Transfers JPL: Oulare vindt bij Barnsley uitweg uit doolhof Standard

  Het seizoen 2020-2021 is geschiedenis. Op naar 2021-2022! Welke club doet welke zaakjes in het tussenseizoen? Je leest het op deze pagina.

  Transfers Jupiler Pro League

  1. 27-07-2021.
  2. 21 uur 24. Oulare vindt bij Barnsley uitweg uit doolhof van Standard. Obbi Oulare heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Barnsley, vorig jaar de nummer 5 uit de Engelse Championship. De boomlange spits heeft zo een oplossing gevonden voor de uitzichtloze situatie bij Standard. Oulare werd in januari uit de A-kern gezet in Luik. In een brief kreeg hij te horen dat hij niet aan de verwachtingen voldeed. Ook onder coach Mbaye Leye kreeg Oulare geen kans meer. Voor de Belgische aanvaller is het zijn tweede avontuur in Engeland. Eerder kwam hij al uit voor Watford in de Premier League, al kreeg hij amper 50 speelminuten. Na uitleenbeurten aan Zulte Waregem en Antwerp nam Standard hem over van Watford, maar in Luik brak hij niet door. .
  3. 26-07-2021.
  4. 21 uur 16. Aanvallende versterking aan de kust. Vlak voor zijn eerste competitiematch tegen Charleroi heeft KV Oostende een nieuwe aanvalsleider voorgesteld: Thierry Ambrose (24) wisselt Metz in voor KVO. "Hij stond met stip op nummer één", vertelt de sportief directeur van KVO over het jeugdproduct van Manchester City. .
  5. 24-07-2021.
  6. 20 uur 45. KV Mechelen trekt Shved definitief aan. KV Mechelen is er dan toch in geslaagd om Marian Shved (24) definitief over te nemen van Celtic. De Oekraïense aanvaller kwam vorig seizoen al op uitleenbasis over en tekende nu een contract voor 3 seizoenen met optie op een 4e. "Aan dit dossier hebben we heel lang en met man en macht gewerkt", geeft sportief directeur Tom Caluwe mee.  "Iedereen is blij dat het eindelijk rond is. Marian toonde zijn potentieel na een moeilijke start en gaf echt aan te willen blijven bij onze club. Dat sterkt het geloof in ons project alleen nog maar meer." .
  7. 18 uur 05. Batubinsika verlaat Antwerp voor Famalicão. Dylan Batubinsika trekt de deur op de Bosuil achter zich dicht. De centrale verdediger trekt naar het Portugese Famalicão, waar hij ex-ploegmaat Ivo Rodrigues terugvindt. Batubinsika kwam in 2017 naar België en speelde in totaal 85 wedstrijden voor Antwerp. .
  8. 16 uur 19. Sloveen Lorbek verlaat Union voor thuisland. Union Sint-Gillis moet afscheid nemen van Nik Lorbek. De 25-jarige Sloveen belandde 2 jaar geleden in België, maar kon nooit echt zijn stempel drukken in het Dudenpark. Na amper 7 competitiewedstrijden trekt Lorbek nu naar zijn Sloveense ex-ploeg NS Mura. .
  9. 13 uur 03. Club Brugge leent Krmencik uit aan Slavia Praag. Michael Krmencik waagt zich een een nieuw avontuur in eigen land. De Tsjech wordt voor een seizoen uitgeleend aan Slavia Praag. Krmencik is overbodig bij Club Brugge en blauw-zwart leende de spits ook al uit aan PAOK Saloniki.  .
  10. 12 uur 51. Standard ontbindt contract van neef Carcela. Joachim Carcela, de neef van Mehdi Carcela, verlaat Standard. Het contract van de 21-jarige middenvelder werd in onderling overleg ontbonden. "Standard en Joachim Carcela hebben in onderling overleg hun verbintenis verbroken. Onze club wenst Joachim succes toe in zijn verdere professionele carrière", klonk het in een statement. Carcela, die in het verleden ook voor de jeugdopleidingen van Anderlecht en Club Brugge speelde, kwam uiteindelijk tot vier officiële duels voor de Luikenaars. Vorig seizoen viel hij drie keer in in de Europa League. In de Jupiler Pro League speelde hij geen minuut. .
  11. 23-07-2021.
  12. 20 uur 01. Parfait Mandanda ruilt na 10 jaar Charleroi voor Moeskroen. Parfait Mandanda verlaat Charleroi en gaat aan de slag bij Moeskroen. Dat nieuws maakten beide Henegouwse clubs vanavond bekend. De 31-jarige Franse doelman tekende voor één seizoen met optie op een extra jaar. Moeskroen degradeerde afgelopen seizoen naar 1B. Mandanda streek 10 jaar geleden neer op Mambourg, toen de Zebra's zelf nog in tweede klasse aan de slag waren. Hij stond er in totaal 99 matchen tussen de palen. De voorbije twee seizoenen werd hij uitgeleend aan Dinamo Boekarest en Hartford Athletic. De goalie is de broer van Frans international en doelman van Marseille Steve Mandanda. Begin juli ging hij op proef bij Moeskroen. Hij is na Clément Tainmont en Christophe Diandy de derde aanwinst van de zomermercato. .