Goffin komt er weer bovenop met zege tegen ex-nummer 3

  Na de vroege uitschakeling op de European Open in Antwerpen heeft David Goffin beter gepresteerd op het indoortoernooi van Bazel in Zwitserland. In de eerste ronde won hij in 2 sets van de ervaren Kroaat en ex-nummer 3 van de wereld Marin Cilic.

  In tegenstelling tot in Antwerpen serveerde David Goffin nu wel op niveau. In de eerste set had hij genoeg aan een vroege break, in de tweede set kwam hij snel 3-0 voor. Marin Cilic had kansen om onze landgenoot bij te benen, maar dat lukte de US Open-kampioen van 2014 net niet. Goffin won in 2 sets: 6-4 en 6-4.

   

  In de 2e ronde staat hij tegenover het boomlange opslagkanon Reilly Opelka (ATP-37) uit de Verenigde Staten. Mits een goede prestatie wil Goffin zijn kans(je) op deelname aan de Masters gaaf houden.

   

  In Bazel is Goffin voormalig finalist. In 2014 verloor hij de eindstrijd van Roger Federer, die zijn thuistoernooi al 9 keer op zijn naam schreef.

  Fase per fase

  1. 16 uur 25. Ook set 2 is voor Goffin: 6-4. David Goffin doet het. Na een 3-0-voorsprong dreigt het even mis te lopen, maar de beste Belgische tennisspeler houdt stand in Bazel. In de 2e ronde wacht het jonge opslagkanon Reilly Opelka uit de Verenigde Staten.
  2. 15 uur 46. Goffin wint set 1: 6-4. Vorige week in Antwerpen heeft David Goffin zich laten verrassen in zijn opener tegen het Franse talent Ugo Humbert. Vandaag doet hij alvast beter tegen de ervaren Kroaat en ex-nummer 3 van de wereld Marin Cilic. De eerste set gaat naar onze landgenoot. Dankzij een prima opslag en een vroege break wint Goffin met 6-4.