• home
 • video
 • pas verschenen

  Transfernieuws JPL: Akpala moet de haven van Oostende weer uitvaren

  De coronacrisis heeft de voetbalwereld grondig door elkaar geschud, maar de zomertransfermarkt komt toch al stilletjes op gang. Welke spelers halen de Belgische clubs? En wie mag vertrekken? Volg het hier.

  Fase per fase

  1. 17 uur 58. KV Oostende neemt afscheid van Joseph Akpala. De wegen van KV Oostende en Joseph Akpala scheiden. De 33-jarige aanvaller krijgt geen nieuw contract aangeboden en is dus opnieuw een vrije speler. Akpala speelde een eerste keer bij Oostende van 2015 tot en met 2018, waarna hij in november 2019 terugkeerde naar de Belgische kust voor een tweede periode. De Nigeriaan scoorde bij zijn comeback meteen in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Anderlecht, maar kreeg nadien met een hamstringblessure af te rekenen. Uiteindelijk kwam hij voor KVO in actie in 7 duels. Eerder voetbalde Akpala in ons land ook voor Charleroi en Club Brugge. .
  2. 17 uur 57. We bedanken "Joske" voor zijn tomeloze inzet en uitstekende mentaliteit en wensen hem veel succes toe in het verdere verloop van zijn carrière. KV Oostende.
  3. 17 uur 57.
  4. 06-07-2020.
  5. 17 uur 09. KVM neemt in januari Victor Wernersson over van Göteborg. KV Mechelen heeft nu al een eerste wintertransfer beet. De 24-jarige linksachter Victor Wernersson komt in januari transfervrij over van IFK Göteborg. De Zweed zette zijn handtekening onder een contract tot 2024, met één jaar optie. "In mijn eerste profploeg (Syrianska FC, nvdr.) speelde ik ook in het geel en rood. Ik houd van die kleuren. Ik voel mij hier nu al thuis", laat Wernersson optekenen op de clubwebsite. In Mechelen hebben ze een goede band met voetballers uit Göteborg. Gustav Engvall heeft een verleden bij IFK, net als Kennet Andersson en de betreurde Klas Ingesson. .
  6. 17 uur 09.
  7. 04-07-2020.
  8. 13 uur 40. Oostende haalt nog een jeugdproduct van Lyon. Enkele dagen na defensieve middenvelder Maxime D'Arpino (Fra/24 jaar) heeft Oostende nog een jeugdproduct van Olympique Lyon gehaald. De 20-jarige Théo Ndicka is een linksachter, die het voorbije seizoen uitgeleend werd aan de Franse derdeklasser Bourge-en-Bresse, goed voor 3 goals en 2 assists.  Volgens KVO-CEO Gauthier Ganaye pas "de opwindende speler in onze speelstijl": "Maak je klaar om een racket te ontdekken op de linkervleugel. Hij is een offensieve moderne linksachter met veel loopvermogen en een goede voorzet." Ndicka is de 3e aanwinst van KVO deze zomer en tekende tot 2023, met optie. Ndicka is blij: "KVO biedt mij de kans om in 1e klasse te spelen. Die kans wil ik met beide handen grijpen. De Belgische competitie staat maar net onder de top 5-competities, het is de ideale omgeving om me verder te ontwikkelen. Het is ook een competitie waar de scouts makkelijk de weg naar vinden." .
  9. 02-07-2020.
  10. 20 uur 06.