• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Vertonghen zet Tottenham op weg naar 1e competitiezege

  einde
  12
  1. 42' - Geel - Eric Dier
  2. 18' - Doelpunt - Dele Alli (1 - 2)
  3. 11' - Doelpunt - Joselu (1 - 1)
  4. 8' - Doelpunt - Jan Vertonghen (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Mohamed Diamé
  2. 88' - Verv. Eric Dier door Luke Amos
  3. 81' - Verv. Ayoze Pérez door Yoshinori Muto
  4. 80' - Verv. Dele Alli door Son Heung-Min
  5. 68' - Verv. Matt Ritchie door Christian Atsu
  6. 68' - Verv. Lucas Moura door Mousa Dembélé
  7. 68' - Geel - Harry Kane
  8. 59' - Verv. Joselu door Salomón Rondón
  9. 58' - Geel - Joselu
  8'Jan Vertonghen0 - 1
  11'Joselu1 - 1
  18'Dele Alli1 - 2

  Tottenham heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen gewonnen. Op het veld van Newcastle volstonden twee doelpunten van Vertonghen en Alli. Newcastle kwam nog dichtbij, maar stuitte op een uitstekende Lloris.

  Bekijk het doelpunt van Vertonghen

  Vertonghen opent de score voor Tottenham

  Wat een begin van de eerste helft, met Jan Vertonghen in de hoofdrol. De Rode Duivel zette Tottenham al vroeg op voorsprong na een millimetergoal. De 9 millimeter was met het blote oog niet te zien, maar de doellijntechnologie gaf aan dat het wel degelijk een doelpunt was.

   

  Newcastle was niet onder de indruk en trok meteen in de tegenaanval, met succes. Joselu werd perfect aangespeeld voor het doel van Lloris. De Fransman was kansloos: 1-1. Na de gelijkmaker kregen beide teams nog enkele kansen, maar uiteindelijk was het Alli die Newcastle opnieuw op achterstand zette.

   

  Hij zorgde voor het derde kopbaldoelpunt uit de wedstrijd, op een uitmuntende voorzet van Aurier. Met de rust in zicht haalden beide ploegen de voet wat van het gaspedaal en stevende de eerste helft af op een 1-1-tussenstand.

  Alli

  Alli zorgde voor het beslissende doelpunt.

  Newcastle zoekt, maar heeft geluk niet aan z'n zijde

  Ook na de rust kwamen de spelers vol aanvallende intenties uit de kleedkamers. Aanvankelijk ook Tottenham, maar het was toch Newcastle dat de beste kansen opstapelde.

   

  Maar het geluk stond niet aan de zijde van de thuisploeg. Diamé vlamde een afstandsschot met z'n linker pal tegen de deklat, Kenedy vergat oog in oog met Lloris af te werken en ook de ingevallen Rondon mocht geen feestje bouwen, want ook zijn poging belandde tegen de deklat. 

   

  Tottenham had het de tweede helft flink lastig en besloot uiteindelijk om Moussa Dembélé het veld op te sturen. Met resultaat, want nadien kenden de bezoekers rustigere minuten en een betere balcirculatie. Newcastle verdiende misschien wel een punt, maar Tottenham hield stand en nam meteen zijn eerste driepunter van het seizoen.

  9 millimeter was voldoende voor de Rode Duivel

  "Blij met de eerste van vele zeges en doelpunten"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde wedstrijd. Veel kansen voor Newcastle na de rust, maar geen goals meer. Vertonghen en Alli schenken Tottenham de driepunter. Newcastle kwam meermaals dichtbij de gelijkmaker en verdiende nog een goal, maar het geluk stond aan de zijde van de bezoekers.
  2. Gele kaart voor Mohamed Diamé van Newcastle United tijdens tweede helft, minuut 94
  3. tweede helft, minuut 92. Yedlin blijft op de grond liggen nadat hij verkeerd is terechtgekomen met z'n knie. Hij heeft verzorging nodig, maar de drie wissels bij Newcastle zijn reeds opgebruikt. .
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Luke Amos erin, Eric Dier eruit
  5. tweede helft, minuut 85. Opnieuw is de deklat spelbreker voor Newcastle. Weer geen gelijkmaker voor Newcastle. Shelvey speelt invaller Rondon perfect aan, die het dan maar probeert. Vertonghen zit er nog tussen en de bal vliegt tegen de deklat. Het geluk lijkt niet aan de zijde van de thuisploeg te staan.
  6. tweede helft, minuut 82. De tijd begint te dringen voor de thuisploeg. Als het nog een puntje wil sprokkelen, zal het toch nog eens in actie moeten komen. Nog 8 minuten op de klok.
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Newcastle United, Yoshinori Muto erin, Ayoze Pérez eruit
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Son Heung-Min erin, Dele Alli eruit
  9. tweede helft, minuut 76. De keuze om Dembélé het veld op te sturen lijkt de juiste te zijn. Tottenham beleeft rustigere minuten, al zet Newcastle nog wel steeds hoge druk.
  10. tweede helft, minuut 71. Dembélé gaat meteen z'n kans. Aan de rand van het strafschopgebied haalt hij uit met zijn linker, maar zijn poging belandt over doel in de tribunes. .