Deceptie in Dortmund: Meunier ziet Bayern verder wegsluipen na gelijkspel

  1. 40' - Doelpunt strafschop - Sebastian Polter (1 - 0)
  1. 90+6' - Verv. Kostas Stafylidis door Armel Bella-Kotchap
  2. 90+4' - Geel - Dan-Axel Zagadou
  3. 85' - Doelpunt - Julian Brandt (1 - 1)
  4. 80' - Verv. Christopher Antwi-Adjei door Cristian Gamboa
  5. 80' - Verv. Milos Pantovic door Robert Tesche
  6. 68' - Verv. Marius Wolf door Thorgan Hazard
  7. 68' - Verv. Mahmoud Dahoud door Julian Brandt
  8. 68' - Verv. Gerrit Holtmann door Herbert Bockhorn
  9. 68' - Verv. Sebastian Polter door Silvère Ganvoula
  10. 58' - Geel - Mats Hummels
  11. 57' - Geel - Nico Schulz
  40'penalty goalSebastian Polter1 - 0
  85'goalJulian Brandt1 - 1

  Bayern München wrijft zich in de handen. Borussia Dortmund - met Meunier opnieuw in de basis - liet vandaag twee punten schieten tegen de buren van Bochum. Door het 1-1-gelijkspel slaat leider Bayern een zespuntenkloof met de Borussen.

  Borussia Dortmund moest vandaag een driepunter scoren om in het zog van leider Bayern te blijven. De landskampioen zelf liet zich niet verrassen en zette Mainz zuinig opzij met 2-1. Man-in-vorm Kingsley Coman en jonkie Jamal Musiala consolideerden de overwinning.

   

  Druk op de ketel dus bij Dortmund. In de Revierderby tegen Bochum posteerde trainer Marco Rose slechts een van de drie Dortmund-Belgen aan de aftrap. Thomas Meunier nam die eer op zich. Witsel bleef de volledige wedstrijd op de bank zitten en Hazard werd 20 minuten gegund.

   

  Ondanks het gewicht van de wedstrijd, begon Dortmund gemoedelijk aan de clash tegen hun gouwgenoten. Die apathie ontpofte na 40 minuten ook in het gezicht van Geel-zwart. Sebastian Polter schoot de thuisploeg vanaf de stip op voorsprong.

   

  Gelukkig kon een herboren Dortmund na de rust rekenen op het blonde bondgenootschap tussen Haaland en Brandt. Het duo kon met een mooie combinatie alsnog een puntje uit de brand(t) te slepen. Met nog vijf minuten op de klok profiteerde de invaller van een fijnsnarige voorzet van zijn makker Haaland. 

   

  Een pleister op een houten been voor Dortmund: Meunier en co zien de Rekordmeister een kloofje van 6 punten slaan.

  Bayern is de winnaar van het weekend, bekijk de doelpunten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Vervanging bij VfL Bochum, Armel Bella-Kotchap erin, Kostas Stafylidis eruit
  3. Erhan Mašovic (VfL Bochum) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jude Bellingham (Borussia Dortmund). tweede helft, minuut 96.
  4. Anthony Losilla (VfL Bochum) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger. tweede helft, minuut 94.
  5. Gele kaart voor Dan-Axel Zagadou van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 94
  6. Dan-Axel Zagadou (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Cristian Gamboa (VfL Bochum). tweede helft, minuut 94.
  7. De poging wordt gered door Gregor Kobel (Borussia Dortmund), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 92.
  8. De voorzet komt tot bij Anthony Losilla (VfL Bochum). Zijn kopbal gaat richting doel... tweede helft, minuut 92.
  9. Nico Schulz (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Herbert Bockhorn (VfL Bochum). tweede helft, minuut 91.
  10. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Silvère Ganvoula (VfL Bochum) stond buitenspel. tweede helft, minuut 91.
  11. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
  12. Thomas Meunier (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kostas Stafylidis (VfL Bochum). tweede helft, minuut 88.
  13. Jude Bellingham (Borussia Dortmund) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 87.
  14. Hoekschop voor Borussia Dortmund. Thorgan Hazard trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 87.
  15. Julian Brandt kan scoren voor Borussia Dortmund. De assist komt op naam van Erling Haaland. tweede helft, minuut 85.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Julian Brandt van Borussia Dortmund. 1, 1.
  17. Jude Bellingham (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Danilo Soares (VfL Bochum). tweede helft, minuut 84.
  18. Jude Bellingham (Borussia Dortmund) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 83.
  19. De ref fluit voor een fout, Julian Brandt (Borussia Dortmund) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 82.
  20. De poging wordt gered door Manuel Riemann (VfL Bochum). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 82.