1. 31' - Geel - Mërgim Berisha
  1. 58' - Geel - Jeffrey Gouweleeuw
  2. 67' - Verv. Ermedin Demirovic door Mads Pedersen
Bundesliga - speeldag 7 - 17/09/22 - 15:30

In de Bundesliga heeft Bayern München voor het eerst dit seizoen verloren. De Rekordmeister ging met 1-0 onderuit op het veld van streekrivaal Augsburg.

Voor het bescheiden Augsburg is de komst van streekrivaal Bayern München de match van het jaar en dat bleek ook op het veld, want de thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd. De beste kansen voor de rust waren voor Augsburg, al groeide Bayern wel mondjesmaat in de match.

Na de rust had Augsburg het lastiger, maar toch kon het scoren. Berisha troefde de Bayern-defensie af na een vrije trap.

Met de 1-0 op het bord moesten de bezoekers komen. Veel kansen leverde dat niet meer op, al was Bayern in de extra tijd toch nog dicht bij de gelijkmaker. Augsburg-doelman Gikiewicz had een uitstekende redding in huis op een kopbal van zijn collega Neuer, die mee was opgeschoven bij een corner.

Bayern verliest zo voor het 2e seizoen op rij op het veld van Augsburg. Voor de regerende kampioen was het meteen ook de 1e nederlaag van het seizoen.

Het was ook de 1e keer in 20 jaar dat Bayern er in 4 opeenvolgende wedstrijd niet in slaagt om te winnen. Bovendien was het ook al van 2014 geleden dat Bayern niet kon scoren in een competitiewedstrijd.

90+5'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Dayot Upamecano (FC Bayern München) stond buitenspel.
90+5'
Redding van Rafal Gikiewicz (FC Augsburg), die de bal al duikend kan pareren.
90+5'
De voorzet komt tot bij Manuel Neuer (FC Bayern München). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+5'
Joshua Kimmich neemt de hoekschop voor FC Bayern München. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+3'
Manuel Neuer (FC Bayern München) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+2'
90+2'
Fredrik Jensen (FC Augsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alphonso Davies (FC Bayern München).
90+1'
Leroy Sané (FC Bayern München) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90'

89'
Marcel Sabitzer (FC Bayern München) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
76'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Sadio Mané (FC Bayern München) stond buitenspel.
73'
Bij FC Bayern München wordt de hoekschop genomen door Joshua Kimmich. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
72'
Rafal Gikiewicz (FC Augsburg) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
72'
Leroy Sané (FC Bayern München) haalt uit...
69'
Dayot Upamecano (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rafal Gikiewicz (FC Augsburg).