• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Klasseflits Hazard levert nu niet volle buit op tegen Liverpool

  einde
  11
  1. 39' - Geel - Sadio Mané
  2. 25' - Doelpunt - Eden Hazard (1 - 0)
  1. 89' - Doelpunt - Daniel Sturridge (1 - 1)
  2. 86' - Verv. James Milner door Daniel Sturridge
  3. 81' - Verv. Mateo Kovacic door Ross Barkley
  4. 78' - Verv. Jordan Henderson door Naby Keita
  5. 77' - Geel - James Milner
  6. 73' - Verv. Willian door Victor Moses
  7. 66' - Verv. Mohamed Salah door Xherdan Shaqiri
  8. 65' - Verv. Olivier Giroud door Álvaro Morata
  25'Eden Hazard1 - 0
  89'Daniel Sturridge1 - 1

  Liverpool heeft zijn eerste puntenverlies geleden op het veld van Chelsea. Hazard leek hen met een nederlaag op te zadelen, maar na een klasseflits van Sturridge werd de buit eerlijk verdeeld.

  Chelsea begon met het mentale voordeel aan de partij, want eerder deze week legde het Liverpool al eens in de luren in de League Cup, na een magistrale goal van Hazard.

   

  In een topper die niet bol stond van de kansen was het even wachten op doelgevaar. Hazard en Giroud demonstreerden wel dat ze elkaar blindelings kunnen vinden,  maar daar bleef het ook lang bij.

   

  Tot Chelsea halfweg de eerste helft nog eens de druk opvoerde. Willian stuitte nog op Alisson, maar Hazard had meer succes. De Rode Duivel glipte door de buitenspelval na een precieze steekbal van Kovacic en liet Alisson kansloos met zijn linker. Zijn achtste schot in de Premier League, zijn zesde goal van het seizoen. Dat heet dan efficiëntie.

   

  Liverpool probeerde wel met een antwoord op de proppen te komen, maar de drie musketiers - Salah, Firmino en Mané - leken hun wapens te zijn vergeten. Salah kwam voor de pauze nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar Rüdiger stond in de weg op de lijn.

  Bekijk hier het openingsdoelpunt van Hazard:

  Tweede baltoets Sturridge verandert in gelijkmaker

  Chelsea kwam vinnig uit de kleedkamer, maar kon dat niet bekronen met een snel doelpunt. Het moest het tegen Liverpool met een pak minder balbezit stellen dan het gewoon was geraakt onder Sarri en dat resulteerde in meer kansen voor de bezoekers.

   

  Mané wurmde zich tussen Rüdiger en Luiz, maar Kepa redde zijn schot in de linkerhoek. Aan de overzijde had Hazard dan weer een uitstekende kans om te verdubbelen, maar de Rode Duivel was nu minder efficiënt.

   

  Chelsea leek het met het kleinste verschil te halen, zeker na de verrassende wissel van Salah. David Luiz moest enkel nog een kopkans van Firmino van de lijn redden. Maar in het slot kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Daniel Sturridge stond nog maar luttele seconden op het veld, maar zijn tweede baltoets verdween in de bovenhoek. Manchester City is de lachende derde na het gelijkspel. 

  De heerlijke gelijkmaker van Sturridge

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Chelsea en Liverpool moeten elk vrede nemen met een punt. De topper stond niet bol van de kansen, maar twee klasseflitsen zorgden voor de 1-1-eindstand.
  2. tweede helft, minuut 95. Marcos Alonso kan de hoekschop niet in doel verlengen.
  3. tweede helft, minuut 94. Chelsea probeert nog iets te forceren in het absolute slot. Levert een vrije trap nog iets op? Een hoekschop dan maar.
  4. tweede helft, minuut 91. Chelsea heeft het gaspedaal misschien iets te veel gelost in de tweede helft. Het kwam niet in de problemen, maar één flits van Sturridge hangt de bordjes in evenwicht.
  5. tweede helft, minuut 90. Sturridge met prachtgoal. Uit het niets staat het 1-1. Invaller Sturridge staat nog maar enkele seconden op het veld, maar haalt verschroeiend uit. De bal verdwijnt heerlijk in de bovenhoek.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Daniel Sturridge van Liverpool. 1, 1.
  7. tweede helft, minuut 87. James Milner snelt naar de zijlijn. Sturridge heeft nog vijf minuten om zijn ex-ploeg te nekken in de slotfase.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Liverpool, Daniel Sturridge erin, James Milner eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Shaqiri probeert. Xherdan Shaqiri neemt een vrije trap voor zijn rekening. De torens staan klaar in het strafschopgebied, maar de Zwitser gaat voor een rechtstreeks schot, dat in de armen van Kepa vliegt.