• home
 • video
 • pas verschenen

  Invalbeurt van Hazard inspireert Chelsea tegen Crystal Palace

  einde
  31
  1. 32' - Doelpunt - Álvaro Morata (1 - 0)
  1. 86' - Geel - Luka Milivojevic
  2. 80' - Verv. James McArthur door Jeffrey Schlupp
  3. 80' - Verv. Jorginho door Cesc Fàbregas
  4. 71' - Verv. Max Meyer door Jordan Ayew
  5. 70' - Doelpunt - Pedro (3 - 1)
  6. 65' - Doelpunt - Álvaro Morata (2 - 1)
  7. 64' - Verv. Ross Barkley door Mateo Kovacic
  8. 64' - Verv. Willian door Eden Hazard
  9. 53' - Doelpunt - Andros Townsend (1 - 1)
  32'Álvaro Morata1 - 0
  53'Andros Townsend1 - 1
  65'Álvaro Morata2 - 1
  70'Pedro3 - 1

  Chelsea blijft ook na elf speeldagen ongeslagen in de Premier League. Pas na de invalbeurt van Hazard konden de Blues afstand nemen van stadsgenoot Crystal Palace: 3-1.

  Morata helpt Chelsea over dood punt

  Crystal Palace, diep in de buik van het klassement, kwam toch met een flinke dosis vertrouwen naar Stamford Bridge. Het had er immers twee van zijn laatste drie matchen gewonnen. De Eagles begonnen ook energiek en maakten Chelsea zelfs aanvallend monddood.

   

  Chelsea eiste dan wel de bal op, maar kon geen kansen versieren. Bovendien prikte Palace geregeld tegen, al was er wel onvoldoende steun mee om daar iets mee aan te vangen. Meyer mikte het eerste kansje veel te hoog.

   

  De thuisploeg sprong beter om met haar eerste mogelijkheid. Pedro mocht twee keer voorzetten, Morata werkte als een koele kikker af. De snelle 2-0 van Morata werd afgekeurd voor buitenspel, maar de herhaling deed ons toch flink twijfelen over die beslissing.

  Alles loopt op wieltjes met Hazard erbij

  Chelsea etaleerde rustig meesterschap en leek zijn schaapjes vroeg in de tweede helft al op het droge te hebben. De Blues waren echter iets te zelfgenoegzaam geworden en liepen tegen een scherpe prik. Townsend rondde stijlvol af en het stond 1-1.

   

  Crystal Palace vatte moed en nu vielen er kansjes aan beide kanten. Willian en Meyer konden echter niet genoeg kracht achter hun poging zetten. Na een geweldige snoekduik van Hennessey op een kopstoot van David Luiz achtte Sarri het moment gekomen om Hazard te brengen. Die zou meteen zijn stempel drukken.

   

  De Rode Duivel eiste de bal op, lokte een vrije trap uit en mikte die met een portie geluk tot bij Morata. De Spanjaard joeg zijn tweede lekker in de verste hoek. Chelsea sneed nu door de boter en Pedro maakte er met de klap 3-1 van. De riem kon eraf, want Palace stribbelde niet meer tegen.

   

  In de toegevoegde tijd bleef de hattrick van Morata nog plakken aan de handschoenen van Hennessey, maar dat maakte niks uit. Chelsea staat nu op de tweede plaats achter Man City. Het heeft evenveel punten als Liverpool, maar een beter doelsaldo.

  Hazard draagt zijn steentje bij:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Chelsea verslaat Crystal Palace en blijft ongeslagen in de Premier League. De 1-1 deed de Blues even schrikken, maar na de invalbeurt van Hazard denderden ze toch naar een comfortabele zege.
  2. tweede helft, minuut 90. We krijgen drie minuten toegevoegde tijd.
  3. tweede helft, minuut 89. Milivojevic leest de bal van Pedro juist en voorkomt met een sliding dat Morata zijn hattrick kan maken.
  4. tweede helft, minuut 88. Erg hard doen ze bij Chelsea niet hun best om die vierde goal te zoeken. De thuisploeg tikt de bal met veel geduld rond en wacht tot er ergens een opening gemaakt wordt.
  5. Gele kaart voor Luka Milivojevic van Crystal Palace tijdens tweede helft, minuut 86
  6. tweede helft, minuut 85. Luka Milivojevic krijgt met vertraging dan toch zijn geel karton. De Serviër hakt in op de enkel van Fabregas en hoeft dus zeker niet te klagen.
  7. tweede helft, minuut 83. Bezoekers geven het op. Het geloof is weg bij Crystal Palace. Bij elke foute bal volgt een diepe zucht.
  8. tweede helft, minuut 80. Voor Jorginho zit de wedstrijd erop, Fabregas vervangt hem. Bij Palace stapt McArthur naar de bank om plaats te maken voor de rappere Schlupp.
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Crystal Palace, Jeffrey Schlupp erin, James McArthur eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Chelsea, Cesc Fàbregas erin, Jorginho eruit