1. 51' - Doelpunt - Peter Pekarík (1 - 1)
Bundesliga - speeldag 10 - 04/12/20 - 20:33
51'
Peter Pekarík
51'
1 - 1

Dodi Lukebakio en Dedryck Boyata hebben de volle buit gepakt in de Berlijnse derby tegen Union Berlijn. Hertha-spits Piatek kroonde zich tot matchwinnaar met twee doelpunten. Union pakte voor rust een rode kaart na een smerige overtreding van Andrich.

Hertha en Union openden vanavond de tiende speeldag in de Bundesliga in de Berlijnse derby. En dat levert wel vaker spektakel op. Al was dat vandaag eerder in de negatieve zin.

Nadat ex-Moeskroen-spits Awoniyi de score had geopend voor de bezoekers, ging even nadien het licht uit bij zijn ploegmakker Andrich. Hij plantte zijn voetzool vol in het gezicht van Tousart. Rood was zijn terechte straf.

Hertha rechtte de rug pas na rust tegen tien Union-spelers. Pekarik maakte de aansluitingstreffer, Piatek maakte het vervolgens helemaal af met twee doelpunten op drie minuten tijd. Meteen ook de doodsteek voor Union.

In het klassement tellen Lukebakio en Boyata nu 11 punten op de 11e plek. Union mist de kans om de aansluiting te maken met de top en blijft steken op een zesde plek met 16 punten.

De rode kaart voor Andrich

90+3'
Niklas Stark (Hertha BSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Max Kruse (1. FC Union Berlin).
90+1'
Redding van Andreas Luthe (1. FC Union Berlin), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'
Krzysztof Piatek (Hertha BSC) haalt uit met zijn rechter...
90+1'

90+1'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Matheus Cunha (Hertha BSC), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Marvin Plattenhardt (Hertha BSC), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
89'
Niklas Stark (Hertha BSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marcus Ingvartsen (1. FC Union Berlin).
88'
Bij 1. FC Union Berlin wordt de hoekschop genomen door Max Kruse. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
86'
Maximilian Mittelstädt (Hertha BSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marius Bülter (1. FC Union Berlin).
86'
Robin Knoche (1. FC Union Berlin) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Niklas Stark (Hertha BSC).
84'
Matheus Cunha (Hertha BSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Niko Gießelmann (1. FC Union Berlin).
82'
80'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Niko Gießelmann (1. FC Union Berlin) stond buitenspel.
80'
Krzysztof Piatek (Hertha BSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Robin Knoche (1. FC Union Berlin).