitingstreffer. Bij het ingaan van de toegevoegde tijd kan Alonso alleen op Schmeichel afgaan, maar het schot van de Spanjaard strandt op de paal. Leicester komt hier goed weg.
  3. tweede helft, minuut 84. Ook die andere uitblinker bij Leicester, Jamie vardy, mag gaan rusten. Iheanacho mag de laatste minuten vol maken.
  4. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Leicester City, Kelechi Iheanacho erin, Jamie Vardy eruit
  5. tweede helft, minuut 83. Weer is Leicester gevaarlijk. Kepa moet opnieuw goed plat op een pegel van Albrighton. Ondertussen komt Gray de uitstekende Maddison vervangen.
  6. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Leicester City, Demarai Gray erin, James Maddison eruit
  7. Gele kaart voor Nampalys Mendy van Leicester City tijdens tweede helft, minuut 81
  8. tweede helft, minuut 80. Hazard steekt het halve veld over en lijkt niet af te stoppen. Zijn pas richting Giroud wordt echter onderschept.
  9. tweede helft, minuut 75. Met het slotkwartier in zicht brengt Sarri zijn laatste versterking tussen de lijnen. Fabregas vervangt een bleke Jorginho. Chelsea heeft nog 15 minuten om tegen te scoren.
  10. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Chelsea, Cesc Fàbregas erin, Jorginho eruit