• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dortmund ziet Bayern steeds dichter naderen na nieuw gelijkspel

  einde
  00
  1. 89' - Geel - Axel Witsel
  2. 88' - Geel - Christian Mathenia
  3. 85' - Verv. Yuya Kubo door Federico Palacios Martinez
  4. 80' - Verv. Thomas Delaney door Jacob Bruun Larsen
  5. 77' - Verv. Eduard Löwen door Robert Bauer
  6. 66' - Verv. Adam Zrelak door Mikael Ishak
  7. 63' - Verv. Maximilian Philipp door Paco Alcácer

  In de Bundesliga heeft Dortmund voor de derde wedstrijd op rij niet kunnen winnen. De leider kwam in Nürnberg niet verder dan 0-0 en ziet zijn voorsprong op Bayern München alweer slinken.

  Dortmund beleeft geen al te vrolijke maand. De ploeg van Axel Witsel speelde in de competitie gelijk tegen Frankfurt en Hoffenheim en in de Champions League kreeg het een ferme tik bij Tottenham.

   

  Dan is een verplaatsing naar hekkensluiter Nürnberg op papier een dankbare opdracht om de trein weer op de rails te krijgen, maar ook nu kon Dortmund niet winnen. De bezoekers hadden tussen de prikjes van Nürnberg door de beste kansen, onder meer met Axel Witsel. Doelman Mathenia hield evenwel alles tegen.

   

  Door het derde gelijkspel op rij heeft Dortmund nog 3 punten over van zijn bonus die enkele weken geleden nog 9 punten bedroeg.

  Tweets over de match:

  De Nürnberg-fans protesteerden tegen voetbal op maandag:

  Fase per fase

  1. Opstelling 1. FC Nürnberg

   Christian Mathenia, Enrico Valentini, Lukas Mühl, Ewerton, Tim Leibold, Eduard Löwen, Ondrej Petrak, Hanno Behrens, Matheus Pereira, Yuya Kubo, Adam Zrelak
  2. Opstelling Borussia Dortmund

   Roman Bürki, Marius Wolf, Julian Weigl, Dan-Axel Zagadou, Abdou Diallo, Jadon Sancho, Axel Witsel, Maximilian Philipp, Thomas Delaney, Raphaël Guerreiro, Mario Götze