Onvermijdelijke Havertz houdt Leverkusen op CL-koers

  1. 90+2' - Geel - Nadiem Amiri
  2. 85' - Verv. Leon Bailey door Edmond Tapsoba
  3. 85' - Verv. Florian Wirtz door Paulinho
  4. 81' - Geel - Lucas Alario
  5. 75' - Verv. Robin Koch door Mike Frantz
  6. 75' - Verv. Vincenzo Grifo door Kwon Chang-Hoon
  7. 75' - Verv. Lucas Höler door Luca Waldschmidt
  8. 66' - Verv. Roland Sallai door Jonathan Schmid
  9. 66' - Verv. Lukas Kübler door Manuel Gulde
  10. 66' - Verv. Kai Havertz door Moussa Diaby
  11. 62' - Verv. Daley Sinkgraven door Lucas Alario
  12. 54' - Doelpunt - Kai Havertz (0 - 1)
  54'Kai Havertz0 - 1

  Leverkusen klimt voorlopig naar de 3e plaats in de Bundesliga, na een magere 0-1-zege bij Freiburg. Een frommelgoal van Kai Havertz was het enige verschil tussen beide teams.

  Leverkusen had een fameuze tik moeten incasseren tijdens de midweekspeeldag en viel in de stand plots buiten de CL-tickets. Toch gaf Leverkusen-coach Peter Bosz tegen Freiburg gewoon een basisplaats aan de 17-jarige Florian Wirtz. Samen met Havertz en Bailey vormde hij een erg jonge voorhoede.

   

  Op het veld sloegen de gensters er lange tijd allesbehalve vanaf. Na een halfuur had Leverkusen zowaar 80% balbezit, maar Freiburg had gewapend beton voor zijn doel gegoten.

   

  Na de rust waren er plots wel meer kansen te noteren. En al snel ook een goal. Een dubbelpass tussen Bailey en Havertz mondde uit in de 35e Bundesliga-goal van die laatste. Hij is de eerste speler die daar voor zijn 21e verjaardag in slaagt.

   

  De overwinning van Leverkusen leek niet meer in gevaar te komen, maar kort voor het eindsignaal liet Petersen de gelijkmaker oog in oog met doelman Hradecky liggen.

  Fase per fase