Dit was Deadline Day: o.a. Faes naar Reims en Dompé naar Zulte Waregem

  Om middernacht is de wintermercato voor Belgische clubs gesloten. Scroll naar beneden om te weten te komen welke deals op het laatste moment nog werden gesloten.

  Enkele opmerkelijke overgangen:

  • Wout Faes van KV Oostende naar Reims
  • Bubacarr Sanneh wordt door Anderlecht uitgeleend aan KVO
  • Anderlecht versterkte zich met aanvallers Joveljic en Pjace en met verdediger Lawrence
  • Alexis Saelemaekers is officieel een speler van AC Milan
  • Dion Cools ruilt Club Brugge voor Midtjylland
  • Louis Verstraete wordt door Antwerp aangetrokken en meteen uitgeleend aan KVO
  • Stallone Limbombe tekent bij OHL
  • Zulte Waregem versterkt zich met Jean-Luc Dompé van AA Gent.

  Alle transfernieuws uit de Jupiler Pro League

  1. 01-02-2020.
  2. 21 uur 47. Wout Faes na het seizoen naar Reims. Wout Faes heeft tijdens deze wintermercato een transfer versierd, maar zal nog niet meteen een verandering merken. Hij wordt eigendom van Reims in Frankrijk, maar doet het seizoen wel uit bij KVO. "Ik wou mijn ploegmakkers niet in de steek laten tijdens de strijd om het behoud.".
  3. 21 uur 09. Sanneh mag herkansen in België aan de kust. Bubacarr Sanneh speelt de rest van het seizoen voor KV Oostende. De club huurt de centrale verdediger van 25 jaar van Anderlecht. Sanneh kwam in de zomer van 2018 naar Anderlecht, maar kon niet overtuigen. Een uitleenbeurt aan Göztepe in Turkije was ook geen succes. Het noodlijdende KVO biedt een reddingsboei.
  4. 20 uur 55. OFFICIEEL: Saelemaekers is speler van AC Milan. Wat al langer in de lucht hangt is 3 uur voor het sluiten van de transfermarkt helemaal officieel. AC Milan huurt Alexis Saelemaekers tot het einde van het seizoen van Anderlecht. Daarvoor zou de Italiaanse club 3,5 miljoen euro betalen. Daarna zou Milan hem definitief overnemen voor nog eens 3,5 miljoen, maar Milan spreekt in zijn officiële communicatie over "de mogelijkheid" om de deal definitief te maken.
  5. 20 uur 48. Zulte Waregem neemt El Kababri over van Anderlecht en huurt een Braziliaan. Zulte Waregem is erg actief op de laatste dag van de wintermercato. Na Jelle Vossen en Jean-Luc Dompé heeft het twee jonge talenten aan zijn selectie toegevoegd. Hotman El Kababri wordt definitief overgenomen van Anderlecht. De verdediger was in de eerste competitiematch van paars-wit in het Kompany-tijdperk nog dé verrassing in de basis, maar na het duel tegen KV Oostende kreeg hij geen kans meer. Gabriel Canela is een flankaanvaller die wordt gehuurd van Nova Iguacu uit Brazilië. Essevee heeft ook een aankoopoptie.
  6. 20 uur 42. OHL huurt Van den Bergh van AA Gent. Jan Van den Bergh speelt tot het einde van dit seizoen opnieuw in 1B. De verdediger en ex-aanvoerder van Beerschot wordt uitgeleend door AA Gent aan OH Leuven. De 25-jarige Van den Bergh hoopt in Leuven opnieuw speelminuten te verzamelen. Een aankoopoptie is niet opgenomen in het contract.
  7. 19 uur 33. Zulte Waregem versterkt zich met Dompe. De aanvalslinie van Zulte Waregem is na de komst van Jelle Vossen nog wat extra versterkt. De club heeft Jean-Luc Dompe aangetrokken. Hij komt over van AA Gent en zal tot 2023 aan de Gaverbeek voetballen.
  8. 18 uur 56. Makarenko terug naar Kortrijk. KV Kortrijk haalt verloren zoon Yevhen Makarenko (28) terug naar het Guldensporenstadion. De Oekraïense middenvelder ondertekent bij Kortrijk een contract tot medio 2021. Makarenko voetbalde in het seizoen 2017-2018 al voor Kortrijk. Hij groeide toen uit tot een absolute sterkhouder en werd een jaar later weggeplukt door Anderlecht, maar daar belandde hij op een zijspoor. Dit seizoen kwam Makarenko bij Anderlecht niet aan spelen toe. .