Bayern München bijt tanden stuk op stug Mönchengladbach

  1. 42' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 1)
  2. 10' - Doelpunt - Alassane Pléa (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Florian Neuhaus door Lászlo Bénes
  2. 90+1' - Geel - Florian Neuhaus
  3. 82' - Verv. Thomas Müller door Eric Maxim Choupo-Moting
  4. 82' - Verv. Josip Stanisic door Bouna Sarr
  5. 75' - Verv. Serge Gnabry door Jamal Musiala
  6. 75' - Verv. Leroy Sané door Kingsley Coman
  7. 72' - Verv. Hannes Wolf door Keanan Bennetts
  8. 64' - Verv. Patrick Herrmann door Jonas Hofmann
  9. 64' - Verv. Alassane Pléa door Marcus Thuram
  10. 58' - Geel - Lars Stindl
  10'goalAlassane Pléa1 - 0
  42'goalRobert Lewandowski1 - 1

  Zoals de traditie het voorschrijft opende titelverdediger Bayern in Duitsland de competitie. Op het veld van Mönchengladbach moest de Rekordmeister al snel achtervolgen, maar dankzij een knappe volley van de onvermijdelijke Lewandowski sleepte het toch nog een punt uit de brand.

  Bayern München begon met kopzorgen aan zijn 1e competitiewedstrijd van het seizoen. Onder de nieuwe coach Julian Nagelsmann kon de titelverdediger namelijk geen enkele keer winnen in de voorbereiding. Met een uitwedstrijd tegen Mönchengladbach hoefde de Rekordmeister alvast niet op cadeautjes te rekenen.

  De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen en drukte het gaspedaal helemaal in. Na 10 minuten spelen, kwamen 'Die Fohlen' dan ook verdiend op voorsprong. Na een subtiel tikje van Stindl kwam Plea oog in oog met Neuer. De Fransman bleef koel en schoof de 1-0 voorbij de Duitse doelman.

  Bayern reageerde scherp, maar een sterke Yann Sommer wilde van geen wijken weten. Toch was het kort voor de rust toch prijs toen goaltjesdief Lewandowski - wie anders - een hoekschop van Kimmich knap in de volley nam: 1-1 aan de rust.

  De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer, maar misten finesse in de zestien. De Beierse motor sputterde en Mönchengladbach kwam opnieuw beter in de wedstrijd. Upamecano leek 2 keer een penaltyfout te begaan, maar scheidsrechter Fritz weigerde naar te stip te wijzen.

   

  Beide teams kwamen niet meer tot scoren, waardoor de stand uiteindelijk gelijk bleef. Na een twijfelachtige partij mag het duidelijk zijn dat Bayern nog veel werk aan de winkel heeft.

  De openingsgoal van Plea:

  De gelijkmaker van Lewandowski:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Joshua Kimmich (FC Bayern München) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 95.
  3. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Lászlo Bénes erin, Florian Neuhaus eruit
  5. Gele kaart voor Florian Neuhaus van Borussia Mönchengladbach tijdens tweede helft, minuut 91
  6. FC Bayern München krijgt een vrije trap. Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach) haalde Jamal Musiala onderuit. tweede helft, minuut 90.
  7. Keanan Bennetts (Borussia Mönchengladbach) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 90.
  8. Leon Goretzka (FC Bayern München) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 88.
  9. Kingsley Coman (FC Bayern München) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 88.
  10. Joshua Kimmich neemt de hoekschop voor FC Bayern München. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 86.
  11. Leon Goretzka (FC Bayern München) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger. tweede helft, minuut 86.
  12. Joshua Kimmich neemt de hoekschop voor FC Bayern München. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 85.
  13. Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Manuel Neuer (FC Bayern München). tweede helft, minuut 83.
  14. We krijgen toch geen strafschop voor Borussia Mönchengladbach. Dat hebben de scheidsrechter en de VAR samen beslist. tweede helft, minuut 82.
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij FC Bayern München, Eric Maxim Choupo-Moting erin, Thomas Müller eruit
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij FC Bayern München, Bouna Sarr erin, Josip Stanisic eruit
  17. Borussia Mönchengladbach komt opzetten en dat lijkt een kans op te leveren, maar Lars Stindl kan net niet bij de bal. tweede helft, minuut 81.
  18. Borussia Mönchengladbach komt opzetten en dat lijkt een kans op te leveren, maar Marcus Thuram kan net niet bij de bal. tweede helft, minuut 77.
  19. Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 77.
  20. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij FC Bayern München, Jamal Musiala erin, Serge Gnabry eruit