• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: De Bruyne blinkt uit in City-zege, maar valt uit met kniepijn

  einde
  20
  1. 19' - Doelpunt - Brahim Díaz (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Luciano Vietto door Cyrus Christie
  2. 87' - Verv. Kevin De Bruyne door Claudio Gomes
  3. 82' - Verv. André Schürrle door Floyd Ayité
  4. 81' - Geel - Vincent Kompany
  5. 79' - Verv. Brahim Díaz door Riyad Mahrez
  6. 70' - Verv. Tim Ream door Maxime Le Marchand
  7. 66' - Doelpunt - Brahim Díaz (2 - 0)
  19'Brahim Díaz1 - 0
  66'Brahim Díaz2 - 0

  Manchester City staat in de kwartfinales van de League Cup. Dankzij 2 goals van de 19-jarige Diaz legde het Fulham over de knie. Kompany tekende voor een assist. De Bruyne was de grote motor, maar viel in de slotfase uit met pijn aan zijn knie.

  Bedrijvige De Bruyne, assist Kompany

  Ballen heroveren op het middenveld, versnellen, met voorzetten strooien en 3 keer op doel trappen in de eerste 8 minuten. Kevin De Bruyne stond voor de 2e keer sinds zijn knieblessure in de basis en was alomtegenwoordig.

   

  Tegen Fulham moest Manchester City wachten tot de 19e minuut op een verdiend doelpunt. Kompany verlengde de bal met zijn dijbeen tot bij Diaz, die zijn schot langs Mitrovic in doel zag verdwijnen.

   

  City bleef kansen tappen en snuffelde aan de 2-0. De pegel van Danilo spatte uit elkaar op de paal. Foden kopte een voorzet van De Bruyne net naast de verkeerde kant van de paal.

  Jonge Diaz steelt show, De Bruyne tast naar knie

  Fulham kwam nauwelijks in de buurt van het vijandelijke doel. Aan de overkant regende het wel hete standjes. Gabriel Jesus trof eerst nog de paal. Maar in de herneming spijkerde Diaz zijn 2e goal van de avond tegen de touwen. Een aangename kennismaking met de 19-jarige Spanjaard, die voor vanavond nog nooit gescoord had voor de A-ploeg van City.

   

  Odoi en Mitrovic voelden de bui hangen, maar probeerden toch nog op te rukken met Fulham. Toen Mitrovic richting doel wou vertrekken, remde Kompany hem foutief af. De Rode Duivel kreeg de enige gele kaart in de partij onder zijn neus geschoven.

   

  In de slotminuten tastte De Bruyne plots naar zijn knie (niet de knie waardoor hij in de lappenmand lag). In een duel was Fulham-verdediger Fosu-Mensah ten val gekomen op de knie van De Bruyne. De City-Belg moest het strijdtoneel verlaten. Maar op het eerste gezicht viel de pijn wel mee.

  Bekijk de 2 goals van City

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Manchester City heeft zijn ticket voor de kwartfinales te pakken in de League Cup. De Bruyne was heer en meester op het middenveld, maar viel op het einde uit met kniepijn.
  2. tweede helft, minuut 91. 3 minuten extra tijd. Fulham heeft nog 180 tellen om nog voor een mirakel te zorgen. .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Fulham, Cyrus Christie erin, Luciano Vietto eruit
  4. tweede helft, minuut 87. Daar is bijna de 3-0. Danilo legt de bal tot bij Sané, die van dichtbij naast trapt. .
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, Claudio Gomes erin, Kevin De Bruyne eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Blessure De Bruyne. De Bruyne tast weer naar zijn knie en moet de strijd staken. De pijn komt er nadat Fulham-verdediger Fosu-Mensah in een duel op de knie van De Bruyne viel. .
  7. tweede helft, minuut 82. De tijd tikt weg in het nadeel van Fulham. City laat de bezoekers nu wat combineren. Nog 8 minuten speeltijd.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Fulham, Floyd Ayité erin, André Schürrle eruit