• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Red Flames zijn niet opgewassen tegen Spanje op EK U19

  De jonge Red Flames hebben op het EK U19 hun eerste wedstrijd in de groepsfase verloren. Spanje was een maatje te groot voor de jonge Belgen: 2-0

  Spanje is de titelverdediger op dit EK en het was meteen duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor de jonge Flames. De betere kansen in de eerste periode waren dan ook voor de Spaanse meisjes, maar België kon rekenen op een uitstekend keepende Bastiaen en haalde de rust met een gevleide 0-0.

   

  Tien minuten na de pauze moest Bastiaen zich toch een keer gewonnen geven. De doelvrouw was kansloos bij een penalty van Pina. Aleixandri verdubbelde even later de Spaanse voorsprong met een rake kopbal. De 3-0 van Spanje werd nog afgekeurd.

  Fase per fase

  1. 18 uur 44. Spaanse vrouwen juichen iets te vroeg: 3-0 wordt afgekeurd.

   Spaanse vrouwen juichen iets te vroeg: 3-0 wordt afgekeurd

  2. 18 uur 30. Spaanse verdubbelt de voorsprong met een rake kopbal: 2-0.

   Spaanse verdubbelt de voorsprong met een rake kopbal: 2-0

  3. 18 uur 17. Spanje klimt op voorsprong tegen België vanaf de stip op het EK U19.

   Spanje klimt op voorsprong tegen België vanaf de stip op het EK U19

  4. 17 uur 50. Rust. Na een moeilijke eerste helft zijn de jonge Red Flames gaan rusten met een 0-0-stand. De Belgische meisjes mogen vooral doelvrouw Bastiaen dankbaar zijn, die verschillende goeie reddingen uit haar mouw schudde. Aan de overkant konden de jonge Flames nog niet al te veel klaarmaken. Spanje was de betere ploeg in het eerste bedrijf.
  5. 15 uur 01. De jonge Red Flames konden zich kwalificeren voor de EK-eindronde. Onze landgenotes zijn ingedeeld in een zware groep met Spanje, Duitsland en Engeland. U kunt al hun wedstrijden op het EK U19 live bekijken met livestream.