• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dortmund heeft nieuw goudhaantje! Håland debuteert met hattrick

  1. 34' - Doelpunt - Florian Niederlechner (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Daniel Baier door Noah Sarenren Bazee
  2. 80' - Verv. Marco Reus door Mahmoud Dahoud
  3. 79' - Doelpunt - Erling Haaland (3 - 5)
  4. 76' - Geel - Giovanni Reyna
  5. 74' - Verv. Fredrik Jensen door Eduard Löwen
  6. 72' - Verv. Thorgan Hazard door Giovanni Reyna
  7. 70' - Doelpunt - Erling Haaland (3 - 4)
  8. 61' - Doelpunt - Jadon Sancho (3 - 3)
  9. 59' - Doelpunt - Erling Haaland (3 - 2)
  10. 56' - Verv. Lukasz Piszczek door Erling Haaland
  11. 55' - Doelpunt - Florian Niederlechner (3 - 1)
  12. 49' - Doelpunt - Julian Brandt (2 - 1)
  13. 46' - Doelpunt - Marco Richter (2 - 0)

  Erling Braut Håland. Dat is de naam van de nieuwe held van Borussia Dortmund. De Noorse sensatie viel in bij een 3-1-achterstand en deed de match op eigen houtje kantelen. Hij had amper 20 minuten nodig om een hattrick te scoren. Zo volgt hij Aubameyang op, de vorige Dortmund-ster die drie keer scoorde bij zijn debuut.

  Het zag er een uur lang beroerd uit voor Borussia Dortmund. Op het veld van middenmoter Augsburg keek het tegen een 3-1-achterstand aan. Trainer Favre zag nog maar een optie: winteraankoop Håland voor de leeuwen gooien. Het 19-jarige talent kwam over van RB Salzburg en rechtvaardigde meteen de hype rond zijn persoon.

   

  Na amper drie minuten op het veld was het een eerste keer raak voor de spits. De aansluitingstreffer gaf Dortmund moed en Sancho maakte heel snel gelijk: 3-3. Daarna kon de Håland-show helemaal beginnen.

   

  In de 70e minuut duwde hij op aangeven van Thorgan Hazard zijn 2e goal binnen en nog geen tien minuten later was het sprookjesdebuut helemaal een feit. Hij toonde zijn snelheid op een diepe bal en draaide zijn schot vanaf rechts voorbij de doelman: 3-5.

   

  Na het laatste fluitsignaal toverde Axel Witsel, een bevoorrechte getuige, een brede glimlach tevoorschijn vanonder zijn masker. Håland lijkt goed op weg om een Dortmund-ster te worden want de vorige speler die 3 keer kon scoren bij zijn debuut voor de club heette Pierre-Emerick Aubameyang.

  De drie doelpunten van wonderkind Håland:

  De 2-0 van Richter:

  Fase per fase