• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern laat zich niet verrassen in de Duitse beker

  Bayern München heeft zich als laatste geplaatst voor de 2e ronde van de Duitse beker. Die eerste ronde bleek voor eersteklassers Mainz en Augsburg meteen het eindstation.

  Fase per fase

  1. 23 uur 15. Geen problemen voor Bayern. Titelverdediger Bayern München heeft zich niet laten verrassen in zijn eerste officiële optreden van het seizoen. Wie anders dan Lewandowski opende tegen Energie Cottbus de score. Na de rust was Coman, een van de 4 Franse internationals die in actie zouden komen (met ook nog Pavard, Tolisso en Hernandez) die de 0-2 voor zijn rekening nam. Ook Goretzka opende zijn seizoen met een goal. Toch was er geen clean sheet voor doelman Neuer, die in de extra tijd nog een penalty moest slikken.
  2. 12-08-2019.
  3. 21 uur 23. Verstraete redt Keulen in strafschoppenreeks. Birger Verstraete maakte in de Duitse beker zijn officiële debuut bij Keulen, maar dat liep niet van een leien dakje. In de 1e helft verliep alles naar wens tegen tweedeklasser Wiesbaden, maar in de 2e helft smolt de dubbele voorsprong als sneeuw voor de zon: 2-2. In de verlengingen kwam Keulen andermaal op voorsprong, maar in de 118e minuut sloeg Wiesbaden weer toe. In de strafschoppenreeks trapte Verstraete als 5e en laatste zijn elfmeter tegen de touwen. Zo bezorgde hij zijn ploeg een moeizame zege. Sebastiaan Bornauw, die afgelopen week pas de overstap maakte van Anderlecht, bleef op de bank.
  4. 11-08-2019.
  5. 21 uur 45. Ampomah scoort bij debuut voor Düsseldorf. Opoku Ampomah heeft meteen zijn waarde bewezen voor Düsseldorf. De Ghanees die deze zomer voor 4 miljoen werd weggeplukt bij Waasland-Beveren maakte de belangrijke 1-1 na een klein uur voetballen. Düsseldorf kon uiteindelijk pas na verlengingen Villingen, een vijfdeklasser, opzij zetten.
  6. 21 uur 40. Eersteklassers Mainz en Augsburg verslikken zich in eerste ronde Duitse beker. Voor eersteklassers Mainz en Augsburg zit het bekeravontuur dit seizoen er al op. Mainz ging de boot in op het veld van derdeklasser Kaiserslautern. Augsburg verloor met het schaamrood op de wangen van Verl, een vierdeklasser. .
  7. 10-08-2019.
  8. 23 uur 30. Dortmund klopt derdeklasser met Thorgan Hazard. Na de zege vorig weekend in de Supercup tegen Bayern München (2-0) heeft Borussia Dortmund ook gewonnen in de Duitse beker. In de eerste ronde won de topclub met 0-2 op het terrein van de derdeklasser Uerdingen. Reus en Alcacer maakten de doelpunten. Nieuwkomer Thorgan Hazard kreeg zijn eerste basisplaats en maakte indruk. Hij werd pas in de slotminuten naar de kant gehaald. Ook Axel Witsel stond aan de aftrap.
  9. 23 uur 29.