Ga naar de inhoud

Club Brugge treft Zenit, Dortmund en Lazio in Champions League

Vandaag is geloot voor de groepsfase van de Champions League. Club Brugge belandde in groep F met Zenit Sint-Petersburg, Borussia Dortmund en Lazio. "We gaan voor het hoogst haalbare", zegt coach Philippe Clement.

Wat denken ze bij Club over de loting?

Club Brugge is er voor het derde jaar op een rij bij in de groepsfase van de Champions League, al hoefde het daar deze keer geen kwalificatiematchen voor af te werken.

 

Met Dortmund treft Club een oude bekende. Niet alleen kwam het de Duitse club in het (zelfs recente) verleden vaak tegen, maar met Thomas Meunier komt het ook een ex-speler tegen. Ook vorig jaar trof Club Meunier, die toen nog voor PSG speelde.

 

De andere twee teams in de poule van Club Brugge zijn Zenit, een vaste waarde in de groepsfase van de Champions League, en Lazio, dat Club Brugge voor het eerst treft.

 

In de andere poules steekt er niet echt één groep bovenuit, of het zou groep H moeten zijn, dat met PSG en Leipzig twee halvefinalisten van vorig jaar heeft, samen met Manchester United en Basaksehir.

 

Opmerkelijk is ook dat voor het eerst Messi en Ronaldo elkaar treffen in de groepsfase. In groep B krijgen we met Inter (Lukaku/Nainggolan) en Real Madrid (Courtois/Hazard) een Belgisch duel.

Ruud Vormer: "We zullen er wel staan"

"Dit is minder sexy dan vorig jaar, maar het zijn allemaal uitdagingen", vat coach Philippe Clement de loting samen bij Club tv. "Het zijn allemaal mooie ploegen, maar ook allemaal clubs met een hoger budget."

 

Hoe schat Clement de kansen van Club in? "Als je de Europa League haalt, heb je al heel sterk gepresteerd. Maar we gaan voor het hoogst haalbare, willen niet te veel rekenen."

 

Dat is ook de mentaliteit bij aanvoerder Ruud Vormer. "Je wil zeggen dat je voor de 2e plaats wil gaan, maar als je de Europa League haalt (als 3e) is dat ook al netjes."

 

"Het worden weer leuke wedstrijdjes en we gaan weer ons best doen, net als vorig seizoen. We zullen er wel staan."

Fase per fase

 1. 18 uur 20. Groep B is voor Mönchengladbach, dat het moet opnemen tegen Real, Sjachtar en Inter. Een loodzware opdracht. .
 2. 18 uur 16. Club Brugge bij Zenit, Dortmund en Lazio. Club Brugge komt in groep F terecht. Zenit, Dortmund en Lazio zijn de tegenstanders. .
 3. 18 uur 14. Lokomotiv Moskou treft groep A, met Bayern, Atletico en Salzburg. .
 4. 18 uur 12. Marseille komt in groep C terecht, met Porto, City en Olympiakos. .
 5. 18 uur 12. Pot 4. We beginnen aan de 4e pot, met daarbij Club Brugge. .
 6. 18 uur 04. Aanvaller van het Seizoen. Uiteraard wint Robert Lewandowski de trofee voor beste aanvaller van het CL-seizoen. Pernille Harder is de laureate bij de vrouwen. .
 7. 18 uur 03. Lukaku vs. Hazard/Courtois. Inter wordt aan de groep met Real en Sjachtar gelinkt, terwijl Lazio naar de groep met Zenit en Dortmund gaat. .
 8. 18 uur 02. Dynamo Kiev, dat Gent uitschakelde, heeft de pech bij Juventus en Barcelona te vallen. .
 9. 18 uur 01. Groep C biedt misschien wel kansen voor een club uit pot 4, met Porto, City en Olympiakos. .
 10. 18 uur . Groep E oogt ook al mooi, met Liverpool, Ajax en Atalanta. .
 11. 17 uur 59. Groep H begint er al vrij angstaanjagend uit te zien, met PSG, Manchester United en nu ook halvefinalist RB Leipzig. .
 12. 17 uur 59. Krasnodar komt als eerste uit pot 3 en wordt bij Sevilla en Chelsea gezet. .
 13. 17 uur 54. Ik probeer altijd de beste te zijn, ook met de ploeg. Uiteraard is het dan leuk dat daar trofeeën aan vasthangen. Kevin De Bruyne.
 14. 17 uur 50. De Bruyne in de prijzen. Kevin De Bruyne doorbreekt de hegemonie van Bayern en wordt verkozen tot beste middenvelder van het voorbije seizoen. Bij de vrouwen gaat die eer naar de Duitse Dzsenifer Marozsan. .
 15. 17 uur 49. De Manchesters. De clubs uit Manchester worden als laatste uit pot 2 geplukt. United heeft geen geluk, want dat treft PSG. City lijkt met Porto een haalbare kaart hebben. .
 16. 17 uur 49. Thomas Meunier haalt opgelucht adem, want hij vermijdt nipt PSG als tegenstander, de club waar hij met slaande deuren is vertrokken. Zenit wordt tegenstander van Dortmund. .
 17. 17 uur 47. Ajax, halvefinalist 2 jaar geleden, wordt gekoppeld aan Liverpool, de eindwinnaar van dat seizoen. .