• home
 • video
 • pas verschenen

  Transfernieuws JPL: Anderlecht stalt Thierry Lutonda bij RKC

  De coronacrisis heeft de voetbalwereld grondig door elkaar geschud, maar de zomertransfermarkt komt toch al stilletjes op gang. Welke spelers halen de Belgische clubs? En wie mag vertrekken? Volg het hier.

  Fase per fase

  1. 19 uur 16. Lutonda mag zich bewijzen in de Eredivisie. RSC Anderlecht leent Thierry Lutonda (19) voor een seizoen uit aan RKC Waalwijk. In de overeenkomst is ook een aankoopoptie opgenomen. Lutonda is een jeugdproduct van Standard. In 2014 belandde hij in de opleiding van Anderlecht. Afgelopen seizoen kwam hij alleen in de openingsmatch van de competitie tegen KV Oostende (1-2 verlies) in actie. De flankverdediger mocht toen in het slot invallen. "Thierry is een jong talent met drive, energie en potentie. Bij Anderlecht heeft hij een uitstekende jeugdopleiding genoten en heeft hij in diverse nationale jeugdteams gespeeld. We hebben veel vertrouwen in Thierry",  zegt Mo Allach, de technisch directeur van RKC.  RKC beëindigde het afgelopen seizoen als 18e en laatste in de Eredivisie, maar hoeft niet te degraderen omdat de competitie vroegtijdig werd stopgezet. .
  2. 11 uur 39.
  3. 11 uur 14. Siebe Blondelle (34) verhuist naar promovendus Deinze. Na William Dutoit is Siebe Blondelle de tweede speler uit de Jupiler Pro League die naar Deinze afzakt. De ervaren verdediger komt over van KAS Eupen, waar hij einde contract was. Hij tekende een contract van drie jaar bij Deinze, dat dit jaar promoveerde naar 1B. "Ik heb me steeds goed gesoigneerd en kan zeker nog een aantal jaren meedraaien op topniveau. Met Deinze kies ik voor een ambitieuze club met een interessant project en daar wil ik graag deel van uitmaken", liet Blondelle weten op de clubwebsite. .
  4. 09-07-2020.
  5. 07 uur 13. Peeters ruilt Cercle voor Eupen. Na 1 seizoen in het Jan Breydelstadion verlaat Stef Peeters Cercle Brugge. De 28-jarige middenvelder tekende voor 3 jaar bij KAS Eupen.  Peeters had een belangrijk aandeel in de sportieve redding van Cercle Brugge het voorbije seizoen. De creatieve middenvelder scoorde 6 keer voor groen-zwart en gaf ook 3  assists in 24 competitieduels. Maar na een seizoen trekt Peeters naar de Oostkantons, waar hij tot medio 2023 vastligt.  "We respecteren Stefs wens om zijn carrière voort te zetten bij Eupen", zegt Cercle-voorzitter Vincent Goemaere. "We zijn Stef zeer dankbaar voor z'n bijdrage in de "remontada" van afgelopen seizoen en wensen hem veel sportief plezier bij zijn nieuwe ploeg." Peeters is al de 4e nieuwkomer aan de Kehrweg, na vleugelverdediger Miangue, flankaanvaller Amara Baby en doelman Théo Defourny. .
  6. 08-07-2020.
  7. 10 uur 44. Senna Miangue komt bij Eupen spelen. KAS Eupen huurt komend seizoen Senna Miangue (23) van Cagliari. De linksachter speelde de voorbije 2 seizoenen op uitleenbasis voor Standard. Afgelopen seizoen kwam de voormalige belofte-international onder Michel Preud'homme in slechts 4 wedstrijden in actie. Miangue werd opgeleid bij Beerschot, maar vertrok al vroeg naar Inter. De Italiaanse topclub liet de verdediger in januari 2017 op huurbasis vertrekken naar Cagliari, dat hem een half jaar later definitief overnam. Na Amara Baby en Théo Defourny is Miangue de 3e inkomende transfer van Eupen deze zomer. .
  8. 09 uur 30. Kortrijk huurt doelman Jakubech jaar langer van Rijsel. KV Kortrijk rekent een jaar langer op de diensten van de Slovaakse doelman Adam Jakubech. De 23-jarige Slovaak wordt opnieuw gehuurd van Rijsel. Onlangs verlengde de keeper zijn contract bij de Noord-Franse club tot 2025. Jakubech debuteerde als prof in 2013 bij Tatra Presov, van 2015 tot 2017 was hij aan de slag bij Spartak Trnava, daarna volgde Rijsel. In de jaargang 2019-2020 stond Jakubech 19 keer tussen de palen van het Kortrijk-doel. Na de blessure van 1e doelman Sébastien Bruzzese half november kwam hij 14 keer in actie. .
  9. 07-07-2020.
  10. 17 uur 58. KV Oostende neemt afscheid van Joseph Akpala. De wegen van KV Oostende en Joseph Akpala scheiden. De 33-jarige aanvaller krijgt geen nieuw contract aangeboden en is dus opnieuw een vrije speler. Akpala speelde een eerste keer bij Oostende van 2015 tot en met 2018, waarna hij in november 2019 terugkeerde naar de Belgische kust voor een tweede periode. De Nigeriaan scoorde bij zijn comeback meteen in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Anderlecht, maar kreeg nadien met een hamstringblessure af te rekenen. Uiteindelijk kwam hij voor KVO in actie in 7 duels. Eerder voetbalde Akpala in ons land ook voor Charleroi en Club Brugge. .
  11. 17 uur 57. We bedanken "Joske" voor zijn tomeloze inzet en uitstekende mentaliteit en wensen hem veel succes toe in het verdere verloop van zijn carrière. KV Oostende.