• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook leider Bayern München tankt vertrouwen voor de clash met Dortmund

  1. 41' - Doelpunt - Thomas Müller (2 - 0)
  2. 35' - Geel - Martin Hinteregger
  3. 17' - Doelpunt - Leon Goretzka (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Joshua Kimmich door Mickaël Cuisance
  2. 85' - Verv. Kingsley Coman door Joshua Zirkzee
  3. 76' - Verv. Danny da Costa door Erik Durm
  4. 76' - Verv. André Silva door Bas Dost
  5. 74' - Own goal - Martin Hinteregger (5 - 2)
  6. 73' - Verv. Jérôme Boateng door Lucas Hernández
  7. 71' - Verv. Mijat Gacinovic door Djibril Sow
  8. 71' - Verv. Sebastian Rode door Daichi Kamada
  9. 64' - Verv. Ivan Perišic door Serge Gnabry
  10. 61' - Doelpunt - Alphonso Davies (4 - 2)
  11. 55' - Doelpunt - Martin Hinteregger (3 - 2)
  12. 52' - Doelpunt - Martin Hinteregger (3 - 1)
  13. 46' - Doelpunt - Robert Lewandowski (3 - 0)

  Na de zege van Dortmund heeft ook Bayern München geen punten laten liggen. De Rekordmeister won met 5-2 van Frankfurt na een ware doelpuntenkermis. Thomas Müller was een van de uitblinkers met een doelpunt en een assist. Ook Robert Lewandowski stond weer aan het kanon. Dinsdag volgt de clash tussen Bayern en Dortmund.

  Competitieleider Bayern München begon als een wervelwind aan de partij. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Goretzka trapte op het kwartier een voorzet van Müller in één tijd onhoudbaar in doel. De 17e assist van Müller dit seizoen, niemand doet beter in de Bundesliga. Na zijn assist deed de Duitser er ook nog een doelpunt bovenop. 2-0 was de stand bij de rust.

   

  Toen de spelers het veld opnieuw betraden voor de tweede helft, kregen we een ware doelpuntenkermis te zien. En er zijn nog zekerheden in het leven: Robert Lewandowski was weer op de afspraak. Na 45 seconden in de tweede helft scoorde hij met het hoofd zijn 27e goal in de competitie.

   

  Met een 3-0-voorsprong leek Bayern al zegezeker, tot Hinteregger op 3 minuten tijd plots 2 keer scoorde. Maar de landskampioen liet zich niet verrassen. De 19-jarige Davies strafte een fout in de Frankfurt-defensie genadeloos af: 4-2. En het werd zelfs nog 5-2. Hinteregger maakte zijn hattrick compleet, maar helaas voor hem scoorde hij in het verkeerde doel. 

   

  De 2 tegengoals waren een kleine domper, maar een dominant Bayern München kan dus met vertrouwen toeleven naar de topper van dinsdag tegen Dortmund. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nog altijd 4 punten, in het voordeel van Bayern.

  Frankfurt-verdediger Hinteregger eiste de hoofdrol op:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91. EINDE: 5-2. We hebben een ware doelpuntenkermis gezien in de Allianz Arena. Uiteindelijk trok Bayern met 5-2 aan het langste eind. In het begin van de tweede helft kwam Frankfurt even terug in de partij, maar daarna stelde de Rekordmeister orde op zaken. Het kan met vertrouwen toeleven naar de clash tegen Dortmund. .
  2. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Bayern München, Mickaël Cuisance erin, Joshua Kimmich eruit
  3. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Bayern München, Joshua Zirkzee erin, Kingsley Coman eruit
  4. tweede helft, minuut 85. Neuer gaat goed plat op een laag schot van Dost. .
  5. tweede helft, minuut 83. Kostic tegen de paal. Kostic kan na een lange rush trappen, zijn overhoeks schot strandt op de paal. .
  6. tweede helft, minuut 78. Bijna de 6e treffer. Davies hoeft maar breed te leggen tot bij Lewandowski, maar Ilansker zit er nog met een voet tussen. .
  7. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Eintracht Frankfurt, Erik Durm erin, Danny da Costa eruit
  8. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Eintracht Frankfurt, Bas Dost erin, André Silva eruit
  9. tweede helft, minuut 74. Owngoal: 5-2. Gnabry met een lange rush en zijn schotje belandt in de voeten van Hinteregger. Maar die klungelt en werkt de bal in eigen doel. Zijn derde goal van de avond dus, maar helaas voor hem ging deze in het verkeerde doel. .