Bayern heeft dubbel beet in Duitsland: na 30e landstitel volgt 20e beker

  Bayern heeft zijn overmacht in Duitsland in de verf gezet met een nieuwe trofee. Na de 30e landstitel won het voor de 20e keer het bekertoernooi. In Berlijn ging Bayer Leverkusen met 4-2 voor de bijl. Goalgetter Robert Lewandowski maakte er twee in de finale.

  De laatste weken walst Bayern München over alles en iedereen heen. Dat heeft ook Leverkusen mogen ondervinden in de Duitse bekerfinale.

   

  Nog voor het halfuur stond het team van ex-Genk-speler Leon Bailey 2 goals in het krijt. Alaba opende de score met een knappe vrije trap. Met gevoel liftte hij de bal over de muur in de bovenhoek. Gnabry mikte de 2-0 in de verste hoek na een mooie pass van strateeg Kimmich.

   

  Leverkusen deed het niet onaardig tegen de machine uit het zuiden van het land, maar morsen met kansen breekt zuur op. Invaller Volland trapte over de bal.

   

  Niet veel later ging ook Hradecky knullig in de fout. Lewandowski bedankte de doelman voor de 3-0.

   

  De finale was gespeeld. Bender kopte nog de verdiende tegentreffer binnen, maar Lewandowski had nog zin in een bisnummer. Met een lob klopte de goalgetter Hradecky een tweede keer.

   

  De penaltytreffer in de toegevoegde tijd van Havertz (4-2) was een pleister op de wonde. De jonge aanvaller vierde zijn doelpunt niet.

  Leverkusen-spelers Bellarabi en Havertz gaan niet met de beker naar huis.

  Na de dubbel ook de Champions League?

  Voor de 13e keer combineert Bayern München de triomf met de landstitel, waarvan 11 keer sinds 2000.

   

  Ook een tweede treble (na 2013) zit er nog in. In augustus speelt Bayern München in Lissabon het eindtoernooi van de Champions League.

  Fase per fase

  1. 04-07-2020.
  2. 23 uur 09. Nog maar eens Müller en Lewandowski. Bayern München ligt nog altijd op koers voor de treble. Tegen Frankfurt was de dominantie minder groot, of toch zeker niet op het scorebord.  In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Bayern. Perisic opende de score na een kwartier op aangeven van Müller, die zijn 23e assist van het seizoen afleverde. Bayern rekende zich al rijk, maar voetbalde zichzelf in slaap. Frankfurt profiteerde 20 minuten voor tijd met de gelijkmaker, maar uiteindelijk had Lewandowski toch weer het laatste woord. De Poolse sluipschutter legde een kwartier voor tijd de 2-1-eindstand vast. Op 4 juli probeert het tegen Leverkusen een 20e beker in de clubgeschiedenis te bemachtigen.  .
  3. 10-06-2020.
  4. 22 uur 45. Leverkusen wipt vierdeklasser Saarbrücken (0-3). Bayer Leverkusen heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de Duitse bekerfinale. Bekersensatie Saarbrücken had zich tot in de halve finales gestunt, maar nu was het geluk van de vierdeklasser op. Saarbrücken kwam amper aan de bal en na 20 minuten keek het al tegen een dubbele achterstand aan. Na de rust prikte Demirbay de bekerdroom van de vierdeklasser helemaal stuk. Leverkusen moet nu afwachten of het in Berlijn strijdt tegen Bayern München of Eintracht Frankfurt, die morgen in actie komen.  .
  5. 22 uur 40.
  6. 09-06-2020.
  7. 13 uur 27. Halve finales vinden plaats op 9 en 10 juni. De Duitse voetbalbond heeft bekendgemaakt dat de halve finales van de beker zullen plaatsvinden op 9 en 10 juni op de planning staan. Op 9 juni ontvangt vierdeklasser Saarbrücken in eigen stadion Bayer Leverkusen. Daags nadien speelt Bayern München gastheer voor Eintracht Frankfurt. De finale volgt in het Olympiastadion in Berlijn op 4 juli. Alle wedstrijden zullen achter gesloten deuren plaatsvinden. .
  8. 27-05-2020.
  9. 03-03-2020.
  10. 09-02-2020.
  11. 23 uur 12. Bayern staat in kwartfinales. Hoffenheim en Bayern München hebben de toeschouwers in de beker verwend met 7 goals. Hoffenheim kwam al vroeg op voorsprong door een owngoal van Boateng. Maar even later zette Hoffenheim-speler Hubner zichzelf ook op het scorebord met een owngoal. Müller en 2 keer Lewandowski zetten Bayern in een zetel: 4-1. Maar Dabbur maakte het nog een klein beetje spannend door in de 82e en 92e minuut tegen te scoren. 4-3 was de eindstand.
  12. 05-02-2020.
  13. 23 uur 33. Raman verlost Schalke 04 in verlengingen. In tegenstelling tot Borussia Dortmund staat Schalke 04 wel in de kwartfinales van de Duitse beker. Tegen Hertha Berlijn stond het 2-2 na 90 minuten spelen. In de verlengingen ontpopte Benito Raman zich tot de matchwinnaar met een goal in de 115e minuut. .