17-jarigen zetten scheve situatie recht voor Gent, Moeskroen klopt Rijsel

De competitie nadert en dus spelen de eersteklassers heel wat oefenmatchen om het ritme weer te pakken te krijgen. Volg het allemaal op deze pagina.

Fase per fase

 1. 15 uur 10. Lierse Kempenzonen start 1B-voorbereiding met zege tegen Roeselare. Lierse Kempenzonen werd onlangs opgevist om dan toch maar in 1B aan te treden. Roeselare, daarentegen, was niet opgezet dat het zelf geen licentie kreeg, maar de beloften van Club Brugge wel. Vandaag oefenden de 2 clubs tegen elkaar, waar Lierse Kempenzonen het haalde met 0-2. De doelpunten waren van Yentl Van Genechten en Simon Vermeiren.  .
 2. 13 uur 33. Gent wint dankzij jonkies. Seraing, dat dit seizoen in de Proximus League uitkomt, kwam op slag van rust voor via Georges Mikautadze. Gent probeerde tegen te stoten en Mbayo zorgde 2 keer voor paniek bij Seraing. Maar scoren lukte niet. Nadat een rist jongeren het veld mochten opdraven, kwamen de doelpunten er dan toch. Eerst mikte de 17-jarige Samy Mahour de gelijkmaker binnen. Even later maakte Mathéo Parmentier (ook 17 jaar jong) de winning goal. Zondag begint Gent aan het seizoen in Sint-Truiden. .
 3. 13 uur 03. Moeskroen verschalkt Rijsel. Moeskroen heeft een geslaagde generale repetitie achter de rug bij Rijsel. De Henegouwers wonnen met 0-1 na een vroege treffer van Beni Badibanga. Moeskroen opent zijn seizoen in 1A zaterdag op het veld van Antwerp, maar wegens de verstrengde coronamaatregelen in de provincie Antwerpen is het nog altijd niet duidelijk of de partij kan plaatsvinden. .
 4. 05-08-2020.
 5. 17 uur 07. Krmencik geeft visitekaartje af tegen Pétange. Club Brugge heeft zijn laatste oefenmatch voor de start van de competitie met 3-0 gewonnen tegen Pétange, een club uit Luxemburg. Het was voor Philippe Clement de ideale kans om de spelers die in de bekerfinale niet in actie kwamen nog wat speelminuten te geven. Krmencik viel alvast op, hij nam alle doelpunten voor zijn rekening. .
 6. Krmencik in actie tegen Pétange. 17 uur 07.
 7. 04-08-2020.
 8. 18 uur 41. Charleroi speelt gelijk tegen Ajaccio. Charleroi heeft een gelijkspel uit de brand gesleept tegen Ajaccio. Een owngoal werd snel uitgewist door Mamadou Fall, in de tweede helft kon Morioka ook nog een strafschop van de tabellen vegen: 2-2. .
 9. 17 uur 56. Genk verliest herkansing tegen Lens. Genk heeft ook zijn tweede oefenduel tegen Lens niet kunnen afsluiten met een overwinning. Na het 1-1-gelijkspel in de voormiddag volgde een 2-3-nederlaag in de herkansing. Benjamin Nygren had nochtans snel de score geopend voor Genk, maar na 25 minuten stond al een 1-3-achterstand op het scorebord. De aansluitingstreffer van Odey kwam te laat om de zaak nog op te schudden. .
 10. 17 uur 08. Geen tweede zege op rij voor Anderlecht. Na een opwarmertje van de B-ploeg tegen RWDM (2-1) volgde vanmiddag het echte werk voor Anderlecht tegen Rijsel. Maar een tweede overwinning van de dag zat er niet in. Luiz Araujo sloeg na de rust twee keer toe in 4 minuten tijd voor de Franse eersteklasser. .
 11. 17 uur 04. Carcela helpt Standard voorbij Reims. Standard heeft zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een nipte zege tegen Stade de Reims. Met Thomas Foket (ex-AA Gent) en Wout Faes (ex-KV Oostende) keerden twee bekende namen terug naar België, maar hun ervaring kon Reims niet helpen. Mehdi Carcela had een uurtje nodig om met een fraaie trap de oefenzege in de wacht te slepen: 1-0. .
 12. 16 uur 28. KV Oostende zet Cercle Brugge opzij. KV Oostende heeft zaterdagnamiddag in een vriendschappelijk duel Cercle Brugge verslagen met 3-1. Kevin Vandendriessche opende kort voor de rust de score in de Diaz Arena, zoals het stadion van de kustploeg voortaan heet. De Franse middenvelder van KVO tikte na een hoekschop de 1-0 voorbij de bezoekende doelman Warleson. De tweede helft was amper vier minuten oud toen François Marquet met een knap schot de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde. Nog voor het uur maakte de Senegalees Makhtar Gueye er, met de hulp van het doelhout, 3-0 van. Ook Cercle Brugge kwam op het scorebord. De Congolees Guy Mbenza tekende in de 63e minuut voor de 3-1, meteen ook de eindstand .
 13. 16 uur 26.