• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund heeft geen kind aan weerloos Schalke in Revierderby

  1. 13' - Geel - Omar Mascarell
  1. 80' - Verv. Thomas Meunier door Mateu Morey
  2. 78' - Doelpunt - Mats Hummels (3 - 0)
  3. 77' - Verv. Jadon Sancho door Thorgan Hazard
  4. 77' - Verv. Julian Brandt door Marco Reus
  5. 72' - Verv. Giovanni Reyna door Felix Passlack
  6. 71' - Verv. Mahmoud Dahoud door Axel Witsel
  7. 71' - Verv. Rabbi Matondo door Benito Raman
  8. 61' - Doelpunt - Erling Haaland (2 - 0)
  9. 56' - Verv. Gonçalo Paciência door Ahmed Kutucu
  10. 56' - Verv. Nabil Bentaleb door Can Bozdogan
  11. 55' - Doelpunt - Manuel Akanji (1 - 0)

  Borussia Dortmund heeft zonder al te veel moeite de 181e Revierderby naar zijn hand gezet. Schalke 04 kon één wedstrijdhelft stand houden, maar ging na de pauze alsnog voor de bijl. Dortmund behoudt zo de aansluiting met de top van het klassement, het geplaagde Schalke zakt dieper en dieper weg.

  De ogen in Duitsland waren zaterdagavond gericht op Dortmund
  en Schalke, die elkaar in de ogen keken voor de 181e Revierderby. Dortmund, met Meunier als enige Belg in de basis, had na de 3-1-nederlaag in de CL tegen Lazio wat goed te maken.

   

  Schalke kon met een zege in de derby de zware crisis misschien wat verlichten. De Koningsblauwen konden al sinds januari niet meer winnen in de Bundesliga en wisten dit seizoen na vier speeldagen nog maar één puntje te verzamelen.

  Schalke houdt 1 helft stand tegen sterk Dortmund

  Het duurde niet lang alvorens Dortmund het heft in handen nam. Via Meunier, Haaland en een schicht van Dahoud kwam het een paar keer dicht bij het openingsdoelpunt, maar het lot leek een weerloos Schalke goed gezind.


  Dat geluk voor de bezoekers keerde echter al snel in de tweede helft. Akanji kreeg de bal voor de voet na een hoekschop en trapte de verdiende openingstreffer tegen de touwen. Op het uur deed Haaland - wie anders? - de boeken al toe met een heerlijk stiftje.


  De veer bij Schalke was gebroken en Hummels zette een dikke tien minuten de 3-0-eindstand nog op het bord met een rake kopbal. Dortmund behoudt door de zege in de Revierderby de aansluiting met de top van het klassement, rivaal Schalke lijkt de bodem stilaan bereikt te hebben.

  Haaland maakte de heerlijke 2-0:

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 20. Dortmund viert in de Revierderby! Scheidsrechter Zwayer heeft net als in de eerste helft geen zin in extra tijd, al is dat nu best te begrijpen. Dortmund wint gemakkelijk van een weerloos Schalke en heerst in deze 181e Revierderby.  .
  2. tweede helft, minuut 86. De wedstrijd is gespeeld en dat resulteert in een futloos wedstrijdeinde. Dortmund tikt de bal rustig rond, Schalke heeft er al een tijdje geen zin meer in. .
  3. tweede helft, minuut 81. Met de zege op zak haalt Favre Meunier naar de kant. De Rode Duivel speelde een degelijke wedstrijd en kon zich vooral in de eerste helft tonen met een doelkans en een heerlijke voorzet. .
  4. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Borussia Dortmund, Mateu Morey erin, Thomas Meunier eruit
  5. tweede helft, minuut 79. Hummels maakt het af voor Dortmund. Zij die nog twijfelden mogen het nu opschrijven: Dortmund gaat deze 181e Revierderby winnen. Hummels klimt het hoogste op een hoekschop van Guerreiro en kopt de 3-0 hard binnen. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Mats Hummels van Borussia Dortmund. 3, 0.
  7. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Borussia Dortmund, Thorgan Hazard erin, Jadon Sancho eruit
  8. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Borussia Dortmund, Marco Reus erin, Julian Brandt eruit
  9. tweede helft, minuut 77. Rentree van Thorgan Hazard. Ook Thorgan Hazard staat nu klaar om in te vallen. De Rode Duivel maakt zijn rentree na blessureleed. Zo hebben we toch nog alle Belgen op het wedstrijdblad vandaag in actie gezien.  .
  10. tweede helft, minuut 72. Raman en Witsel maken entree. Aan de zijde van de thuisploeg verdwijnen Reyna en Dahoud uit de ploeg, Witsel en Passlack komen erin. Bij Schalke moet ook Matondo naar de kant, waardoor Benito Raman nog een twintigtal minuten mag meedoen. .