• home
 • video
 • pas verschenen

  Transfernieuws JPL: Zulte Waregem versterkt zijn flank met WK-ganger

  Januari is voor de clubmanagers en makelaars een drukke periode. Wie heeft zijn handen vol met transfers in de Belgische voetbalcompetitie? Blijf hier op de hoogte van het transfernieuws en de transacties op de Belgische markt.

  Alle transfernieuws uit de Jupiler Pro League

  1. 23 uur 37. Essevee haalt WK-ganger. Zulte Waregem heeft een nieuwe flankaanvaller: Bassem Srarfi. De 22-jarige Tunesische international tekende een contract tot medio 2023 en komt over van Nice. Aan de Côte d'Azur kwam de rechtsbuiten tot 69 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij ook vier assists. Dit seizoen zat de Tunesische international vaker op de bank dan hem lief was. Srarfi verdedigde ook al 15 keer de kleuren van zijn land. Hij maakte deel uit van de Tunesische selectie die op het WK 2018 in Rusland het onderspit moest delven tegen de Rode Duivels.
  2. 25-01-2020.
  3. 17 uur 36. Cercle laat Serrano na amper 6 maanden al gaan. Het huwelijk tussen Cercle Brugge en flankaanvaller Julien Serrano was van korte duur. De rode lantaarn zette vandaag een einde aan de huurovereenkomst met moederclub AS Monaco. De 21-jarige Fransman streek pas vorige zomer neer in Brugge, maar belandde door een blessure op een zijspoor. Hij mag het nu gaan proberen bij AS Béziers, een Franse derdeklasser.
  4. 13 uur 46. Union ontbindt contract van Gérard. De Franse middenvelder Abdelrafik Gérard maakt geen deel meer uit van de kern van Union. Zijn contract werd in onderling overleg stopgezet. De 26-jarige Rafik speelde sinds de zomer van 2018 voor Union. Vorig seizoen was hij in negentien wedstrijden goed voor twee goals en drie assists. Dit seizoen bleef zijn aandeel beperkt tot negen optredens, vaak invalbeurten.
  5. 24-01-2020.
  6. 16 uur 03. OHL trekt Canadese topschutter aan. Oud-Heverlee Leuven heeft de 21-jarige Tristan Borges overgenomen van het Canadese Forge FC. De jonge spits werd topschutter in de Canadian Premier League. Met zijn 13 goals ontving hij de trofee voor Speler van het Jaar en Beste Jongere van het Jaar. "Met Borges halen we een jonge, zeer beloftevolle speler die snelheid en explosiviteit toevoegt aan onze selectie", klinkt het bij OHL. De Canadees tekende een contract voor 2,5 seizoenen.
  7. 22-01-2020.