• home
 • video
 • pas verschenen

  ManU pakt zege tegen Leicester, Lukaku en Fellaini vallen in

  einde
  21
  1. 3' - Doelpunt strafschop - Paul Pogba (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - Jamie Vardy (2 - 1)
  2. 84' - Verv. Paul Pogba door Marouane Fellaini
  3. 83' - Doelpunt - Luke Shaw (2 - 0)
  4. 80' - Verv. Adrien Silva door Vicente Iborra
  5. 76' - Verv. Fred door Scott McTominay
  6. 69' - Geel - Andreas Pereira
  7. 67' - Verv. Marcus Rashford door Romelu Lukaku
  8. 63' - Verv. James Maddison door Jamie Vardy
  9. 63' - Verv. Daniel Amartey door Rachid Ghezzal
  10. 54' - Geel - Fred
  11. 51' - Geel - Daniel Amartey
  3'Paul Pogba1 - 0
  83'Luke Shaw2 - 0
  90+2'Jamie Vardy2 - 1

  Manchester United heeft Leicester City verslagen in de openingswedstrijd van de 1e speeldag van de Premier League, het werd 2-1 op Old Trafford. Rode Duivels Romelu Lukaku en Marouane Fellaini begonnen op de bank, maar kregen toch wat speelminuten van Mourinho.

  Pogba bedankt Mourinho al na 3 minuten voor kapiteinsband

  De Premier League opende vanavond opnieuw zijn deuren,  Leicester City en Manchester United mochten de spits afbijten. United had pas deze week heel wat van haar WK-gangers op het trainingsveld verwelkomd, en dus zaten enkele sterren, zoals Rode Duivels Romelu Lukaku en Marouane Fellaini, op de bank.

   

  Wie wel aan de wedstrijd begon was kersvers wereldkampioen Paul Pogba. De rijzige Franse middenvelder zette het nieuwe seizoen alvast feestelijk in, want al na 3 minuten mocht de United-kapitein een strafschop voor zijn rekening nemen na handsbal van Daniel Amartey. De Fransman bleef zo koel als een kikker en prikte het leer voorbij Leicester City-doelman Kasper Schmeichel. 

   

  Daarmee zat United op rozen, en dat was ook aan de wedstrijd te zien. De thuisploeg controleerde en dirigeerde, maar veel doelkansen voetbalde het niet bij elkaar. Leicester City daarentegen kon wel nog eens dreigen. Nieuwste aanwinst James Maddison, die Mahrez moet vervangen na diens vertrek naar Manchester City, dwong De Gea tot een knappe reflex. Rusten geblazen bij 1-0.

  Shaw verlost United, Lukaku laat de 3-0 liggen

  Na de pauze nam de thuisploeg opnieuw het voortouw. Na een uur mocht Manchester United-verdediger Darmian pardoes het halve veld oversteken van de Leicester-defensie. Doelman Schmeichel kon zijn inzet nog maar net uit de rechterbenedenhoek ranselen.

   

  Toen 10 minuten later ook Juan Mata, op aangeven van Alexis Sanchez, een wenkende kans liet liggen, begon Mourinho het op zijn heupen te krijgen. De Portugees gunde Romelu Lukaku nog een halfuur om orde op zaken te zetten.

   

  Tien minuten voor affluiten had ook de Rode Duivel de 2-0 aan de voet, maar net als Darmian en Mata wist Lukaku de bal niet in de Leicester City-doelmond te poneren. Bij United vreesden ze al voor het deksel op de neus, maar Luke Shaw leek alsnog alle twijfels weg te nemen. De Engelse linksback werkte een steekballetje van Mata met wat geluk in doel, 2-0.

  Vardy toch nog met 2-1, maar ManU wint

  Leicester City tegen het canvas, maar dat was zonder Jaimy Vardy gerekend. De spits stond op de juiste plek nadat een voorzet van Ricardo pardoes tegen de paal stuiterde. Hij had de 2-1  maar voorbij De Gea te koppen. Mourinho panikeerde en haalde Fellaini van de bank. Zat er nog een gelijkspel in voor de bezoekers?

   

  Leicester City wilde wel, drukte United achteruit, en kreeg net voor affluiten zelfs nog een hoekschop. Leicester City-doelman Kasper Schmeichel rukte mee op en wist zowaar de bal nog met het hoofd te beroeren. De kopbal van de Deense WK-held ging evenwel voorlangs, de laatste kans was verkeken.

   

  Zo wint Manchester United in haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen vrij makkelijk van Leicester City, dat enkel op het einde van de match haar tanden liet zien.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 53. Manchester United wint, de ultieme kopbal van Schmeichel ten spijt. Leicester City-doelman Kasper Schmeichel wist de bal in de laatste corner van de wedstrijd nog te beroeren, maar zijn kopbal gaat voorlangs. Manchester United wint zo vrij makkelijk van Leicester City, dat enkel op het einde van de match haar tanden liet zien.
  2. tweede helft, minuut 94. Vardy met de aansluitingstreffer. Jaimy Vardy maakt er nog een wedstrijd van! De voorzet van Ricardo vanop de rechterflank gaat voorbij jan en alleman, en stuit tegen de paal. Een gelukkige Vardy staat op de juiste plek om het leer voorbij De Gea te koppen.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Jamie Vardy van Leicester City. 2, 1.
  4. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester United, Marouane Fellaini erin, Paul Pogba eruit
  5. tweede helft, minuut 84. Shaw doet het dan toch! Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal zorgt flankverdediger Luke Shaw voor de verlossing voor United. Na wat geharrewar aan de rechthoek van de bezoekers steekt Mata de bal loepzuiver tot bij de Engelse linksback. Shaw heeft wat meeval met zijn controle en kan dan vanuit een scherpe hoek het leer voorbij Schmeichel duwen. Wedstrijd beslist?
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Luke Shaw van Manchester United. 2, 0.
  7. tweede helft, minuut 81. Lukaku mist! Alexis Sanchez zet zich goed door en weet een weifelende Leicester City-verdediging volledig te verrassen. De Chileen biedt Lukaku de 2-0 op een presenteerblaadje aan, maar de Rode Duivel laat de kans, oog in oog met Kasper Schmeichel, liggen. De Leicester City-doelman komt snel uit en weet de inzet van Lukaku nog met de rechtervoet te beroeren. .
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Leicester City, Vicente Iborra erin, Adrien Silva eruit
  9. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Manchester United, Scott McTominay erin, Fred eruit
  10. Gele kaart voor Andreas Pereira van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 69