Ga naar de inhoud

Matige Red Flames lijden krappe nederlaag tegen stug Oostenrijk

België
einde
0-1
Oostenrijk

De Red Flames hebben een 2e nederlaag geleden in hun voorbereidend vierluik
voor het EK. Tegen een stug Oostenrijk verloren de Belgische voetbaldames met
0-1 na een doelpunt van Plattner. Dinsdag staat nog de uitzwaaiwedstrijd tegen Luxemburg op het programma.

Doelpunten:

65' Plattner 0-1

Oostenrijk domineert, maar ontsnapt aan strafschop kort voor de rust

Na de 4-1-zege tegen Noord-Ierland kregen de Red Flames met Oostenrijk toch een moeilijkere tegenstander geserveerd. Billa kreeg meteen te veel ruimte aan de rand van de zestien en lanceerde het eerste waarschuwingsschotje van de wedstrijd.

België probeerde zich dan wel in de partij te knokken, toch was het vooral de Oostenrijkse pressing die de klok sloeg. Hickelsberger verscheen oog in oog met Evrard, maar de aanvalster duwde de 0-1 nog verrassend ver naast doel.

Hoewel Oostenrijk de controle hield, keken de bezoekers op slag van rust wel bijna tegen een strafschop aan. De stevige por in de rug van Dhont werd uiteindelijk onverklaarbaar genegeerd door de scheidsrechter.

Flames krijgen deksel op de neus na sterk kwartier

Ook na de pauze kwamen de bezoekers het gretigst uit de kleedkamer. Dunst glipte meteen door de buitenspelval, maar mikte vervolgens nog onbegrijpelijk naast het doel.

België schoot wakker. Na een soepele kapbeweging zag Wullaert haar schot eerst nog afgeblokt worden, waarna de kersverse Fortuna Sittard-speelster niet veel later in twee tijden op doelvrouw Zinsberger stuitte.

Het bleek een kantelmoment in de wedstrijd, want kort na het uur was het aan de overkant wel prijs. Invaller Plattner ontving de bal in de zestien en krulde de 0-1 heerlijk in de verste hoek.

Het was een opdoffer waarvan de thuisploeg niet meer herstelde. Volgende week dinsdag proberen de Flames tegen Luxemburg voor een laatste keer vertrouwen te tanken. Daarna volgt een reis richting het EK in Engeland.

De reacties:

België - Oostenrijk

 1. 18 uur 53. EINDE: Flames verliezen met kleinste verschil. Na een moeilijke wedstrijd gaan de Flames met 0-1 de boot in tegen Oostenrijk. De bezoekers hadden in grote delen van de wedstrijd het betere spel en kwamen kort na het uur op voorsprong via een mooie treffer van invaller Plattner. .
 2. 18 uur 45. 92' Geklungel bij Oostenrijk. Ei zo na stond het toch nog 1-1. Na geklungel in de Oostenrijkse defensie moet Zinsberger toch nog eens plat op een schotje van Cayman.  .
 3. 18 uur 45. 87': Flames voeren de druk op. Plots lijken de Flames toch nog hun laatste vat energie opengetrokken te hebben. De druk wordt opgevoerd en Oostenrijk moet opnieuw wat achteruit. .
 4. 18 uur 44. 86' Van Kerkhoven kopt over. Deloose pompt nog eens een bal in de zestien, maar Van Kerkhoven kan haar kopbal net niet voldoende kadreren. Is het slotoffensief ingezet? .
 5. 18 uur 39. 83' Komt er nog een slotoffensief? Voorlopig lijkt de 0-2 logischer dan de 1-1. Oostenrijk forceert nog maar eens een hoekschop, maar Vanhaevermaet kan de bal makkelijk wegkoppen. .
 6. 18 uur 38. 81' Geen doorkomen aan. Het lijkt niet meer te lukken voor de Flames. Cayman probeert zich voorbij haar rechtstreekse tegenstander te wurmen, maar wordt simpel van de bal gezet. Nog 10 minuten te spelen. .
 7. 18 uur 31. 78' Slordige Flames. Het spel van de thuisploeg wordt nu toch opnieuw wat slordiger. Ondertussen staan er 3 nieuwe namen klaar om in te vallen: Eurlings, Minnaert en Van Kerkhoven. .
 8. 18 uur 27. 73' Oostenrijk heeft touwtjes in handen. Nog ongeveer 20 minuten hebben de Flames om de scheve situatie nog om te draaien. Voorlopig is een Belgische poging toch al weer even geleden. .
 9. 18 uur 25. 68' Mentale klap voor de Flames? De wedstrijd is helemaal gekanteld. Oostenrijk heeft het commando opnieuw overgenomen en drukt de Flames tegen de eigen zestien. .
 10. 18 uur 17. 65' 0-1 Plattner zet Oostenrijk dan toch op voorsprong! Tegen de gang van het spel in wordt het dan toch 0-1 voor Oostenrijk. De bal wordt vanop de achterlijn teruggelegd tot bij de ingevallen Plattner, die de openingstreffer heerlijk in de verste hoek krult. .
 11. 18 uur 17. 59' Afzwaaier Dunst. Dunst krijgt nog eens wat ruimte en snijdt vervolgens naar binnen. De aanvalster verliest net op het einde haar balans, waardoor ze haar schot niet kan kadreren. .
 12. 18 uur 11. 54' Vanhaevermaet kopt voorlangs. Een nieuwe Belgische hoekschop belandt tot op het hoofd van Vanhaevermaet. De middenveldster kan de bal nog net schampen, maar ziet haar poging uiteindelijk net voorlangs gaan. Oostenrijk heeft nu problemen met de aanvalsgolven van de Flames. .
 13. 18 uur 08. 51' Opnieuw Wullaert. Daar is Wullaert al opnieuw. De Belgische spits probeert het tot twee keer toe vanuit een schuine hoek, maar vindt telkens Zinsberger op haar weg. .
 14. 18 uur 06. 50' Snelle omschakeling van de Flames. Plots gaat het razendsnel bij de Flames. Delacauw maakt de oversteek en geeft dan op het gepaste moment mee aan Wullaert. De spits kapt zichzelf knap vrij, maar ziet haar schot dan afgeblokt worden. .
 15. 18 uur 04. 48' Kopkansje Kees. Een hoekschop van Wullaert is wel heel lang onderweg, maar Kees kan er toch nog haar hoofd tegen zetten. Uiteindelijk wordt de bal makkelijk opgerapen door Zinsberger. .
 16. 18 uur 04. 47' Dunst laat de 0-1 liggen. Onze woorden zijn nog niet koud of daar was de 0-1 al bijna. Dunst glipt door de buitenspelval, maar mikt de bal dan nog onbegrijpelijk naast het doelkader. Hier ontsnappen de Flames. .
 17. 18 uur 03. 46' Tweede helft. We maken ons op voor de tweede helft in deze oefenwedstrijd. Kunnen de Flames zich herpakken? .
 18. 17 uur 48. RUST. Na een stroeve eerste helft gaan België en Oostenrijk met een brilscore rusten. Oostenrijk had de beste kansen, maar België moest op slag van rust misschien wel een strafschop gekregen hebben na een duw op Dhont. .
 19. 17 uur 43. 43' Oostenrijk ontsnapt aan een strafschop. Vanhaevermaet verstuurt een heerlijk bal richting Dhont, die zich sneller toont dan Hanshaw. De Oostenrijkse linksachter weet er dan niets beter op om een stevige por uit te delen. De scheidsrechter geeft geen krimp, maar dit was gewoon een penalty voor de thuisploeg. .