Ga naar de inhoud

Thorgan Hazard: "Mijn beste plaats? Die de coach voor mij op het veld vindt"

 di 8 juni 2021 13:15

De Rode Duivels leven toe naar het EK, zaterdag spelen ze tegen Rusland hun eerste wedstrijd in de poulefase. Op deze pagina volgen we al het nieuws uit basecamp Tubeke op de voet.

8 juni

16:28

Thomas Vermaelen: "Ik weet welke topsnelheid ik nog haal"

16:28

Thorgan Hazard: "Verwacht zaterdag te starten"

13:14

De persconferentie zit erop

Straks trainen de Rode Duivels nog, vanavond wordt het groepsgevoel aangesterkt met een bbq in het zonnetje.

13:01

Of deze groep beter is dan in 2018? We zullen alleen sterker zijn, als we verder geraken. We hebben alvast de ervaring, al zijn er enkele spelers nu niet meer bij. Anderzijds is bijvoorbeeld iemand als Jeremy Doku er nu bijgekomen.

Thorgan Hazard
12:59

Nacer (Chadli) en ik hebben min of meer hetzelfde profiel. We zijn er om het team te helpen. Hij is iets atletischer, ik misschien iets technischer, maar we lopen en smijten ons allebei graag.

Thorgan Hazard
12:57

De voorbereiding voor Eden is anders dan in 2018. Hij speelde niet veel minuten dit seizoen. Maar hij zal groeien in het toernooi. Het is niet dat ik mij nu een titularis vind en dat Eden vindt dat hij een invaller is.

Thorgan Hazard
12:55

Waar Yannick, Eden en ik moeten spelen als iedereen fit is? Dat zijn problemen voor de coach. Dat laat ik aan hem. De concurrentie is een voordeel voor de groep. Het toernooi duurt lang.

Thorgan Hazard
12:54

Mijn beste plaats is de plaats die de bondscoach voor mij vindt op het terrein. Jammer genoeg is er een grote concurrentie bij de Rode Duivels op offensief vlak, maar die is er ook bij Dortmund. Ik kan links, rechts, als aanvaller, op de 10 spelen. Mijn favoriete positie is een valse 9, maar dat is lastig bij België...

Thorgan Hazard
12:52

Dit was mijn eerste seizoen dat ik heel wat spierproblemen had. Het was de 1e keer dat ik een spierscheuring had. Ik moest leren wanneer ik weer 100 procent zou zijn. Ik heb heel wat geleerd over mijn lichaam. Ondanks mijn persoonlijke blessures was het collectief wel mijn beste seizoen: de Duitse beker was mijn eerste collectieve prijs. Het voordeel is dat ik fris ben voor de Rode Duivels.

Thorgan Hazard
12:51

Vermaelen gaat, Thorgan Hazard komt

Zo meteen zal de broer van Eden vragen van de pers beantwoorden.

12:49

Kevin kwam gisteren bij de groep. Hij leek heel fris, blij en positief. Ik zag alleen goeie signalen, al traint hij natuurlijk nog niet met de groep.

Thomas Vermaelen
12:48

Ik vind het jammer dat mensen conclusies trekken over dingen die ze niet kunnen weten. Niemand weet hoe snel en wendbaar ik nog ben. Alleen ik weet dat. Je moet objectief blijven en de juiste conclusies trekken.

Thomas Vermaelen
12:46

Vermaelen is de oudste Belg

Wil hij op z'n 35e stoppen op een hoogtepunt of doet hij nog jaren door? "Daar wil ik niet over nadenken en daar ben ik eigenlijk niet mee bezig. Op mijn leeftijd bekijk je dat rustig."

12:42

Ervaring en duidelijkheid in de verdediging is belangrijk. Dat hebben we ook op het WK tegen Brazilië gedaan. Je moet niet te veel nadenken over systemen van met 3, 4 of 5 man verdedigen. Je moet flexibel kunnen zijn in een match.

Thomas Vermaelen
12:41

Ik vertrouw erin dat ik mijn niveau van het EK 2016 kan halen. Daar heb ik mij bij mijn club in Japan ook op voorbereid. Ik heb hard fysiek gewerkt.

Thomas Vermaelen
12:41

De coach beslist wie speelt, maar ik geloof en heb het vertrouwen dat ik de 7 mogelijke wedstrijden in de komende maand kan afwerken.

Thomas Vermaelen
12:40

Ik ga akkoord met Romelu Lukaku, die stelt dat het Belgische team nu beter is dan in 2018.

Thomas Vermaelen
12:39

Het is een voordeel als je als land een thuisstadion hebt, eventueel met publiek. Dat is jammer voor ons. Maar dat zijn dingen die we moeten accepteren. Met onze kwaliteiten hoeven we daar niet te veel mee bezig te zijn.

Thomas Vermaelen