• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse topper ontgoochelt niet met doelpuntenfestijn, maar krijgt geen winnaar

  1. 34' - Doelpunt - Julian Brandt (2 - 0)
  2. 23' - Doelpunt - Julian Weigl (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Raphaël Guerreiro door Nico Schulz
  2. 77' - Doelpunt - Patrik Schick (3 - 3)
  3. 71' - Verv. Jadon Sancho door Lukasz Piszczek
  4. 70' - Verv. Marcel Sabitzer door Matheus Cunha
  5. 62' - Verv. Yussuf Poulsen door Patrik Schick
  6. 55' - Doelpunt - Jadon Sancho (3 - 2)
  7. 53' - Doelpunt - Timo Werner (2 - 2)
  8. 47' - Doelpunt - Timo Werner (2 - 1)
  23'Julian Weigl1 - 0
  47'Timo Werner2 - 1
  53'Timo Werner2 - 2
  55'Jadon Sancho3 - 2

  In de Bundesliga is Borussia Dortmund er niet in geslaagd om punten in te lopen op RB Leipzig. Dortmund stond 2-0 en 3-2 voor, maar de leider sleepte een 3-3-puntendeling uit het vuur. 

  RB Leipzig had afgelopen weekend de koppositie veroverd in Duitsland, maar Borussia Dortmund wilde het vertrouwen van de bezoekers snel aftoppen.

   

  Na ruim een halfuur hadden Thorgan Hazard en zijn ploegmakkers een dubbele bonus in handen. Vooral de 2-0 van Brandt was een pareltje.

   

  Leipzig stond voor een zware opdracht, maar werd bij het begin van de tweede helft een handje geholpen. Doelman Bürki ging volledig de mist in, Werner profiteerde een eerste keer. Enkele minuten later strafte Werner nieuw geklungel - deze keer een pijnlijke terugspeelbal - af.

   

  Wie dacht dat Dortmund uitgeteld was na de 2 fouten, kwam bedrogen uit. Meteen na de 2-2 flikkerde de 3-2 aan de overkant al op het scorebord dankzij Sancho. Maar nog was het laatste punt niet gezet: Schick legde de 3-3-eindstand vast, weer na een aarzelende tussenkomst van Bürki.

   

  Dankzij het gelijkspel blijft de kloof tussen leider Leipzig en Dortmund 4 punten. Leipzig kan morgen wel het gezelschap krijgen van Mönchengladbach, dat gastheer speelt voor Paderborn.

  Bekijk de doelpunten:

  Fase per fase