RB LeipzigVfB Stuttgart
Frank Willenborg
Red Bull Arena
46084

Een nieuwe wedstrijd, een nieuw doelpunt: Openda helpt Leipzig aan ruime zege tegen Stuttgart

vr 25 augustus 2023 22:20
  1. 35' - Doelpunt - Serhou Guirassy (0 - 1)
  1. 51' - Doelpunt - Benjamin Henrichs (1 - 1)
  9. 74' - Doelpunt - Kevin Kampl (4 - 1)
  10. 76' - Doelpunt - Xavi Simons (5 - 1)
Bundesliga - speeldag 2 - 25/08/23 - 20:30
35'
Serhou Guirassy
0 - 1
35'
51'
Benjamin Henrichs
51'
1 - 1
63'
Dani Olmo
63'
Dani Olmo
2 - 1
66'
Loïs Openda
66'
Loïs Openda
3 - 1
74'
Kevin Kampl
74'
Kevin Kampl
4 - 1
76'
Xavi Simons
76'
Xavi Simons
5 - 1

Tweede wedstrijd, tweede doelpunt. Loïs Openda heeft zijn start bij RB Leipzig niet gemist. Na zijn doelpunt vorige week in de verliespartij tegen Leverkusen stond de Rode Duivel vrijdag opnieuw aan het kanon. Hij hielp Leipzig aan een ruime 5-1-zege tegen Stuttgart.

Loïs Openda sloot vorige week zijn debuutmatch in de Duitse Bundesliga af met gemengde gevoelens. Onze landgenoot scoorde dan wel meteen voor Leipzig, hij miste ook een reuzenkans op de gelijkmaker tegen Leverkusen. Uiteindelijk verloren "Die Roten Bullen" met 3-2.

Deze week was het bilan van de recordaankoop wel positief over de hele lijn. Openda startte opnieuw in de basis en toonde zich erg aanwezig. Leipzig was in de eerste helft op achterstand gekomen, maar draaide na de pauze die situatie nog helemaal om.

De gelijkmaker van Henrichs luidde in de tweede helft een doelpuntenkermis in. Twee minuten later zorgde Openda al voor de 2-1, maar de VAR wuifde dat feestje weg.

Olmo zorgde op het uur dan toch voor de 2-1 en drie minuten later was Openda met een rake kopbal goed voor de 3-1. Uiteindelijk werd het nog 5-1. Xavi Simons, die door Leipzig gehuurd wordt van PSG, was met twee assists en een goal de uitblinker.