• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht-vrouwen botsen op Benfica in laatste voorronde Champions League

  CL vrouwen, 2e kwalificatieronde

  einde
  12

  De vrouwen van Anderlecht hebben zich niet kunnen plaatsen voor de 1/16e finales van de Champions League. Tison bracht RSCA nochtans op voorsprong, maar Nycole trapte de CL-droom van Wullaert en co aan diggelen.

  Doelpunten:

  55' Tison 1-0

  62' Nycole 1-1

  78' Nycole 1-2

  Anderlecht-vrouwen sneuvelen tegen Benfica in de Champions League

  Anderlecht kan niet lang genieten van voorsprong

  Anderlecht droomde er stiekem van om beter te doen dan vorig jaar, toen de 1/16e finales het eindstation waren in de Champions League.

   

  In een vrij evenwichtige eerste helft kwam Benfica het dichtst bij de openingsgoal met onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied.

   

  Wullaert antwoordde met een stevig schot, maar geraakte niet voorbij de Portugese doelvrouw.

   

  Na de koffiepauze loste diezelfde Benfica-doelvrouw de bal bij een paars-witte aanval. Tison was goed gevolgd en tikte binnen. Een fantastische uitgangspositie voor RSCA.

   

  Maar Benfica zocht en vond het gepaste tegengif. De Braziliaanse Nycole deed dat eigenhandig met 2 goals. Eerst na knullig balverlies van Vatafu. Bij de 2e goal toverde de Braziliaanse een heerlijke trap uit haar linkervoet. Odeurs was kansloos.

   

  Geen 1/16e finales dus voor Anderlecht, dat zich nu volledig moet focussen op de competitie. Daar heeft paars-wit na 7 speeldagen nog altijd het maximum van de punten.

  VIDEO: Tison brengt Anderlecht op voorsprong

  VIDEO: de gelijkmaker van Benfica

  VIDEO: de (knappe) winning goal van Benfica

  Anderlecht-coach: "Benfica was niet beter, maar slimmer"

  • Anderlecht-coach Patrick Wachel: "Dit was een te vermijden nederlaag. Toen het 1-0 was voor ons, had ik de indruk dat we baas waren. De gelijkmaker kwam er na pijnlijk balverlies."

   "Benfica is een sterke ploeg. Maar ik vond niet we minder goed speelden dan zij. We hadden het meeste balbezit, terwijl zij op hun eigen speelhelft wachtten op een foutje van ons. En dat foutje hebben ze afgestraft. Benfica was niet beter, maar wel iets slimmer."

   "Zelf hebben we wel veel minder kansen gecreëerd dan in de competitie. Het is jammer dat we uitgeschakeld zijn. We hadden veel energie gestoken in de voorbereiding op deze match."

  Wachel: "Ze wachten om onze fouten af te straffen"

  De Neve: "We hebben iets te weinig gebracht vandaag"

  Tison: "Had veel liever niet gescoord en de kwalificatie gehaald"

  Fase per fase

  1. 21 uur 20. EINDE. Anderlecht moet het Champions League-toneel een ronde vroeger dan vorig jaar verlaten. Alles op de competitie nu. .
  2. 21 uur 19. 92'. Wullaert jaagt een hoekschop voor doel, maar Benfica trapt het leer wild weg. Weg kans. .
  3. 21 uur 18. 4 minuten extra tijd. .
  4. 21 uur 17. Deloose trapt uitstekende kans op 2-2 net naast.

   Deloose trapt uitstekende kans op 2-2 net naast

  5. 21 uur 15. De Loose maakt bijna gelijk. De kans op de 2-2 voor De Loose. Ze kapt goed, maar plaatst de bal langs de verkeerde kant van de paal. Dat scheelde niet veel! .
  6. 21 uur 14. Anderlecht-coach Wachel wisselt voor de 4e keer. De Roemeense Vatafu ruimt plaats voor Colson.  .
  7. 21 uur 11. 84'. De minuten tikken genadeloos weg voor Anderlecht. Loopt het Champions League-avontuur nu al op zijn laatste benen voor Wullaert en co? .
  8. 21 uur 07. Benfica klimt op 1-2 tegen Anderlecht na prachtige goal van Nycole Rasyla.

   Benfica klimt op 1-2 tegen Anderlecht na prachtige goal van Nycole Rasyla

  9. 21 uur 05. GOAL: Benfica op voorsprong met heerlijke goal. Donkere wolken boven het Constant Vanden Stockstadion. Nycole Raysla jaagt de bal heerlijk in de rechterhoek. Odeurs was kansloos. .