• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: City tikt Fulham helemaal tureluurs en blijft in het zog van leider Liverpool

  einde
  30
  1. 21' - Doelpunt - David Silva (2 - 0)
  2. 2' - Doelpunt - Leroy Sané (1 - 0)
  1. 74' - Verv. Raheem Sterling door Riyad Mahrez
  2. 69' - Verv. Luciano Vietto door Floyd Ayité
  3. 67' - Verv. Fabian Delph door Ilkay Gündogan
  4. 56' - Verv. Jean Michel Seri door André Zambo Anguissa
  5. 54' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  6. 47' - Doelpunt - Raheem Sterling (3 - 0)
  2'Leroy Sané1 - 0
  21'David Silva2 - 0
  47'Raheem Sterling3 - 0

  Manchester City heeft zonder problemen Fulham opzij gezet in eigen huis. De promovendus keek na 2 minuten al tegen een achterstand aan en kwam die tik nooit meer te boven. City blijft dankzij een nieuwe eenvoudige zege in het spoor van leider Liverpool met 13 op 15.

  Fulham komt nooit in het stuk voor

  City kon niet beter beginnen aan de wedstrijd. Na amper 97 seconden lag de bal een 1e keer in het doel. Sané, voor het eerst in de basis bij City dit seizoen, had de strakke voorzet van Fernandinho maar binnen te tikken van dichtbij.

   

  Niet veel later stormde Sterling alleen op Fulham-goalie Bettinelli af. Met de vingertoppen hield die de Engelsman van de vroege 2-0.

   

  Die dubbele voorsprong kwam er 2 City-aanvallen later toch. Silva kwam met wat geluk in balbezit voor de kooi van Bettinelli en ramde het leer van dichtbij in het dak van het doel. 

   

  Het antwoord van Fulham kwam er niet echt. Schürrle probeerde tot 3 keer toe Ederson te verschalken met een afstandsschot, de Braziliaan liet zich niet verrassen. De beste kansen waren voor de rust nog voor Sterling en Sané, maar 2x lag Bettinelli in de weg.

   

  De 2e helft begon net als de 1e met een vroeg doelpunt. Nu had City 98 seconden nodig om de bal in doel te deponeren. Sterling werkte beheerst af. 

   

  Daar bleef ook bij na een wel heel flauwe en trage 2e helft. Dankzij de zege volgt City op 2 punten van leider Liverpool met 13 op 15.

  Het doelpunt van Sané:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. De overwinning van City kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Integendeel. Na amper 98 seconden spelen zette Sterling de 3-0 op het bord. City blijft zo in het spoor van leider Liverpool met 13 op 15.
  2. tweede helft, minuut 93. Eindelijk Mitrovic. Het heeft lang geduurd, maar in de 93e minuut laat Mitrovic dan toch eens zijn klasse zien. Ederson gaat goed plat op de plaatsbal van de Serviër.
  3. tweede helft, minuut 89. De eerste kans van Fulham in de tweede helft is een feit. Ayité komt met de bal aan de voet naar binnen en haalt uit. Ederson kan laten lopen.
  4. tweede helft, minuut 88. De wedstrijd is al even gespeeld, maar toch wil invaller Mahrez zich nog eens laten zien. Hij stuit op zijn verdediger.
  5. tweede helft, minuut 82. Nonchalant City. Jesus duikt goed door de buitenspelval op een goede lange bal. Hij houdt de bal goed bij, is niet egoïstische en legt panklaar voor Bernardo Silva. De Portugees verprutst de aanval vervolgens en knalt het leer in de tribunes.
  6. tweede helft, minuut 78. Jesus wordt goed aangespeeld door Gündogan en draait zich knap vrij voor de grote rechthoek. Het schot van de Braziliaan is niet goed. De bal gaat hoog over.
  7. tweede helft, minuut 74. Ook Sterling mag de kleedkamer opzoeken. Onder een daverend applaus verlaat hij het veld. Toptransfer Mahrez krijgt nog een kwartier om zich te tonen.
  8. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Raheem Sterling eruit
  9. tweede helft, minuut 73. Wedstrijd gespeeld. Het worden nog twintig lange minuten voor Fulham en voor de neutrale voetballiefhebber. City dringt niet echt meer aan en is tevreden met de 3-0. De thuisploeg tikt de bal wat rond zonder gevaarlijk te zijn.
  10. tweede helft, minuut 71. Bij Manchester City lijken ze met hun gedachten al bij de Champions League te zitten. De Engelse landskampioen speelt woensdag zijn eerste wedstrijd van het Kampioenenbal tegen Olympique Lyon.